Ντικούδης: «Θα χωρούσα στο φετινό ΠΑΟΚ»

Ντικούδης: «Θα χωρούσα στο φετινό ΠΑΟΚ»

Η φετινή δομή του ΠΑΟΚ του επιτρέπει να δουλεύει απερίσπαστος και να βελτιώνεται, σύμφωνα με το Δήμο Ντικούδη.

Ο 35άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στα «Σπορ του Βορρά», επανέλαβε πως προσωπικοί λόγοι που δεν του επέτρεπαν να φύγει από την Αθήνα τον ανάγκασαν να μη συνεχίσει στο «Δικέφαλο του Βορρά», στο φετινό ρόστερ του οποίου θα χωρούσε. Διευκρίνισε, επίσης, πως για να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ θέλει κίνητρο, το οποίο δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν θα χωρούσε στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι χωρούσα, ότι θα μπορούσα να παίζω στην ομάδα, η οποία έχει αλλάξει πλέον μοντέλο συγκρότησης γιατί απαρτίζεται από πολλούς Έλληνες παίκτες. Χαίρομαι πολύ μάλιστα που η ομάδα έχει άλλη φιλοσοφία γενικότερα και με τον τρόπο που έγινε το ρόστερ σταματούν και τα πέρα δώθε των παικτών όπως είχαν γίνει πέρυσι. Αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα, γιατί η ομάδα δεν έβρισκε σταθερότητα. Ενώ τώρα, έτσι όπως είναι χτισμένη, θα μπορεί ακόμα και ύστερα από άσχημα αποτελέσματα να βελτιωθεί, γιατί θα δουλεύει απερίσπαστη».

Για την έως τώρα αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ: «Η βαθμολογία τα λέει όλα. Και το ρεκόρ των οκτώ νικών και δύο ηττών που έχει. Δεν έχουν πολλές ομάδες τέτοια αποτελέσματα. Επειδή πάντα ο τρόπος του παιχνιδιού εξαρτάται από τους παίκτες που διαθέτει, βλέπουμε ότι ο φετινός ΠΑΟΚ αξιοποιεί την εμπειρία του Λάζαρου (Παπαδόπουλου), έχει πάρει μεγάλες βοήθειες από το Μακ Γκράθ ειδικά με μεγάλα σουτ του, έχει ενθουσιασμό από παίκτες που μπορεί να μην είναι μεγάλα ονόματα ή πολλά χρόνια στην Α1, αλλά προσφέρουν, όπως οι Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης. Έχει και κάποιους άλλους έμπειρους και γενικά αξιοποιεί όλα τα όπλα, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και με βάση το υλικό που διαθέτει να πηγαίνει πολύ καλά. Μπορεί να έχει και μειονεκτήματα, αλλά ποιος δεν έχει; Ακόμη και οι δύο «μεγάλοι» της Αθήνας έχουν προβλήματα. Ακόμη ο ΠΑΟΚ έχει φέτος καταφέρει να κερδίζει εκτός έδρας, κάτι πολύ σημαντικό για την Α1 που για εμάς πέρυσι ήταν πολύ μεγάλο αγκάθι. Κι επειδή λέγεται ότι το θέμα είναι να αντέξει η ομάδα σε αυτούς τους ρυθμούς που ακολούθησε, πιστεύω ότι με το μοντέλο με το οποίο φτιάχτηκε, με τους Έλληνες παίκτες και με τους ενθουσιώδεις νεαρούς που θέλουν να φανούν, θα πετύχει αυτό που θέλει».

Γιατί δεν συνέχισε στον ΠΑΟΚ: «Τα είχαμε πει αυτά και το καλοκαίρι. Δεν γινόταν. Υπήρχαν προσωπικοί λόγοι που δεν μου επέτρεπαν να φύγω από την Αθήνα. Το βλέπετε άλλωστε ακόμη και τώρα... Το φθινόπωρο είχαν γίνει συζητήσεις με τον ατζέντη μου, υπήρχαν κι άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά δεν πήγα εκεί που δεν υπήρχαν κίνητρα για εμένα. Και για τον ΠΑΟΚ ίσχυε ό,τι είχα πει το καλοκαίρι. Βλέπετε ότι έχω επιλέξει να μην αγωνιστώ, δεν είναι οριστικό, αλλά σκέφτομαι πολλά. Δεν υπήρχε, πάντως, κάτι άλλο που να με εμπόδιζε να έρθω ξανά στον ΠΑΟΚ».

Για τον επερχόμενο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος μπορεί και θέλει να τρέξει και να επιβάλει το παιχνίδι του. Μου αρέσει σαν ομάδα, είναι η πιο γεμάτη ύστερα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ. Έχει και ταλαντούχους νεαρούς και έμπειρους ξένους. Διαθέτει δύο καλές πεντάδες. Αν ανεβάσει το σκορ ψηλά έχει το πλεονέκτημα. Ειδικά στην έδρα του, γιατί νιώθει καλύτερα σπίτι του, στη Νέα Σμύρνη. Μόνο αν το παιχνίδι πάει σε χαμηλό σκορ και σε κλειστές άμυνες έχει τύχη ο ΠΑΟΚ».

Για το κίνητρό του να συνεχίσει να αγωνίζεται: «Δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά στατιστικά. Εκείνο που θέλω για να συνεχίζω να παίζω είναι να υπάρχει κίνητρο και δεν είναι το οικονομικό. Μου αρέσει να έχει καλό κλίμα μια ομάδα, γιατί αυτό σε κρατάει και σε τονώνει για να συνεχίσεις. Έπειτα, στην Ελλάδα και 3ος να βγεις, δεν υπάρχει Ευρωλίγκα. Ακόμη κι αν πας στο Eurocup χωρίς γεμάτη ομάδα χάνεις και διαλύεσαι κι επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα παθαίνεις ό,τι εμείς πέρυσι».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved