Ασημακόπουλος: «Μπορεί να έχει μέλλον ο Άρης»

Ασημακόπουλος: «Μπορεί να έχει μέλλον ο Άρης»

Υπερήφανος για την παρουσία του στον Άρη και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας εμφανίστηκε ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

Ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών, με δηλώσεις του στα Αθλητικά Νέα 98.7, παραδέχθηκε πως έχουν μπει πλέον στη συνείδηση των Αρειανών φιλάθλων, από τους οποίους περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία νίκη επί του Περιστερίου, στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά και στην αναμέτρηση με την Καβάλα του πρώην προπονητή τους, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου: «Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε ένα ομολογουμένως κακό παιχνίδι, ήταν δύσκολο γιατί το Περιστέρι πάλευε για την επιβίωση. Δεν περιμέναμε να δούμε θεαματικό μπάσκετ σε ένα τέτοιο ματς. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, τυχεροί, αλλά και ικανοί στο τέλος. Ήταν καθαρά θέμα επιβίωσης. Μετά το 38-34 οι όποιες τακτικές πήγαν περίπατο. Εκεί ελέγξαμε παραπάνω το κομμάτι της άμυνας, αφού βλέπαμε ότι στην επίθεση δεν μας έβγαιναν αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Αλλά με τον έλεγχο των ριμπάουντ και την αποφυγή λαθών σε εκείνο το χρονικό σημείο μείναμε στο ματς και πήραμε τη νίκη στο τέλος».

Για τα εύστοχα σουτ των Καραποστόλου και Χαντ στο τέλος: «Δεν μπήκαν απλώς τα σουτ. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο ρόστερ έναν από τους καλύτερους σουτέρ της Α1, το Σωτήρη Καραποστόλου. Δουλέψαμε όλοι για να πάρει ο Σωτήρης αυτά τα σουτ και μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Έδειξε ποιος πραγματικά είναι».

Για τι συνέβη τη στιγμή της διακοπής, δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης: «Εκεί τα πράγματα είχαν αρχίσει να παίρνουν την τελική τροπή τους. Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο αρκετά νωρίτερα, με φραστικές επιθέσεις εναντίον κυρίως του Μιχάλη Πελεκάνου και παιδιών που ήταν στον πάγκο της ομάδας. Έπεσαν κάποια αντικείμενα, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τέλος καλό, όλα καλά. Μέχρι κάποια στιγμή η εικόνα των οπαδών του Περιστερίου ήταν εξαιρετική, χωρίς ίχνος βίας. Στο τέλος του αγώνα η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου. Εκεί χάθηκαν όλα και γκρεμίστηκαν».

Για το στόχο του Άρη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση: «Υπάρχει ο στόχος της έκτης θέσης, θα το κυνηγήσουμε όσο μπορούμε. Πρέπει να κερδίσουμε την Καβάλα και να κοιτάξουμε την τελευταία αγωνιστική το ματς στη Ρόδο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες».
Για το γεγονός ότι θα βρουν αντίπαλο τον πρώην προπονητή τους, Βαγγέλη Αλεξανδρή: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο τα έχει αυτά. Είναι μικρός ο κόσμος του μπάσκετ».

Για τη συνεργασία με το Βαγγέλη Αγγέλου: «Η εικόνα της ομάδας τα λέει όλα. Αργήσαμε λίγο να μπούμε στο κλίμα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός όλα λειτουργούσαν υπέρ μας. Κάναμε και τον κόσμο να έρθει κοντά και να απολαύσει τα παιχνίδια που δώσαμε κυρίως στην έδρα μας».

Για το εάν είναι ευχαριστημένος, σε προσωπικό: «Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να κάνω τόσο καλή χρονιά, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου. Μπήκε η ομάδα στη συνείδηση των Αρειανών φιλάθλων και αποδείξαμε ότι μπορεί να έχει μέλλον. Είναι τιμή μου που βρέθηκα να γράψω το όνομά μου στις τελευταίες σελίδες της παλαιότερης ιστορίας της ομάδας και ακόμα μεγαλύτερη τιμή που έγραψα το όνομά μου στις πρώτες σελίδες της μεταγενέστερης ιστορίας της».

Για το πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Η συνέπεια είναι αυτή που μετράει σε έναν επαγγελματία. Όσο δουλεύεις και είσαι σε υψηλό επίπεδο μπορείς να προσφέρεις ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Το θέμα είναι να μπορώ να προσφέρω και αυτό πιστεύω ότι το κάνω. Δεν πρέπει να κοιτάμε την ταυτότητα των παικτών, αλλά το τι προσφέρουν».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Νομίζω ότι ο κόσμος θα μας συμπαρασταθεί, αφού τελείωσε και το ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει και συσπείρωση, μετά την εκδήλωση για το Νίκο Γκάλη. Είναι ευκαιρία τώρα να έχουμε μια γλυκιά γεύση από ένα γεμάτο γήπεδο».



Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved