Παπαδόπουλος: «Με ενθουσίασε ο ΠΑΟΚ»

Παπαδόπουλος: «Με ενθουσίασε ο ΠΑΟΚ»

Αινιγματικός, όσον αφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», με δηλώσεις του στο Αθλητικό Μετρόπολις, παραδέχθηκε πως δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που γίνεται από όλους στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει στην ομάδα. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να μιλήσει τόσο για το κίνητρό του όσο και για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το τουρνουά 3on3 που έγινε στο Ποσειδώνιο: «Δεν είχαμε σκοπό να διδάξουμε, αλλά να διαφημίσουμε το άθλημα. Φέτος συμμετείχαν 750 ομάδες, άρα 3.500 κόσμος, ενώ πέρασαν το Σάββατο 5.000 άτομα από την εκδήλωση. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ, είναι τρελαμένος. Με 35 βαθμούς όλη την ημέρα και δεν έφυγε κανείς. Το ότι δεν πάει στο γήπεδο είναι άλλο κεφάλαιο. Ίσως δεν τον αφήνουν οι συνθήκες. Όλα όσα γίνονται στα γήπεδα, όπως στον τελικό της Α1. Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν τελείωσε τελικός. Είναι θέμα νοοτροπίας που πλασάρουμε στο κόσμο. Υπεύθυνοι είναι πολλοί. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά... Είναι μια ριζοσπαστική λύση να πουν οι παίκτες δεν κατεβαίνουμε. Μετά το τέλος του τελικού διάβαζα δηλώσεις που ευχαριστούσαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Πράγματα που αντιφάσκουν... Όλοι φταίμε και οι παίκτες, οι διαιτητές, οι δημοσιογράφοι. Κι εγώ σαν παίκτης παίρνω ευθύνη για την κατάντια. Αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει σαν προσωπικότητες».

Για το μπάσκετ και τη Θεσσαλονίκη: «Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γίνονται ευχάριστα πράγματα που δίνουν αέρα αισιοδοξίας. Έπαιξαν πολλά άτομα, ήταν ένα μήνυμα ότι κάτι υπάρχει. Απλώς να βρούμε τρόπο να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο, να τους εκμεταλλευτούμε. Το δύσκολο είναι να βρούμε το κόσμο, τον βρήκαμε, μένει το «κλικ». Το μπάσκετ στην Ελλάδα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, από τη ΧΑΝΘ, ίσως και στην Ευρώπη ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το ’χει στο αίμα της η πόλη. Το θέμα είναι να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να έρθει στο γήπεδο. Απλώς δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το πρωτάθλημα, δεν αντιπροσωπεύει κανέναν. Ούτε τον πολιτισμό μας».

Για το εάν θα μείνει στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω εάν θα μείνω, από το πρωί μέχρι βράδυ ασχολούμαι με την ακαδημία. Έχω τεράστιο θέμα με το γόνατο, μέχρι να περάσει δεν μπορώ να πω τίποτε, θα αποφασίσω μόλις γίνει καλά το πόδι. Εμένα με εξιτάρουν κάποια πράγματα. Με ενθουσίασε ο ΠΑΟΚ με τον ελληνικό κορμό, με μικρούς στην 12άδα, ήταν συγκινητική η προσπάθεια. Εάν ΠΑΟΚ συνεχίσει σε αυτό το μοντέλο, εάν έχει προοπτική να βγάλει παίκτες, αυτό είναι κίνητρο για να μείνω. Άλλα κίνητρα δεν έχω. Ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία, αλλά έχει αδυναμίες, παρασύρεται από καταστάσεις, διοικητικές απόψεις, φιλάθλους. Τα έχω πει τα παράπονά μου στους παράγοντες. Κάνει όμως πρωτοποριακά πράγματα που αναβαθμίζουν το μπάσκετ, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ακόμα, ιδέες, ριζοσπαστικές αποφάσεις».

Για τους «μικρούς»: «Είχα πει στο Ρέθυμνο ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει εάν δεν μάθει να χάνει. Να καταλαβαίνει τα λάθη, να μπορεί να τα βελτιώσει, να παραδέχεται ότι εκείνη την ημέρα ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά δεν θα είναι πάντα. Έτσι θα κερδίσεις πρωταθλήματα. Αυτό αφορά κυρίως στους μικρούς».

Για το μέλλον του αθλήματος: «Να στηρίζεσαι σε δικά σου παιδιά, αλλά να το κάνεις συνειδητοποιημένα. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις ομάδα. Ή να την αγοράσεις ή να τη φτιάξεις., Το δεύτερο δεν δούλεψε ποτέ στην Ελλάδα. Είναι μονόδρομος για να βγει το μπάσκετ από την κρίση. Δεν θα ακούγαμε τίποτε αρνητικό, ούτε προβλήματα ούτε προσφυγές εάν το κάναμε. Μόνο συναγωνισμός θα υπήρχε στο τι δουλειά γίνεται στο γήπεδο, όχι στο πόσο παραπάνω θα πληρώσω σε έναν παίκτη εάν θα κάνω δουλειά με μάνατζερ».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved