Απόλλωνας Πατρών: Πιάνει τα 100 ο Βετούλας

Απόλλωνας Πατρών: Πιάνει τα 100 ο Βετούλας

Τις εκατό συμμετοχές στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών πιάνει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη ο Νίκος Βετούλας.

Ο Πατρινός τεχνικός έχει πετύχει συνολικά 60 νίκες στα 99 παιχνίδια που έχει κοουτσάρει μέχρι στιγμής στο «μελανόλευκο» πάγκο, σε Β’ Εθνική, Α2 και Basket League ΟΠΑΠ. «Καταρχήν οι νίκες που έκανε ο Απόλλων με εμένα στη θέση του προπονητή δεν είναι δικές μου και δεν μου ανήκουν. Νίκησαν ομάδα, παίκτες, διοίκηση, κόσμος και τεχνικό τιμ. Συνεπώς δεν πρόκειται για δική μου προσωπική επιτυχία όλη αυτή η διαδρομή, αλλά για επιτυχία μιας συλλογικής προσπάθειας», ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Βετούλα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Είπε ακόμα…

-Θυμόσαστε το πρώτο σας παιχνίδι ως προπονητής στον πάγκο του Απόλλωνα;
«Βεβαίως. Με τον Δούκα για τη Β’ Εθνική περίπου πριν από τρεισήμισι χρόνια. Ήμασταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια και τελικά χάσαμε με καλάθι προς το φινάλε του αγώνα με 74-73"».

-Είναι εντυπωσιακό που θυμόσαστε ακριβώς το σκορ. Μετράτε τα παιχνίδια σας. Ξέρετε ότι έχετε 99 πρωταθλήματος;
«Αλήθεια, έφθασα τόσα; Όχι, δεν μετράω τα παιχνίδια. Απλώς θυμάμαι το σκορ στο πρώτο γιατί ακριβώς ήταν το πρώτο».

-Ποιο από αυτά τα 99 δεν πρόκειται να ξεχάσετε ποτέ;
«Αυτό που παίξαμε πέρυσι με την ΑΕΚ εκτός έδρας. Με εκείνη τη νίκη που πετύχαμε ουσιαστικά μπήκαμε στον δρόμο προς την επιστροφή στην Α1 Εθνική».

-Στα τρεισήμισι χρόνια στον πάγκο του Απόλλωνα ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;
«Οι ήττες που κάναμε στο ξεκίνημα κάθε σεζόν. Το παιχνίδι με τον Δούκα που ανέφερα, μετά η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο την επόμενη χρονιά και φέτος με τον ΚΑΟΔ».

-Περιμένατε όταν αναλάβατε την ομάδα στη Β’ Εθνική ότι θα βρεθεί τρεισήμισι χρόνια μετά στη θέση που είναι σήμερα;
«Νομοτελειακά ο Απόλλων κάποτε θα ανέβαινε στην Α1. Παντού στη ζωή υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Πριν από τρεισήμισι χρόνια ο Απόλλων ήταν στα κάτω του. Τώρα έχει αλλάξει ο τροχός. Όμως, αν με ρωτούσατε τότε αν πίστευα ότι ο Απόλλων τρεισήμισι χρόνια μετά θα είναι στην Α1 και σε τροχιά πλέι οφ θα σας απαντούσα όχι. Όλα ήρθαν νωρίτερα από ό,τι είχαν σχεδιαστεί».

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Απόλλωνα σε αυτή τη διαδρομή;
«Οι αριθμοί, οι νίκες δεν μετρούν, τόσο όσο, οι βάσεις που έχουν μπει. Η ομάδα έχει χτίσει σε όλα τα επίπεδα. Έχει παράγοντες βγαλμένους από τα σπλάχνα της, παίκτες δικούς της, αλλά και προπονητές. Έχει υγεία και έχει φέρει πάλι τον κόσμο στο γήπεδο. Όλα αυτά αποτελούν γερές βάσεις και παρακαταθήκη για το μέλλον».

-Ο στόχος του Απόλλωνα ποιος είναι τώρα;
«Αγωνιστικά δεν κρυβόμαστε πλέον, θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Παράλληλα, στόχος μας είναι να δώσουμε χρόνο στα δικά μας παιδιά, να τα ετοιμάσουμε για την επόμενη ημέρα».

-Ο δικός σας στόχος;
«Συμβαδίζει με του Απόλλωνα. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, στο ελληνικό μπάσκετ, στην Ελλάδα γενικότερα με τις συνθήκες κρίσης που έχουν διαμορφωθεί, δεν μπορείς κανείς, εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι, να κάνει σχέδια για το μακρινό μέλλον. Πρέπει όλοι να βλέπουμε το άμεσο, δικός μου στόχος λοιπόν θα είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Συνεπώς, τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει του αγώνα που θα παίξουμε με τον Άρη».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved