Δανιήλ: «Μου λείπει ο Απόλλωνας Πατρών»

Δανιήλ: «Μου λείπει ο Απόλλωνας Πατρών»

Ένθερμος υποστηρικτής του Απόλλωνα Πατρών παραμένει ο Σταύρος Δανιήλ, παρότι προσωπικοί λόγοι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο 36άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο ΣπορFM Πάτρας 96.3, αναφέρθηκε στον πρόσφατο αγώνα των «μελανολεύκων» απέναντι στον Ολυμπιακό στην Περιβόλα, την έως τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, καθώς και τη δική του παρουσία στον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως του λείπει ο Απόλλωνας Πατρών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Σταύρο, δώσε μας το σχόλιό σου για το ματς γιορτή που έγινε τη Δευτέρα (21/01) στην Περιβόλα, με τον Απόλλωνα Πατρών να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.
«Ήταν φανταστική ατμόσφαιρα, είχε λείψει τόσα χρόνια το να δίνει ο Απόλλωνας τέτοια παιχνίδια, όπως απέναντι σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό. Ο κόσμος έδειξε πάνω από όλα ότι αγαπάει το μπάσκετ εδώ στην Πάτρα και βοήθησε και την ομάδα».

-Στο αγωνιστικό κομμάτι, πίστεψες σε κάποιο σημείο ειδικά εκεί που προηγήθηκε ο Απόλλωνας πως θα μπορούσε να γίνει το θαύμα;
«Να πω την αλήθεια, σε κάποιο σημείο στο πρώτο μέρος το πίστεψα, γιατί τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτόν όλοι και νομίζω πως η τελική διαφορά που ήταν 19 πόντοι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Απόλλωνας στάθηκε πολύ καλύτερα και ήταν πάνω από το αναμενόμενο η εμφάνισή του».

-Πλέον, υπάρχει το ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας και ο Απόλλωνας Πατρών θέλει οπωσδήποτε τη νίκη.
«Ο Απόλλωνας στάθηκε πολύ καλά και στον ΠΑΟΚ, που έδειξε ότι είναι πολύ καλός και το είδαμε και με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολλή ώρα μπροστά. Ο Απόλλωνας στάθηκε άτυχος, όπως σε κάποια ματς που τα έχασε στη δεύτερη παράταση. Σίγουρα θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή, αν και νομίζω πως δεν πρόκειται να κινδυνέψει. Άλλωστε, στα επόμενα παιχνίδια πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει, στα τέσσερα αν όχι στα τρία. Με τρεις νίκες μπορεί να κατακτήσει την παραμονή για να φύγει το άγχος και να πάει και για κάτι καλύτερο. Δεν θα κινδυνέψει, απλώς είναι μεταβατική περίοδος και όλες οι ομάδες που έρχονται από την Α2 το πρώτο πράγμα που κοιτούν είναι η παραμονή».

-Πιστεύεις στοίχησε στον Απόλλωνα το κενό στη θέση «4», με τους τραυματισμούς των Κλάιμπερ και Λυμπέρη;
«Ο Απόλλωνας δεν έχει την πολυτέλεια… Ειδικά ο Κλαιμπερ είναι ο ξένος και πάντα από τους Αμερικανούς ένας προπονητής σε τέτοιες ομάδες περιμένει περισσότερα πράγματα. Σίγουρα είναι απώλεια για την ομάδα, γιατί δεν έχεις το τεράστιο ρόστερ. Ο Απόλλωνας αυτό που δείχνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι είναι ομάδα και δεν στέκεται σε απουσίες. Και στην Α2 που ήμουν εγώ, πολλές φορές αντιμετωπίσαμε τέτοιες απουσίες, με παίκτες όπως ο Αργυρόπουλος που για την Α2 είναι πολυτέλεια. Η ομάδα πάλευε πάντα και το ίδιο κάνει και φέτος, δεν έχει αλλάξει κάτι. Σίγουρα θα είχε μία εξτρά βοήθεια, αλλά η ομάδα δεν στάθηκε εκεί».

-Ο Απόλλωνας Πατρών τα έχει πάει καλά στον πρώτο γύρο. Τι έχει αλλάξει από την Α2 στην Α1;
«Όταν ο Απόλλωνας ήταν στην Α2 ζητούσε την άνοδο, διεκδικούσε όλα τα παιχνίδια. Στην Α1 καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποια παιχνίδια που τα διαλέγεις, δηλαδή τα ματς με Δράμα ή με Ελευσίνα τα έχεις σημαδέψει, είναι πάντα τελικοί στην έδρα σου. Τώρα, εκτός έδρας ό,τι νίκη κάνεις είναι καλό. Το τέλειο φέτος για τον Απόλλωνα θα ήταν να έχει μία νίκη ακόμα. Αν είχε κερδίσει στη Δράμα, με το «διπλό» της Ελευσίνας και της Ρόδου θα ήταν το τέλειο. Το μόνο μελανό σημείο είναι η ήττα από τον ΚΑΟΔ, όταν η ομάδα ψαχνόταν και χάθηκε στην παράταση».

-Γυρίζουμε πάλι στο ματς με τον Ολυμπιακό, είδαμε χάρηκες πολύ τη συνάντησή σου με τον Ντούσαν Βούκσεβιτς.
«Ναι, ήμασταν και συμπαίκτες δύο χρόνια στον Απόλλωνα. Νομίζω ότι ήταν πολύ συγκινητικό το ότι ο Απόλλωνας εκτιμάει τον Ντούσαν και ό,τι πρόσφερε στην ομάδα, όπως και τα άλλα παιδιά. Ντούσαν - Βετούλας - Μολφέτας εκτός από καλή παρέα ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Απόλλωνα την τότε εποχή και είναι πολύ σημαντικό ότι βράβευσαν το συγκεκριμένο παίκτη, δείχνοντας ότι αναγνωρίζουν την προσφορά του στην ομάδα».

-Σταύρο, στην ομάδα της Κορίνθου τα πηγαίνεις εξαιρετικά, ιδιαίτερα στο σκοράρισμα δεν έχεις αντίπαλο…
«Εκτός από εμένα έχω πολύ καλούς συμπαίκτες και δεν το λέω για να το πω, είναι πραγματικότητα. Εντάξει, το επίπεδο είναι πολύ πιο χαμηλό, εγώ το κάνω για να αθλούμαι, όχι για να βάλω πόντους».

-Τελικά, στενοχωρήθηκες που ενώ ήσουν στην προσπάθεια της μεγάλης επιστροφής του Απόλλωνα Πατρών στην Α1 δεν μπόρεσες, για προσωπικούς λόγους, να ζήσεις λίγο από το… όνειρο;
«Η αλήθεια είναι ότι έχω στενοχωρηθεί και έχω ζηλέψει, αλλά με την καλή έννοια. Θα ήθελα πολύ, γιατί καλώς ή κακώς θα ήθελα να παίξω μία τελευταία χρονιά. Αλλά έχω πολύ καλούς φίλους και ευχαριστιέμαι που τα πάει καλά ο Απόλλωνας. Σίγουρα, κάποια πράγματα η ζωή δεν τα φέρνει όπως θέλουμε. Ναι, θα το ήθελα, γιατί στον Απόλλωνα ευχαριστιόμουν το μπάσκετ. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα είναι μπασκετικοί, μπορείς να μιλήσεις για μπάσκετ, για πολλά πράγματα… Σίγουρα μου λείπει, αλλά τι να κάνουμε».

-Κλείνοντας, είδαμε να δοκιμάζεις… νέα καριέρα κάνοντας σχόλιο στην κρατική τηλεόραση. Τι βλέπεις, θα το συνεχίσεις;
«Είναι λίγο περίεργο… Τι να κάνουμε, εμπειρία είναι κι αυτό. Σίγουρα θέλω να μείνω στο χώρο του μπάσκετ, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να είμαστε καλά… Να τελειώσει η χρονιά και θα δούμε».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved