Πανιώνιος - Ηλυσιακός: Το… τρίτο ημίχρονο

Πανιώνιος - Ηλυσιακός: Το… τρίτο ημίχρονο

Αγχωτική νίκη επί του Ηλυσιακού πήρε ο Πανιώνιος, στη Νέα Σμύρνη, για την 7η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή απέναντι στους Ιλισιώτες, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του Πανιωνίου, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια αγχώδης νίκη. Μια νίκη σημαντική και μας ικανοποιεί ότι παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά, βελτιώσαμε την άμυνά μας μετά το 15’ του αγώνα. Από εκείνο το διάστημα και μετά ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Μειώσαμε τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και από την άμυνά μας και τη βελτιωμένη επιθετική λειτουργία καταφέραμε στο δεύτερο μέρος να πάρουμε το προβάδισμα και τη νίκη. Είχαμε αρκετή πίεση από το κακό ξεκίνημά μας και είναι κάτι που μας προβληματίζει η όχι καλή άμυνα στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Ηλυσιακός πήρε διαφορά στο σκορ και η ψυχολογία ήταν εις βάρος μας.

Κάθε νίκη είναι σημαντική. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι και στους δύο αγώνες που δίνουμε κάθε εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας, γιατί σε ένα νευρικό και δύσκολο ματς μας στήριξε. Με τη φωνή μάς έδωσε δύναμη και κουράγιο. Ήμασταν άστοχοι σε λέι απ και βολές και η αστοχία μας έφερε νευρικότητα. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος συνέχισε να παροτρύνει την ομάδα. Έχουμε μπροστά μας ένα εντός έδρας ματς κόντρα στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης την προσεχή Τετάρτη (27/11) για το Eurocup και όλη μας η προσοχή θα επικεντρωθεί σε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για την εμφάνισή του, είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που έχει κατεύθυνση στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες της ομάδας μου, γιατί η δουλειά είναι ομαδική, αλλά η επιθετική εμφάνιση του Μακ Κόλουμ είναι σημείο αναφοράς στη σημερινή (23/11) συνάντηση. Θέλουμε ο Έρικ να ανέβει επίπεδο ως παίκτης και για αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί στον αμυντικό και οργανωτικό τομέα. Εμείς βλέπουμε όλο το «πακέτο». Ο Μακ Κόλουμ μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο». Είπαν ακόμα…

Χρήστος Σαλούστρος: «Κρατάμε τη νίκη, όχι την εμφάνιση. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε 23 πόντους. Ο Ηλυσιακός παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένος. Μετά την πρώτη περίοδο γυρίσαμε το ματς, λεπτό προς λεπτό στο τέλος του αγώνα πήραμε διαφορά και πήραμε τη νίκη. Συνεχίζουμε, έχουμε την προσεχή Τετάρτη (27/11) εντός έδρας αγώνα για το Eurocup με αντίπαλο τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και εάν νικήσουμε θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Έχουμε μακρά συνέχεια».

Δημήτρης Λιόγας: «Ήμασταν ανταγωνιστικοί και ίσως να είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς ο Πανιώνιος πήρε καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ. Εάν είχαμε καταφέρει εκεί να αντέξουμε την κούραση και το ρυθμό που είχαν επιβάλλει οι γηπεδούχοι με την άμυνά μας ίσως να είχαμε διαφορετική τύχη. Ο Πανιώνιος αύξησε πολύ το ρυθμό του αμυντικά και στα τελευταία δέκα λεπτά η ανανέωση των επιθέσεών του με ριμπάουντ έφερε απογοήτευση σε εμάς. Μπλόκαρε, επίσης, η επίθεσή μας. Οι γκαρντ μας ίσως να μπορούσαν να οργανώσουν καλύτερα τις επιθέσεις μας. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί πολεμήσαμε και χάσαμε σε μικρές λεπτομέρειες και λόγω της ενέργειας που έβγαλε ο Πανιώνιος».

Παναγιώτης Καυκής: «Περιμέναμε ότι ο Πανιώνιος θα ήταν κουρασμένος από το ταξίδι του στη Σερβία στα μέσα της εβδομάδας. Θέλαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ματς και τα καταφέραμε. Στις δύσκολες στιγμές του ματς χάσαμε ριμπάουντ και μπλοκάραμε στην επίθεση. Ο Πανιώνιος πήρε διαφορά στο σκορ και τη νίκη. Θέλουμε να παλεύουμε κάθε αγώνα 100% και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».



Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved