Με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Ο Τζέισον Καπόνο από τις πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα κατάφερε να αποδείξει το… απίστευτο μπασκετικό του ταλέντο και το μοναδικό «φονικό» του ένστικτο

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Τζέισον Καπόνο κάποιους τους… χάλασε πολύ. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ενισχύονται οι «πράσινοι» μεσούσης της περιόδου με έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Και επειδή θέλησαν να… μετριάσουν την δυναμική της μεταγραφής προσπάθησαν να «πείσουν» τον κόσμο πως ο Καπόνο, απλά, είναι ένας καλός σουτέρ.

Ο Αμερικανός «killer», όμως, φρόντισε να τους εκθέσει πανηγυρικά από την πρώτη στιγμή. Από το πρώτο του, κιόλας παιχνίδι,  με τον Πανιώνιο στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εκεί όπου σκόραρε μόλις 5 πόντους αλλά πρόλαβε να αποδείξει πως δεν είναι απλά ένας «δολοφόνος». Είναι ένας παίκτης με απίστευτη μπασκετική ευφυία που μπορεί να κάνει τα πάντα. Να «σκοτώσει», να δημιουργήσει, να βοηθήσει με την αμυντική του αντίληψη, αλλά και να κινηθεί με σεμιναριακό τρόπο χωρίς την μπάλα και να ξεμαρκαριστεί για… πλάκα.  

«Ακόμα πιο εύκολο στην Ευρώπη»

Βέβαια, το μεγάλο του «όπλο» δεν είναι άλλο από το «φαρμακερό» του σουτ. Ο Καπόνο έχει κάνει τα διχτάκια να βγάζουν «φωτιές» αφήνοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του με ανοιχτό το στόμα. Με την… εκνευριστική του ευστοχία έξω από τα 6.75. Άλλωστε όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»… «Το τρίποντο στην Ευρώπη είναι πιο εύκολο για εμένα, αφού είναι πιο κοντά». Με αφορμή, λοιπόν, την εντυπωσιακή του εμφάνιση στην Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό όπου πέτυχε 17 πόντους με 5.6 τρίποντα το www.onsports.gr σας θυμίζει τι έχει κάνει μέχρι στιγμής με την φανέλα του «τριφυλλιού» και τι έχει να κάνει ακόμα στο ΟΑΚΑ.  

Μπορεί και καλύτερα από 57,6%

Ο Τζέισον Καπόνο στην Ευρωλίγκα έχει αγωνιστεί στους τρεις αγώνες του Top-16 και έχει… βγάλει μάτια. Στην πρεμιέρα του με την Ζαλγκίρις Κάουνας είχε 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, ακολούθησαν οι 10 πόντοι της Εφές με 2/7 τρίποντα και η πολύ καλή του εμφάνιση απέναντι στην Μάλαγα με 7 πόντους και 1 τρίποντο. Στην Ευρώπη ο Καπόνο «πυροβολεί» από το τρίποντο με 50% ευστοχία (έχει 7/14), ενώ δημιουργεί εξαιρετικά και για τους συμπαίκτες του έχοντας 2,3 ασίστ μέσο όρο. Την ίδια ώρα, εντός των τειχών ο Αμερικανός σε 3 αγώνες πρωταθλήματος (με Πανιώνιο, Απόλλωνα και Κολοσσό) έχει 11 πόντους μέσο όρο με 8/12 τρίποντα (66.6%) και 4.3 ασίστ μέσο όρο. Με λίγα λόγια ο Καπόνο «σκοτώνει» με ποσοστό ευστοχίας που αγγίζει το 57,6% σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που μεταφράζεται σε 15 εύστοχα τρίποντα σε 26 προσπάθειες. Και είναι σίγουρο πως ακόμα έχουμε πολλά να δούμε.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ… ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ

ΠΟΝΤΟΙ

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΑΣΙΣΤ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

67-66

16

4/6

2

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

78-64

10

2/7

4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ

78-73

7

1/1

1

Α1

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ

ΠΟΝΤΟΙ

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΑΣΙΣΤ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

75-61

5

1/2

3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

91-60

12

2/4

3

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

59-67

17

5/6

5



Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved