Basket League ΟΠΑΠ: Ο Άγγελος Κορωνιός αναλύει την 3η αγωνιστική

Basket League ΟΠΑΠ: Ο Άγγελος Κορωνιός αναλύει την 3η αγωνιστική

Στην ανάλυση των εφτά αγώνων της 3ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ προχώρησε, για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ, ο Άγγελος Κορωνιός.

Ο 43χρονος παλαίμαχος πλέι μέικερ και νυν τεχνικός μίλησε για ένα προς ένα τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το προσεχές τριήμερο (27-29/10), δίνοντας προβάδισμα νίκης στους «αιώνιους», αλλά και τον ΠΑΟΚ, ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της τρίτης ημέρας του πρωταθλήματος θεωρεί πως ο παράγοντας έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβασή τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Κολοσσός Ρόδου - Πανελευσινιακός: «Ο Κολοσσός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο νίκες κι αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν, αφού είναι μια ομάδα που στηρίζεται, σταθερά τα τελευταία χρόνια, στην οργανωμένη και σωστή δουλειά, δείχνοντας παράλληλα εμπιστοσύνη σε εξελίξιμους παίκτες. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ηλυσιακού και θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ του κόντρα στον Πανελευσινιακό. Η ομάδα της Ελευσίνας πήρε στο παιχνίδι με την Καβάλα τη νίκη που έψαχνε για να διώξει το άγχος του νεοφώτιστου και να αποκτήσει ψυχολογία. Κατά συνέπεια θα πάει στη Ρόδο χωρίς να κουβαλάει κάποιο βάρος στις πλάτες της και το στοιχείο αυτό μπορεί να δώσει έξτρα διάσταση στην αναμέτρηση».

Άρης - Ηλυσιακός: «Η πρώτη αλλαγή προπονητή στη Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 είναι γεγονός, με το Βαγγέλη Αγγέλου να διαδέχεται το Βαγγέλη Αλεξανδρή. Έχει αποδειχτεί, τις περισσότερες φορές, ότι μια τέτοια κίνηση έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία της ομάδας, αφού οι παίκτες μπαίνουν σε εγρήγορση, θέλοντας να ενισχύσουν τη θέση τους στη νέα «ιεραρχία» που διαμορφώνεται. Το παιχνίδι, πάντως, έχει επιπρόσθετες ιδιαιτερότητες για τον Άρη και θα εξηγήσω το γιατί: είναι ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με ψηλότερους στόχους από το να σώσει απλώς την κατηγορία, όμως αυτή τη στιγμή μετράει δύο συνεχόμενες ήττες, άρα έχει μηδενικό περιθώριο για ακόμα μία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα μπει αυτόματα σε κατάσταση υψηλού άγχους. Ο Ηλυσιακός προέρχεται από ήττα στην έδρα του, όμως στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει μέσα στην Καβάλα. Ξέρει λοιπόν τον τρόπο να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του μέσα σε μια σκληρή έδρα. Συμπερασματικά, θεωρώ ότι ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, σε ένα παιχνίδι με ιδιομορφίες και απρόβλεπτους παράγοντες».

Καβάλα - Πανιώνιος: «Το πρώτο δεδομένο του ματς είναι ότι οι παίκτες της Καβάλας, ύστερα από δύο σερί ήττες, κουβαλούν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους. Θα κοιτάξουν λοιπόν να εκμεταλλευτούν κάθε τους πλεονέκτημα, με πρώτο και καλύτερο την ενέργεια που θα διοχετεύσει από την εξέδρα ο κόσμος. Περιμένω λοιπόν να δω το βαθμό συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας που θα επιδείξουν, καθώς η διαχείριση του άγχους από την πλευρά τους θα κρίνει πολλά. Ο Πανιώνιος είναι αήττητος, επιβεβαιώνοντας την αρχική μας πρόβλεψη ότι είναι το νούμερο ένα φαβορί για την τετράδα. Επιπλέον, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φύγει νικητής από την Καβάλα, καθώς έχει ποιότητα και βάθος και πάνω από όλα γνωρίζει τη «συνταγή» της επιτυχίας μακριά από το σπίτι του. Δεν θα έχει καθόλου εύκολη αποστολή, πάντως, αφού η Καβάλα θα… πουλήσει ακριβά το τομάρι της».

Περιστέρι - Απόλλωνας Πατρών: «Από τα παιχνίδια που από την ανάλυση της πρώτης αγωνιστικής ονομάσαμε «ντέρμπι για την κατηγορία». Αυτό σημαίνει μονομαχία χωρίς ξεκάθαρο φαβορί και με μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει σε θρίλερ. Στο Περιστέρι γνωρίζουν καλά ότι δεν θα υπάρξει ματς στο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο, στα χαρτιά τουλάχιστον, θα έχουν εκείνοι την ισχυρότερη ομάδα και το γεγονός αυτό δείχνουν ικανοί να το μετατρέψουν στο μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα. Είναι ανεκτίμητο, για ένα σύνολο που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, να έχει αυτογνωσία. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, είναι νεοφώτιστη ομάδα που έχει χάσει και τα δύο ματς στον πόντο. Η ανθεκτικότητα και τα αντανακλαστικά που θα επιδείξουν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα είναι αναμφίβολα τα στοιχεία «κλειδιά» για την ομάδα της Πάτρας».

ΚΑΟΔ - ΠΑΟΚ: «Ο ΚΑΟΔ προέρχεται από σημαντική νίκη στην Πάτρα και είναι βέβαιο ότι, κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει να φτιάξει ένα καλό «μομέντουμ». Απέναντί του, ωστόσο, θα βρει μία «καλοκουρδισμένη» ομάδα που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της. Το βέβαιο είναι ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων δημιουργεί τη «μαγιά» για μια αναμέτρηση υψηλής ποιότητας και ανταγωνισμού. Η έδρα είναι βέβαιο ότι θα παίξει το ρόλο της, όμως ακόμα κι έτσι θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ».

Ίκαρος Καλλιθέας - Ολυμπιακός: «Το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή: όταν παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορούν να διαμορφωθούν για αυτούς, θα έχουν ξεκάθαρα τις πιθανότητες υπέρ τους. Είναι θέμα μπάτζετ και κατ’ επέκταση ποιότητας, προσωπικότητας και… ποσότητας επιλογών. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ουδείς θα κατηγορήσει τον Ίκαρο αν χάσει στην έδρα του από τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Αντίθετα, αν γίνει η έκπληξη, τότε η ομάδα θα έχει ένα αναπάντεχο και μεγάλης αξίας βαθμολογικό όφελος».

Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο: «Για τον Παναθηναϊκό ισχύει ό,τι και για τον Ολυμπιακό, με την εξής επισήμανση: η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχασε το ντέρμπι στην έδρα της, ύστερα από μια κατά γενική ομολογία μέτρια εμφάνιση. Μπορεί να επέδειξε πάθος και πείσμα, όμως είναι φανερό ότι δεν έχει ρυθμό. Για αυτό ακριβώς το λόγο θα προσπαθήσει απέναντι στο Ρέθυμνο να βγάλει ενέργεια από την αρχή και να διορθώσει τα λάθη της. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού έχει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, παίζοντας ένα «ραν εντ γκαν» μπάσκετ που κάποιες φορές αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον αντίπαλο. Θα είναι έκπληξη, πάντως, αν καταφέρει να επιβάλει ένα τέτοιο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved