Παπαμακάριος: «Χρέος μας στα επόμενα παιδιά»

Παπαμακάριος: «Χρέος μας στα επόμενα παιδιά»

Για τη σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αθλητών μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Μανώλης Παπαμακάριος.

Ύστερα από κοινή απόφαση των αθλητικών συνδικαλιστικών σωματείων δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αθλητών, που ως στόχο έχει να προβληθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού. Ο 33χρονος γκαρντ του Πανελευσινιακού, που είναι παράλληλα πρόεδρος του ΠΣΑΚ, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τη σύσταση της ένωσης και τις πρώτες κινήσεις της. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αθλητών: «Υπήρχε η σκέψη αυτή αρκετά χρόνια και με μια πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει οι τρεις ομοσπονδίες, αυτές του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ και του μπάσκετ που κατά κύριο λόγο απαρτίζονται από επαγγελματίες αθλητές, είδαμε τα κενά που υπάρχουν στα υπόλοιπα αθλήματα κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση».

Για το σκοπό της: «Δεν θέλουμε να καλύψουμε καμιά ομοσπονδία. Μέσω αυτής της ένωσης θέλουμε να παίξουμε συντονιστικό ρόλο κυρίως και οργανώσουμε τη δράση όλων των συλλόγων ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τους αθλητές των άλλων αθλημάτων, κυρίως των ατομικών, που είναι τα λιγότερο προβεβλημένα. Σίγουρα τα πιο δημοφιλή αθλήματα είναι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αλλά σημαντικό μερίδιο στον ελληνικό αθλητισμό έχουν και το πόλο με τις διακρίσεις του, το βόλεϊ, ο στίβος αλλά και το χάντμπολ. Εμείς, όμως, δεν θέλουμε να κοιτάμε τα αθλήματα βάσει της δημοφιλίας τους. Θέλουμε να προβάλουμε τα προβλήματα κάθε αθλητή ανεξαιρέτως αθλήματος, γιατί ο κάθε αθλητής έχει τα προβλήματα του που πρέπει να αναδειχθούν».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Τέτοια προβλήματα είναι το ντόπινγκ, το στοίχημα ή η παράλληλη εργασία. Για παράδειγμα οι αθλητές του χάντμπολ, ενώ δεν είναι επαγγελματίες, υποχρεούνται να προπονούνται ως επαγγελματίες γεγονός που δεν τους επιτρέπει να δουλεύουν παράλληλα αντιμετωπίζοντας βιοποριστικό πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μεταξύ των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτή την ένωση θα είναι καλή, γιατί ξέρουμε πώς να συνεργαζόμαστε. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να διεκδικήσουμε πολλά λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Για τις πρώτες κινήσεις: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κονδύλια για τον αθλητισμό είναι για άλλη μία χρονιά πολύ μειωμένα. Μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα συνεργασίας του ΠΑΣΑΠ, που έχει πολύ ενεργό ρόλο στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ. Από το νέο έτος θα γίνει το ίδιο και στο μπάσκετ για να μπορέσουμε μέσω της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας να προσεγγίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κάποια κονδύλια για την υποδομή του αθλήματος. Ο συνδικαλισμός είναι ένα χρέος στα επόμενα παιδιά που έρχονται ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα για τους Έλληνες αθλητές».

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών: «Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες δεν έχουν τόση ευαισθησία και σε αυτό ευθύνεται κυρίως ο ΠΣΑΚ που ήταν αδρανής τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αλλάξουμε και να έρθουμε πιο κοντά στα προβλήματα των αθλητών».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved