Χατζής: «Κομμάτι της ζωής μου το μπάσκετ»

Χατζής: «Κομμάτι της ζωής μου το μπάσκετ»

Σε συνέντευξή του ο έμπειρος γκαρντ υποστήριξε πως το μπάσκετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ενώ υποστήριξε πως του έμεινε η πικρία από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα.

Ο Νίκος Χατζής μίλησε στην ΟΠΑΠ TV κι αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή του στο ελληνικό μπάσκετ, από την ΑΕΚ όπου έζησε μεγάλες στιγμές, ως τον Ηλυσιακό που βρίσκεται τώρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Ηλυσιακό: «Βρίσκομαι για 4η χρονιά στην ομάδα. Τα δύο πρώτα χρόνια τα… είδα όλα. Έζησα φοβερές καταστάσεις. Κάθε ματς ήταν και ντέρμπι. Την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίσαμε τη παραμονή μας στη κατηγορία. Πέρσι ήταν καλύτερα. Κι εφέτος ελπίζω να είμαστε ακόμα καλύτερα. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα με έμπειρους από τη κατηγορία παίκτες. Οι Έλληνες, τουλάχιστον, παίκτες έχουν γράψει χιλιόμετρα στη κατηγορία και στα δύσκολα ματς που έρχονται θα πετύχουμε ξανά τον στόχο μας που είναι η παραμονή.»

Για τις διαφορές ενός τελικού στο Κύπελλο κι ενός αγώνα μπαράζ για την παραμονή: «Είναι η ίδια προετοιμασία. Θέλουν και τα δύο την ίδια σοβαρότητα, αλλά με το ένα ασχολείται όλη η Ελλάδα, ενώ με το μπαράζ μόνο οι δύο ομάδες.»
Για τα οικονομικά προβλήματα και το μπάσκετ: «Σε σχέση με το παρελθόν τα μπάτζετ έχουν πέσει πολύ. Δείτε τους κοινοτικούς των ομάδων και τους Αμερικάνους. Δεν έχουν σχέση. Κι ο κόσμος ασχολείται λιγότερο. Έχει άλλα προβλήματα. Ακόμα και τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με τον φανατισμό που ασχολούμαστε εμείς με το μπάσκετ. Παλαιότερα όλος ο κόσμος ασχολιόταν με το μπάσκετ. Η επόμενη γενιά, αυτής του ’87 δεν ασχολείται τόσο πολύ.»

Για τους Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό: «Έχει δύο ισάξιες ομάδες που μπορούν και κερδίζουν τους αντιπάλους τους μέσα κι έξω. Κι αυτές οι ομάδες επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι έχει το προβάδισμα. Είχε λιγότερες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός τώρα τελευταία παρουσιάζεται ανταγωνιστικός των αντιπάλων του. Οι τελικοί θα είναι συναρπαστικοί. Θα βρίσκονται και οι δύο ομάδες στο καλύτερο σημείο τους.»

Για τους δύο αιώνιους στην Ευρωλίγκα: «Ο Ολυμπιακός θα δείξει χαρακτήρα και θα φθάσει εκεί που θέλει. Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει σιγά – σιγά.»

Ομοιότητες του Ολυμπιακού της εποχής του και του σήμερα: «Τουλάχιστον στο ξεκίνημα είχαμε πολλές ομοιότητες. Δεν είναι μόνο ότι πήραμε κι εμείς ευρωπαϊκό. Απλά φτιάχτηκαν δύο ομάδες με παίκτες που ήξεραν ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στο γήπεδο. Κι είχαν δουλέψει σκληρά. Αυτό είναι το μυστικό. Να ξέρει ο καθένας ποιος είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι. Βέβαια ο τωρινός Ολυμπιακός εξελίχτηκε. Πήρε ρολίστες παίκτες και έχει κάνει βήματα προόδου.»

Για την ΑΕΚ που παραμένει η ομάδα της καρδιάς του: «Με την ΑΕΚ έζησα στιγμές μοναδικές. Τις σκέφτομαι διαρκώς και νοιώθω πολύ όμορφα. Ειδικά το πρωτάθλημα που πήραμε με την ΑΕΚ. Είχε 32 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Ο κόσμος το ήθελε πάρα πολύ. Μέσα από αυτή την ομάδα καταφέραμε να χαρίσουμε στο κόσμο αυτό που ήθελε. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο θυμάμαι τα πάντα.»

-Τι έφταιξε στην ΑΕΚ και κατρακύλησε: «Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος που αποσύρεται. Όταν έκλεισε η… κάνουλα του κ.Φιλίππου άρχισαν τα προβλήματα. Έπρεπε να βρεθεί τότε ένας άλλος μεγαλομέτοχος να αντικαταστήσει τον κ.Φιλίππου. Έτσι συσσωρεύτηκαν τα χρέη κι άρχισε η πτώση. Πρέπει να υπάρξει επόμενη μέρα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να βρεθεί μια σωστή διοίκηση.»

Τι έχει αλλάξει στην Ευρωλίγκα από τα χρόνια που έπαιζε: «Έχει αλλάξει η ταχύτητα και η δύναμη.»

Για την πίκρα του να μην παίξει σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ανδρών: «Πιστεύω ότι άξιζα να πάω σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική. Δεν με πήρε όμως από… κάτω. Με αυτά τα χαστούκια πείσμωσα και προσπάθησα να γίνω καλύτερος. Είναι θέμα προπονητών. Μη ρωτάτε εμένα.»

Για το πότε θα σταματήσει το μπάσκετ: «Αγαπώ το μπάσκετ. Μου έχει χαρίσει μεγάλες χαρές και λύπες. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Όσο αντέχω θα παίζω. Κάθε χρόνο αυτό λέω κι αυτό κάνω…



Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved