Αγγέλου: «Πραγματικά είναι δύσκολη η κατάσταση»

Αγγέλου: «Πραγματικά είναι δύσκολη η κατάσταση»

Ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ με τον Βαγγέλη Αγγέλου να τονίζει πάντως πως τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του και τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Έλληνας τεχνικός, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και τόνισε αναλυτικά…

Για το ματς απέναντι στον Ηλυσιακό: «Προσπαθήσαμε να βρούμε με ποιον σύντομο τρόπο θα γνωρίσει ο ένας τον άλλον. Να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και να βάλουμε δυο, τρεις προτεραιότητες με ποιον τρόπο θα παίξουμε και με ποιον τρόπο θα επικοινωνούμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό έγινε μέσω της διοίκησης των τριών ανθρώπων που είχαμε πιο στενή επαφή, τον κ. Αρβανίτη, τον κ. Κουρόγλου και τον κ. Σαμολαδά και μετά με τους παίκτες, τους προπονητές, τους συνεργάτες, τους γυμναστές, με το γραφείο Τύπου. Ήταν λίγο φορτωμένο το πρόγραμμα από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι και χθες το βράδυ».
 
Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα αλλά και το ρόστερ του Αρη: «Πραγματικά είναι δύσκολη η κατάσταση, όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε πολλές ομάδες, δύσκολη στην πολιτική, στους συνταξιούχους, σε όλους τους τομείς της ζωής. Απλά ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος εκτόνωσης, είναι εκεί που συνήθως χαλαρώνει ο κόσμος. Μπορεί να χαλαρώνει όταν βλέπει θεάματα και αυτή τη στιγμή όλα τα θεάματα λόγω των οικονομικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Άρης έχει κάποια περισσότερα προβλήματα, περιορίζονται αυτή τη στιγμή στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας με ξένους παίκτες που είναι λίγο δύσκολο. Αναγκάστηκε να πάρει κάποιους Έλληνες παίκτες, που είναι πολύ καλοί παίκτες για τους στόχους του Άρη φέτος. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι παίκτες μπήκαν στην προετοιμασία και στα παιχνίδια χωρίς να έχουν ροτέισον, ούτε ξεκούραση. Αρκεί να σας πω ότι μου είπαν τα παιδιά ότι για τρεις βδομάδες ήταν συνέχεια στις προπονήσεις. Αναγκάστηκε αυτός ο κορμός που είναι και έμπειρος και ποιοτικός να καταπονηθεί και με ταξίδια και με προετοιμασία, αλλά και με παιχνίδια λόγω της μη δυνατότητας να γίνονται αλλαγές στη διάρκεια των παιχνιδιών. Μικροτραυματισμοί, διάφορα προσωπικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο καθένας μας δεκάδες καθημερινά έφεραν την ομάδα σε μια δύσκολη θέση».
 
Για την διοίκηση των «κίτρινων»: «Η διοίκηση από τότε που ανέλαβε, αγωνίζεται να κλείσει μέτωπα είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι όλοι. Κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι τίμια και καθαρή η προσπάθεια και θα περάσει στον κόσμο, ώστε ο κόσμος να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει με τον Άρη, να αγκαλιάσει και να δώσει δύναμη και όχι πίεση στους παίκτες και να δούμε τι μπορεί να κάνει με αυτό το καταπονημένο υλικό λόγω της χρησιμοποίησης του όπως είπα πριν. Να δούμε και τις άλλες ομάδες, πως θα προχωρήσει το πρωτάθλημα και τι απρόοπτα μπορεί να δημιουργηθούν».
 
Για την εικόνα κούρασης που βγάζει η ομάδα του: «Δεν είναι μόνο λόγω προετοιμασίας. Είναι και λόγω του ότι με τα προβλήματα που έχει το μπάσκετ στις περισσότερες ομάδες στην Α1, η απογοήτευση και η έλλειψη κινήτρου είναι δεδομένα. Δύσκολα μπορείς να ζητήσεις τον παίκτη να γυμνάσει το σώμα του όταν το μυαλό του δεν μπορεί να έχει κάποιο κίνητρο. Με τα οικονομικά προβλήματα οι παίκτες παρουσιάζουν μια αραθυμία. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα λίγα που μπορεί να υποσχεθεί κάποιος, αν μπορέσει να τα έχει, θα μπορεί να φτιάξει κίνητρα και κανόνες και ένα πρόγραμμα… Αν και πάλι κι αυτό είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις και να μπει σε επαγγελματικό επίπεδο. Για παράδειγμα ο Βεζένκοφ στον Άρη πάει σχολείο το πρωί. Πολλοί έφηβοι πηγαίνουν σχολείο, δεν είναι εύκολο να σπρώξεις ένα παιδί στο μπάσκετ, γιατί κοιτάει το μέλλον του, διαβάζει για τις πανελλήνιες. Μοιραία το μπάσκετ βασίζεται περισσότερο στην εμπειρία και όχι στον ενθουσιασμό».
 
Για τον Τζέρεμι Χαντ: «Καταρχήν η διοίκηση απέδειξε ότι προσπαθεί με όποια δεδομένα να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ο Χαντ ήρθε μόλις πριν από δύο μέρες. Περιμέναμε να έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας και αποδείχτηκε ότι το παιχνίδι αυτό δεν είχε περιθώριο να βάλει η ομάδα έναν παίκτη που ήταν άγνωστος στον προπονητή και να ρισκάρει. Δεν προλάβαμε καν να μιλήσουμε. Προτιμήσαμε να έχουμε ομαδική αντίδραση και να ελεγχθεί θετικά το αποτέλεσμα. Από αύριο θα κάτσουμε να μιλήσουμε με τους γιατρούς και με τον παίκτη, να δούμε πως είναι, τι αποθεραπεία έχει κάνει, γιατί είχε πέρσι κάποιους τραυματισμούς».
 
Για τη νίκη επί του Ηλυσιακού με 64-63, ενώ το ranking ήταν 69-48 υπέρ του Αρη: «Κάτι έφταιξε, αλλά αυτό που προσπαθώ να πω και θα το λέμε και για τον επόμενο μήνα είναι ότι είναι άκυρο και άστοχο να προσπαθούμε να καλύψουμε το αγωνιστικό θέμα του Άρη με μπασκετική θεωρία. Εμείς αυτό το αφήσαμε στην άκρη. Το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα σουτάρει, ποιος θα σκοράρει, τι θα κάνουμε. Δεν ασχοληθήκαμε με τη λεπτομέρεια, αλλά με γενικές κατευθύνσεις και μέσα από την εμπειρία των παιδιών να βρούμε μια χημεία. Από εδώ και πέρα και με κάποιες εξετάσεις που θα γίνουν θα δούμε τι ενέργεια έχει η ομάδα, τι rotation μπορεί να γίνει, τι κατευθύνσεις μπορούμε να βάλουμε τι θα κρατήσουμε από την προηγούμενη τακτική. Είναι πράγματα που θέλουν χρόνο. Ένα γενικό που μπορώ να πω για χθες είναι ότι κόλλησε η ομάδα στην ζώνη και ήταν και έλλειψη δική μου αυτό, γιατί δεν είχαμε δουλέψει στη ζώνη και έγιναν κάποια λάθη. Υπάρχει συνευθύνη σε όλα. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μπασκετικά ορισμένα πράγματα».Κολύμβηση: Σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο τα χειμερινά Πρωταθλήματα
Κολύμβηση: Σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο τα χειμερινά Πρωταθλήματα
Επιτόκια: Αύξηση κατά 0,50% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Επιτόκια: Αύξηση κατά 0,50% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
ΠΣΑΠΠ: «Γράφτηκε ακόμη μια μελανή σελίδα»
ΠΣΑΠΠ: «Γράφτηκε ακόμη μια μελανή σελίδα»
Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος: 115 χρόνια ένδοξης ιστορίας! (videos+photos)
Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος: 115 χρόνια ένδοξης ιστορίας! (videos+photos)