Άρμστρονγκ στο Onsports: «Νίκη και στην Κωνσταντινούπολη»

Άρμστρονγκ στο Onsports: «Νίκη και στην Κωνσταντινούπολη»

Στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στην Κωνσταντινούπολη, έχουν στρέψει αποκλειστικά το βλέμμα τους στον Παναθηναϊκό όπως παραδέχθηκε στο Onsports ο Χίλτον Άρμστρονγκ.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πήραν άνετη νίκη επί του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, αλλά δεν μένουν εκεί. Μπροστά τους, άλλωστε, έχουν δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, στη «Fenerbahce Ulker Sports Arena», για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός σέντερ, μιλώντας στο Onsports, στάθηκε στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχουν όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, ενώ μίλησε ακόμα για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και τη σταδιακή βελτίωση που αναμένεται να έχει, αγώνα τον αγώνα, ο ίδιος, αλλά και ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ο επόμενος αγώνας σας είναι στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πόσο δύσκολη περιμένετε να είναι η αναμέτρηση, από τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι προέρχονται από εντός έδρας ήττα;
«Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι καλός. Δεν τον έχουμε αναλύσει ακόμα, αλλά γνωρίζουμε πως πρόκειται για πολύ καλή ομάδα που, παράλληλα, έχει δυνατή έδρα. Θα είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα, όπως είναι όλα άλλωστε. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πάρα πολύ υψηλό και όλες οι ομάδες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Ο δικός μας στόχος είναι να πάμε εκεί και να νικήσουμε, ανεξάρτητα από τη δυσκολία που υπάρχει».

-Ποιο θεωρείς πως θα είναι το «κλειδί» της νίκης επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ;
«Η άμυνα. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο «όπλο» της ομάδας μας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του ρυθμού. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

-Θεωρείς πως μπορεί να επηρεάσει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός το γεγονός πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι πλέον τόσο υψηλό;
«Δεν έχω δει ακόμα όλες τις ομάδες, αλλά δεν νομίζω. Εντάξει, γνωρίζω πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι αντίστοιχο με εκείνο της Ισπανίας για παράδειγμα, αυτό όμως δεν είναι κάτι που μας ενοχλεί. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας, τη δική μας ομάδα και πώς θα βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα. Αυτό είναι το μοναδικό που μας ενδιαφέρει».

-Πότε θεωρείς πως η ομάδα θα είναι 100% έτοιμη;
«Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Είναι θέμα του προπονητή. Εμείς κοιτάμε να δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Γίνεται πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά στην ομάδα και νομίζω πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας. Από εκεί και πέρα, μόνο ο κόουτς γνωρίζει πότε θα φτάσουμε στο μάξιμουμ».

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο παίκτη να προσαρμοστεί στα δεδομένα μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός;
«Δεν είναι εύκολο. Ούτε γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Ούτε για εμένα ήταν εύκολο. Προσπαθώ, όμως, σκληρά κι έχω τη βοήθεια όλων των παιδιών και των προπονητών. Η πίεση σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη».

-Σας επηρέασε η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
«Όχι. Μας ενόχλησε στον εγωισμό μας. Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι και νομίζω πως θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Δεν μας επηρέασε, όμως, αρνητικά. Εξάλλου, αυτό φάνηκε στη συνέχεια, αφού πετύχαμε σημαντικές νίκες».

-Ποια είναι η υπόσχεση του Χίλτον Άρμστρονγκ για τη συνέχεια;
«Πως θα προσπαθώ μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα, να γίνομαι καλύτερος. Θέλω να βελτιώσω πολλά πράγματα ακόμα στο παιχνίδι μου για να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου και θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου προκειμένου να τα καταφέρω».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved