Χάινς στο Onsports: «Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε»

Χάινς στο Onsports: «Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε»

Δεν είχε λόγια να περιγράψει τι συνέβη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στην οποία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, ο Κάιλ Χάινς.

Οι Πειραιώτες, αν κι έδειχναν στο πρώτο ημίχρονο να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, γνώρισαν ευρείας έκτασης ήττα από τους Λιθουανούς, η οποία τους άφησε πίσω στην κατάταξη του Γ’ Ομίλου της Ευρωλίγκας. Ο Κάιλ Χάινς, μιλώντας στο Onsports, έδειξε να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα να χάσει και μάλιστα με διαφορά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Στο πρώτο ημίχρονο προηγηθήκατε και δείχνατε να έχετε τον έλεγχο του αγώνα. Τι συνέβη στην επανάληψη;
«Δεν ξέρω, πραγματικά! Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού της Ζαλγκίρις Κάουνας. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν κάναμε τίποτα από όλα αυτά. Έτσι ξαφνικά! Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε… Ήταν σαν να μην υπήρχαμε στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλό μας να κάνει το παιχνίδι του και να φθάσει εύκολα στη νίκη».

-Τι έφταιξε, κατά τη γνώμη σου, και ήρθε αυτή η δεύτερη βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα;
«Η άμυνα αποτελεί πολύ μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να αποδώσουμε. Δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στη Ζαλγκίρις Κάουνας και τα εκμεταλλεύτηκε. Η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει και την ποιότητα, αλλά και πολλούς παίκτες που αν βρουν τον κατάλληλο ρυθμό μπορούν να σε σκοτώσουν».

-Ο Πόποβιτς σας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά…
«Είναι πολύ καλός παίκτης. Το ξέραμε αυτό. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να σε τελειώσουν αν βρει ελεύθερο πεδίο. Του δώσαμε χώρους και μας εκτέλεσε. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε χάθηκε το παιχνίδι, η άμυνά μας δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένη. Δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είχαμε πει πριν από τον αγώνα. Δυστυχώς. Επιτρέψαμε στη Ζαλγκίρις Κάουνας να τρέξει και να βρει ρυθμό. Εάν το κάνεις αυτό απέναντι σε αυτή την ομάδα θα χάσεις».

-Φταίει μόνο η άμυνα; Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετωπίσατε πολλά προβλήματα και στην επίθεση.
«Όλα φταίνε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεν λειτούργησε τίποτα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Η Ζαλγκίρις Κάουνας ανέβασε πολύ το ρυθμό στην άμυνά της και μας ανάγκασε να κάνουμε πολλά λάθη. Κάπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν μπήκαν τα σουτ και από τη στιγμή που ξέφυγαν στο σκορ με τόσο μεγάλη διαφορά ήταν μετά πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμπούμε στο παιχνίδι».

-Θεωρείς πως ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, που κατακτήσατε πέρυσι, δημιουργεί επιπλέον πίεση;
«Ναι. Σίγουρα υπάρχει επιπλέον πίεση. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Υπάρχουν πλέον μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Το άγχος είναι μεγαλύτερο. Η πίεση είναι περισσότερη. Δεν είναι εύκολο ούτε απλό πράγμα να κρατάς αυτόν τον τίτλο και να πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις».

-Προφανώς, και οι αντίπαλοι σάς αντιμετωπίζουν διαφορετικά;
«Ναι. Πλέον μας περιμένουν όλοι. Η Ευρωλίγκα διαθέτει πολύ δυνατές ομάδες και πλέον όλοι θέλουν να κερδίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Τα δίνουν όλα κι εμείς τόσο στον αγώνα με την Εφές Αναντόλου όσο και κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας δεν είχαμε απαντήσεις. Θα πρέπει να δούμε τι φταίει και να αλλάξουμε πράγματα εάν χρειαστεί. Πέρυσι ήμασταν η ομάδα έκπληξη. Μια ομάδα που δεν την περίμενε κανείς και έφθασε μέχρι το Final 4 και κατέκτησε τον τίτλο. Φέτος μας περιμένουν όλοι. Δεν είναι καθόλου εύκολο».

-Έχετε ξεκινήσει με δύο ήττες στους πρώτους τρεις αγώνες σας στην Ευρωλίγκα, σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με δυνατές ομάδες. Πόσο σας προβληματίζει;
«Αυτό που προέχει τώρα είναι να ηρεμήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Δεν μπορεί να γίναμε από τη μία ημέρα στην άλλη κακή ομάδα. Πάντα, κάθε ήττα δημιουργεί προβληματισμό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να δούμε τη συνέχεια. Ο όμιλος είναι δύσκολος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας, για να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Top 16».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved