Πάνκο: «Μεγαλώνουμε ως ομάδα»

Πάνκο: «Μεγαλώνουμε ως ομάδα»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει σιγά – σιγά το δρόμο του μετά τις τελευταίες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως τόνισε μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο Άντι Πάνκο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» έγραψε στο paobcblog.gr και τόνισε αναλυτικά πως ο «Εξάστερος» μεγαλώνει ως ομάδα. Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Πάνκο στο www.paobcblog.gr. 

«Γεια σε όλους….

Μετά από δύο σερί νίκες, ετοιμαζόμαστε για έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία, μια ομάδα που πολλοί θεωρούν από τις δυνατότερες στην Ευρωλίγκα.

Αυτή τη στιγμή νιώθουμε καλά στην ομάδα. Έχουμε δώσει περισσότερους αγώνες, έχουμε παίξει περισσότερο μαζί και όσο περισσότερο βρισκόμαστε μαζί, τόσο βελτιώνεται η μεταξύ μας χημεία, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε και τι ζητά ο προπονητής από εμάς.

Και πάντα βοηθά να νικάς, ειδικά μετά από αυτή την ήττα από τον Ολυμπιακό. Επιπλέον ήταν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παίξαμε καλά εκτός έδρας. Η Λουμπλιάνα δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να νικήσεις κάποιος, ενώ και απέναντι στο Ρέθυμνο παίξαμε καλά. Οπότε, σιγά σιγά «μεγαλώνουμε».

Το ότι είμαστε περισσότερο καιρό μας βοηθά να παίξουμε καλύτερα. Ακόμη νιώθουμε άσχημα για την ήττα από τον Ολυμπιακό, στη μόλις δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά ο κόσμος έδειξε ότι καταλαβαίνει ότι είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, νέα συστήματα νέα… τα πάντα και ότι χρειαζόμαστε χρόνο. Οι δύο τελευταίοι αγώνες έδειξαν ότι παίζουμε καλύτερα, αλλά και ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.  Είναι μια διαδικασία καθημερινή το να γινόμαστε καλύτεροι, το να προσέχουμε τα μικρά πράγματα και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Όταν υπάρχει ένας καινούριος προπονητής και ουσιαστικά μια ολόκληρη καινούρια ομάδα, με την εξαίρεση του Κώστα και του Δημήτρη, χρειάζεται χρόνος να καταλάβει ο καθένας πώς παίζει και τι μπορεί να κάνει ο κάθε συμπαίκτης του. Δεν είναι μυστικό ότι δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που θα θέλαμε ως ομάδα. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στους δύο τελευταίους αγώνες, δουλεύοντας περισσότερο στις λεπτομέρειες, δίνοντας το 100% κάθε μέρα στην προπόνηση και πιστεύω ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Δεν είναι σημαντικό να είσαι στο 100% τώρα. Το σημαντικό δεν είναι πως αρχίζεις τη χρονιά, αλλά πως την τελειώνεις.

Για όλους μας ήταν πολύ θετικό το πώς έπαιξε ο Στεφάν Λάσμε στη Σλοβενία και στη συνέχεια και απέναντι στο Ρέθυμνο. Ήταν εκπληκτικός. Πραγματικά… Ξέρω τον Στεφ… Το πώς έπαιξε δεν ήταν έκπληξη για μένα. Αυτή είναι η δουλειά του. Αυτό είναι που μπορεί να κάνει για εμάς. Μπορεί να μας δώσει ενέργεια. Αλλάζει πολλά πράγματα για εμάς με τον τρόπο που αγωνίζεται. Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη, που μπορεί να πει στο παιχνίδι και να δώσει ενέργεια, όχι μόνο με τις τάπες. Μπορεί να πάει στο ριμπάουντ, τρέχει καλά το γήπεδο, παίζει πολύ καλά το πικ εντ ρολ και κάθε ομάδα τα χρειάζεται αυτά τα στοιχεία. Όπως είχα πει και στον κόουτς όταν είχαμε μιλήσει γι’ αυτόν, γιατί τον ήξερα, είναι ένας παίκτης που θα έπαιρνε στην ομάδα μου με κλειστά μάτια. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που τον έβλεπα να παίζει, όσο και ο κόσμος φαντάζομαι! Στη Λουμπλιάνα έκλεψαν την παράσταση οι τάπες, αλλά επίσης κάρφωσε την μπάλα, έτρεξε σε κάθε φάση και αυτά είναι που ξέρει να κάνει. Είναι ένας παίκτης που αφήνει τρομερή ενέργεια στο παρκέ…

Μπορεί να μας βοηθήσει όπως και όλοι οι παίκτες και θα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον ώστε να βελτιωθούμε και να πετύχουμε έτσι τους στόχους μας. Και η δική σας παρουσία και στήριξη είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς…

Οπότε, σας περιμένουμε και πάλι στο ΟΑΚΑ
Άντι…».



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved