Παναθηναϊκός-Μανωλόπουλος: «Άμυνα και ενθουσιασμός»

Παναθηναϊκός-Μανωλόπουλος: «Άμυνα και ενθουσιασμός»

Στην ανετοιμότητα του Παναθηναϊκού απέδωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό για την Α1 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ανέλυσε και την επόμενη αντίπαλο των Πρασίνων στην Ευρωλίγκα, Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο paobcblog:

«Καλησπέρα…

Σε περίπου 24 ώρες αναχωρούμε με προορισμό τη Σλοβενία και την αναμέτρηση με την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Κι αυτό ελάχιστες μέρες μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να αναφερθώ πρώτα λίγο στον αγώνα της Δευτέρας και να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν σχεδόν από την αρχή πολύ άσχημο για εμάς, δεν το παράτησαν.

Δύο φορές καταφέραμε να το γυρίσουμε, αλλά στο τέλος δεν ήμασταν και τόσο τυχεροί. Με κάποια σουτ, κάποιες βολές θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη. Θεωρώ ότι ελέγξαμε τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου μας, που είναι ο αιφνιδιασμός και τα επιθετικά ριμπάουντ, στοιχεία που τον βοηθούν να φτάσει στους 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Παρά το ότι τον περιορίσαμε στους 64, χάσαμε γιατί ήταν φανερό ότι είμαστε ανέτοιμοι, ιδιαίτερα στο κομμάτι της άμυνας. Και η επίθεση δεν λειτούργησε πολύ καλά, έχοντας χάσει και κάποια ελεύθερα σουτ, ιδιαίτερα όταν ήταν ο Σοφοκλής στο παρκέ, ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά μαζεύοντας 4 και 5 παίκτες πάνω του. Έβγαζε την μπάλα έξω, αλλά ελεύθερα σουτ δεν βρήκαν το στόχο.

Κάναμε την ανάλυση του αγώνα με τους παίκτες και τώρα θα πρέπει να εστιάσουμε στην επόμενη αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας με την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Είναι ομάδα που παίζει με πάρα πολύ ενέργεια και ταχύτητα. Βασίζεται πάρα πολύ στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, πηγαίνοντας ή μέχρι το καλάθι για λέι απ ή για τρίποντο. Αν δεν έχουν αιφνιδιασμό, θα προτιμήσουν την επίθεση από το λόου ποστ είτε με τα τεσσάρια, είτε με τα πεντάρια τους. Επίσης έχουν καλό σουτ από την περιφέρεια και αναζητούν τον πικ εντ ρολ, αν δεν περάσει η μπάλα στο λόου ποστ. Είναι μια αρκετά καλά δουλεμένη ομάδα. Έχουν παίκτες σκόρερ, όπως ο Μπλάζιτς, που είναι πρώτος για την Ολίμπια στη σχετική λίστα, ενώ έχουν κι άλλους καλούς σουτέρ όπως ο Σαλίν, ο Πέιτζ ή ο Ράνικο, ο οποίος είναι και δημιουργός. Χαμηλά, υπάρχει ο Μπέινς, τον οποίο γνωρίζουμε από το ελληνικό πρωτάθλημα μέσα από την παρουσία του στον Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά και οι Πέιτζ, Μπούμπνιτς, που μπορούν να παίξουν πολύ καλά με πλάτη. Στην άμυνα βγάζουν πολύ ενέργεια και προσπαθούν να παίξουν σύμφωνα με τις ικανότητες του αντιπάλου, να περιορίσουν τα δυνατά του στοιχεία και να προσαρμοστούν γρήγορα στην αντίπαλη επίθεση.

Εμείς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, γιατί παίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο γήπεδό τους και παίρνουν ενέργεια από εύκολα καλάθια. Θα πρέπει να ανακόψουμε τον αιφνιδιασμό τους. Όταν δεν έχουμε κι εμείς το εύκολο καλάθι από την πλευρά μας, θα πρέπει να πάμε σε σετ επιθέσεις χρησιμοποιώντας το μυαλό. Στην άμυνά μας πρέπει να προσαρμοστούμε στη δική τους σετ επίθεση και να ελέγξουμε τους σουτέρ. Πολύ σημαντικό θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα στο δικό τους πικ εντ ρολ, καθώς οι σουτέρ τους παίρνουν τα σουτ μέσα από τη δημιουργία από αυτές τις καταστάσεις.

Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε με μυαλό, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Θα τα πούμε σύντομα,

Σωτήρης»



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved