Παναθηναϊκός έτοιμος για... κούπα

Παναθηναϊκός έτοιμος για... κούπα

Ο Παναθηναϊκός έφερε εις πέρας την αποστολή του στην Κρήτη, ισοπεδώνοντας το Ρέθυμνο με 85-58 και μοιάζει αφηνιασμένος για την πρώτη κούπα της σεζόν, την Κυριακή στο Ελληνικό.

Ο Παναθηναϊκός σο Ρέθυμνο ήταν εντυπωσιακός. Ήταν ο πραγματικός Παναθηναϊκός. Αυτός που θα κατέβει το απόγευμα της Κυριακής στο Ελληνικό και θα πάρει… την κούπα κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» με την νίκη τους κόντρα στην ομάδα του Στέργιου Κουφού, 58-85, απέδειξαν πως άφησαν πίσω τους το ΣΕΦ για τα καλά και μοιάζουν αφηνιασμένοι για απαντήσεις και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Κορυφαίοι του «τριφυλλιού» οι Σχορτσανίτης (17 π, 3 ρ) και Λάσμε (16π, 9,) που «τρομοκράτησαν» Ρέθυμνο και Πειραιά.

Η πρώτη αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ήταν… εντυπωσιακή. Οι «πράσινοι» φάνηκαν να αφήνουν πίσω τους όσα προηγήθηκαν στον Πειραιά και «φουρτούνιασαν» το Ρέθυμνο. Ο Στεφάν Λάσμε με 4 γρήγορους πόντους του διαμόρφωσε το 0-6, ενώ με «όπλο» του την πολύ καλή άμυνα το σκορ στο 5’ είχε πάει στο 6-16, με την μπάλα να περνάει συνεχώς από τα χέρια των ψηλών της ομάδας του Πεδουλάκη. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να μειώσουν, 9-18, αλλά κάπου εκεί στο παρκέ πέρασε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος με δικούς του συνεχόμενους πόντους έκανε το 9-28 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στην συνέχεια αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο, 9-30 με καλάθι του Μάικ Μπράμος, όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη άρχισαν να… κατεβάζουν ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός μετά το 11ο πόντο του Στεφάν Λάσμε και το 21-40 κατέβασε ταχύτητα. Το Ρέθυμνο, κυρίως με τον Κάρτερ, άρχισε να βρίσκει λύσεις και μείωσε 29-42, ενώ το ημίχρονο «έκλεισε» με το σκορ στο 34-50. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τις… μαθηματικές πράξεις, το Ρέθυμνο επικράτησε του Παναθηναϊκού στην δεύτερη περίοδο με 25-22.

Τους σάρωσαν «Σόφο» και Λάσμε

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, αλλά δεν μπορούσαν να κατεβάσουν άλλο την διαφορά. Και κύριος λόγος γι αυτό ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο «Σόφο» μαζί με τον Λάσμε είχαν κρύψει… το καλάθι της ομάδας του, ενώ ο πρώτος έβαζε… ασταμάτητα στην επίθεση. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σε όλες τις επιθέσεις του «τριφυλλιού» η μπάλα πέρναγε από το «ζωγραφιστό» και τα χέρια των Λάσμε και Σχορτσανίτη. Οι «πράσινοι» με ρειστάλ από τα 6,75 έκαναν το 38-55 σε 38-66, ενώ ο «Σόφο» έβαζε ασταμάτητα μέχρι το 41-72 στο 30. Ο Παναθηναϊκός, πλέον, μπορούσε να σκέφτεται τον πρώτο τελικό της χρονιάς Στα τελευταία 10 λεπτά ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκούρασε παίκτες, έδωσε χρόνο σε κάποιους άλλους με τους «πράσινους» να συνεχίζουν να αποδίδουν σωστά στο παρκέ και να φτάσουν σε μια πολύ άνετη νίκη με 85-58.

Δεκάλεπτα: 9-28, 34-50, 41-72, 58-85

Ρέθυμνο (Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης 4, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 2, Τσαρούχας 3, Τσόχλας 8, Ντούβνιακ 10, Κόματος 8, Κάρτερ 11, Λάτοβιτς 2, Πετγουει 8, Σιζόπουλος.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 17, Μπράμος 8, Ματσιούλις 6, Καπόνο 4, Ούκιτς 11, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Μπανκς 6, Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive} deb3f3bb47{/coveritlive}



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved