Πελεκάνος: «Είμαστε ομάδα και είμαστε εδώ»

Πελεκάνος: «Είμαστε ομάδα και είμαστε εδώ»

Ούτε στιγμή δεν φοβήθηκαν στον Άρη πως θα χάσουν από τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Πυλαίας, σύμφωνα με το Μιχάλη Πελεκάνο.

Ο 32άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στα Αθλητικά Νέα 98.7, μίλησε για τη σπουδαία νίκη τους στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ που τους φέρνει αντιμέτωπους με τον ΚΑΟΔ στο «Δημήτρης Κραχτίδης» (12/10, 18.00). Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη του Άρη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ: «Είχαμε δουλέψει όλον αυτόν τον καιρό για το συγκεκριμένο παιχνίδι και το τι θα βγάζαμε στο γήπεδο. Στο ξεκίνημα ενός τέτοιου αγώνα πιστεύω ότι το τρακ είναι δικαιολογημένο και λογικό, διότι έχουμε καινούρια παιδιά τα οποία είναι και νεαρά σε ηλικία. Στη συνέχεια, όμως, όλα τα παιδιά ενωθήκαμε, ενώ όσοι βρίσκονταν στον πάγκο ενθάρρυναν αυτούς που αγωνίζονταν και πιστεύω ότι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση».

Για την αντίδρασή τους, όταν έμειναν πίσω στο σκορ: «Φέτος είμαστε ακόμα πιο πολύ ομάδα και καταφέραμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρότι βρεθήκαμε στην αρχή πίσω στο σκορ, να το ανατρέψουμε με πάθος και ενέργεια που είχαμε όλα τα παιδιά. Είχαμε βρεθεί στο ξεκίνημα να κυνηγάμε, συνεπώς είχαμε πολύ χρόνο να καλύψουμε στη διάρκεια τη διαφορά, όπως και πράξαμε».

Για το εάν φοβήθηκε πως θα ηττηθούν: «Ήμασταν πολύ σίγουροι για τη νίκη, όλα τα παιδιά, διότι δουλέψαμε πάρα πολύ για αυτό το παιχνίδι και ξέραμε τι κατάσταση θα αντιμετωπίζαμε στο γήπεδο από τους φιλάθλους της γηπεδούχου, γενικότερα. Μας είχε μιλήσει σχετικά και ο αρχηγός της ομάδας, ενώ και οι πιο έμπειροι γνωρίζαμε και προσπαθούσαμε να το μεταφέρουμε τόσο στους καινούριους παίκτες όσο και στους πιτσιρικάδες. Ήταν κάτι που φαινόταν, είχαμε πολύ πάθος και ενέργεια μέσα στο παιχνίδι και δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο του».

Για το γεγονός πως ο Βαγγέλης Αγγέλου συνέχισε να εμπιστεύεται κάποιους παίκτες ακόμα κι αν ορισμένες προσπάθειές τους δεν ήταν οι καλύτερες: «Όταν έχεις έναν προπονητή ο οποίος πιστεύει από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο, είτε για ένα δευτερόλεπτο είτε για σαράντα λεπτά, αυτό σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, διότι ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις ένα λάθος ή ένα άστοχο σουτ αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε «τιμωρία», να καθίσεις στον πάγκο. Έτσι, αυτό σου επιτρέπει να παίξεις και πιο ελεύθερα».

Για την ενέργεια που μετέδωσε στην ομάδα ο πάγκος του Άρη: «Αποδεικνύει ότι είμαστε ομάδα. Μπορεί να ήταν ο Χαντ που βρισκόταν με πολιτικά στην εξέδρα, μπορεί να ήταν παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο, όλοι φώναζαν δίνοντας ενέργεια σε όσους βρίσκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την προσωπική απόδοσή του: «Προς το τέλος όλοι ήμασταν κάπως κουρασμένοι, αλλά προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε γιατί ήμασταν πολύ κοντά στο στόχο κι αυτό μας πείσμωνε και μας έδινε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια».

Για το πόσο βοηθιέται ο ίδιος έχοντας συμπαίκτες που μπορούν να παίξουν και για εκείνον: «Αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, αλλά για όλα τα παιδιά. Ξέρει ο καθένας μας πως όταν στην άμυνα χάσει τον παίκτη του πίσω θα υπάρχει ένας άλλος συμπαίκτης του, ο οποίος θα τον καλύψει. Ομοίως και στην επίθεση, κι όλο αυτό του αφαιρεί μερικώς το άγχος. Ηγέτες φέτος είναι όλα τα παιδιά της ομάδας, κι όχι κάποιος συγκεκριμένα».

Για την ιαχή «Άρης» που ακούστηκε στην Πυλαία, σε τάιμ άουτ: «Θέλαμε να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε ομάδα και είμαστε εδώ».

Για τη συνέχεια: «Εμείς πετύχαμε το στόχο μας χθες (10/10), τώρα κοιτάζουμε το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, καθώς μέχρι το επόμενο ματς Κυπέλλου έχουμε πολύ δρόμο».

Για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, στην πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ: «Ένα εκτός έδρας ματς και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κρύβει κινδύνους και παγίδες. Παίξαμε απέναντι στον ΚΑΟΔ σε φιλικό στη Φλώρινα και πάνω σε αυτό θα κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε, ώστε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Να είναι σίγουρος ο κόσμος του Άρη ότι όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, να κάνουμε υπερήφανο το λαό της. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι τη στήριξή του, όπως και την έχουμε σε κάθε παιχνίδι».



«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved