Φραγκιάς: «Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή»

Φραγκιάς: «Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή»

Για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου μίλησε ο Βασίλης Φραγκιάς, αναλύοντας παράλληλα τη ζωή του προπονητή.

Ο 52άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στο Sentra 103.3, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους λύθηκε η συνεργασία του με τους νησιώτες, το μέλλον του και εάν θα είναι εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ αλλά και τους «αιώνιους». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη μοίρα των προπονητών στην Ελλάδα και όχι μόνο: «Είναι γνωστό στην Ελλάδα πολλά χρόνια. Περάσαμε την 28η, αλλά δεν βγάλαμε το Πολυτεχνείο. Η μοίρα του προπονητή είναι αυτή. Ύστερα από οκτώ χρόνια εκεί η διοίκηση αποφάσισε πως έπρεπε να λυθεί η συνεργασία. Ο καθένας το δρόμο του και μακάρι να πάει καλά η ομάδα. Τον τελευταίο χρόνο απολύθηκα από την Ουκρανία, όταν κερδίσαμε την Μπουντιβέλνικ μέσα στο Κίεβο. Φέτος, πάλι απολύθηκα ύστερα από νίκη. Συμβαίνουν αυτά. Μου έκανε εντύπωση γιατί ήμουν σε μια ομάδα που υπάρχει δέσιμο κι έχω περάσει το 1/3 της καριέρας μου. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει».

Για το κλίμα στη Ρόδο και το πώς έφυγε: «Δεν είχε αλλάξει κάτι στο κλίμα. Το έδειξε και το περασμένο Σάββατο (23/11), στη νίκη μέσα στη Δράμα. Αυτό που κατάλαβα εγώ, γιατί ουσιαστικά δεν καθίσαμε ποτέ να μιλήσουμε σοβαρά, ήταν πως το πρόβλημα της διοίκησης ήταν ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας. Εγώ τους είχα εξηγήσει πως το φετινό πρόγραμμα, στην αρχή, ήταν πάρα πολύ δύσκολο κι εμείς δεν είχαμε κάνει προετοιμασία ούτε φιλικά. Δεν υπάρχει, όμως, υπομονή στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό κι έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε».

Για τη ζωή του προπονητή: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Η ζωή του προπονητή είναι ένα ταξίδι συνεχόμενο. Θα δούμε. Μπορεί να είναι στο εξωτερικό, μπορεί να είναι εδώ, μπορεί να μην είναι και πουθενά. Μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να βρεθείς σε όλο τον κόσμο για δουλειά. Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό, όμως».

Για το πόσο εύκολο είναι να βρει δουλειά στο εξωτερικό ένας Έλληνας προπονητής: «Είναι και εύκολο και δύσκολο. Το εύκολο είναι πως οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ υψηλού επιπέδου, οπότε μπορούν να βρουν δουλειά. Το δύσκολο είναι το θέμα των διασυνδέσεων. Αν έχεις διασυνδέσεις και σωστό χρονισμό τότε μπορείς να βρεις δουλειά στο εξωτερικό».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, πολύ χαμηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πιο ανταγωνιστικό, όμως, καθώς όλες οι ομάδες έχουν πέσει. Τα «ψώνια» των ομάδων γίνονται από άγνωστες σχετικά αγορές και από αμερικανικά κολέγια. Το σημαντικό, όμως, είναι πως από την 3η μέχρι και τη 14η θέση τα πράγματα είναι ανοιχτά. Βάθος πάγκου δεν υπάρχει σε καμία ομάδα κι αυτό φυσικά οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός φέτος είναι καλύτερος. Συγκριτικά με την περσινή ομάδα ο Ολυμπιακός είναι πιο μαζεμένος και πιο πλήρης. Νιώθει καλύτερα και φαίνεται μέσα στο παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πιο άνετος και γενικά βγαίνει μια αυτοπεποίθηση από την ομάδα. Φαίνεται σε όλους τους τομείς πως μπορούν να κυνηγήσουν τις άλλες ομάδες σε όλους τους τομείς».

Για τον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι έχουν στραφεί στο Δημήτρη Διαμαντίδη και λένε πως δεν παίζει καλά. Εγώ θεωρώ πως ο Διαμαντίδης παίζει μια χαρά κι αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς του. Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, το Μάιο και τον Ιούνιο που θα γίνει το συνολικό ταμείο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στην προκειμένη φάση από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί πάρα πολύ στη συνέχεια. Κομβικό το παιχνίδι ενάντια στον Ερυθρό Αστέρα, στο οποίο θα κριθεί η πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved