Σφαιρόπουλος: «Θα βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός»

Σφαιρόπουλος: «Θα βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός»

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας ότι οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια.

Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν κοουτσάρει κάποια ομάδα φέτος.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

Για την αλλαγή δεδομένων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε έναν βασικό κορμό, τον ίδιο προπονητή και πορευόταν με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, τώρα ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος, με την ίδια ομάδα σε σχέση με πέρυσι και μόνο δύο προσθήκες. Μπορεί να άλλαξε ο προπονητής, αλλά παίζει περίπου με τον ίδιο τρόπο με πέρυσι, κάτι που είναι λογικό για μια συνταγή που είναι πετυχημένη. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι, κάτι που μέχρι πέρυσι αποτελούσε πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού». 

Για τη νίκη του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, έλεγξε το ματς από την αρχή, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να τρέξει και να βάλει εύκολο καλάθι, περιόρισε τον Σχορτσανίτη πολύ καλά και πήγε σε σετ παιχνίδι όπου έχει πλεονέκτημα ως πιο έτοιμη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει τον Σχορτσανίτη και ήταν λίγο στατικός. Ο Ολυμπιακός κλείνοντας με 3 και 4 παίκτες τον Σοφοκλή ρίσκαρε να δεχτεί μακρινό σουτ, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν άστοχοι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ αγχωμένος στο παιχνίδι με την πίεση του αποτελέσματος. Αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ομαδικά, είτε προσπαθώντας να βρουν τον Σχορτσανίτη είτε με Διαμαντίδη και Ούκιτς, λειτουργούσαν μεμονωμένα. Στο δεύτερο μέρος άλλαξε την άμυνά του, τα κατάφερε σε ένα βαθμό και πλησίασε στο -4. Ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής, οι δύο πιο μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες της ομάδας, με την εμπειρία τους κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και τράβηξαν την ομάδα στο κρίσιμο σημείο». 

Για τον Περπέρογλου: «Ο Περπέρογλου ήταν πολύ καλός. Είναι ένα παιδί που κρατά χαμηλούς τόνους. Παρότι άλλαξε στρατόπεδο και αυτό ίσως δεν άρεσε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν προκάλεσε ποτέ. Δεν φορτίστηκε ψυχολογικά σε σημείο που να μην του επιτρέψει να παίξει καλά». 

Για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα ζώνης με προσαρμογές και ήταν ένας από τους λόγους που επέστρεψε στο ματς. Κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αν και πήρε τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός μείωνε τη διαφορά, έπαιρνε ψυχολογία από το ότι δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός, πλησίασε, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ. Στο τέλος, όταν η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους, ο Παναθηναϊκός είχε τις πιθανότητές του, αλλά πρέπει να μάθουν οι παίκτες του να λειτουργούν όλοι μαζί στα κρίσιμα λεπτά. Αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει το χρόνο του». 

Για τη δουλειά των Πεδουλάκη και Μπαρτζώκα: «Και οι δύο προπονητές είναι αρκετά ικανοί. Έχουν φέρει τη δική τους φιλοσοφία, αλλά δεν προσπαθούν να αλλάξουν πολύ από την εικόνα που είχαν οι ομάδες πέρυσι. Πάντως και οι δύο βάζουν τις δικές τους πινελιές». 

Για τα περιθώρια βελτίωσης του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο, όσο περνά ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Μου άρεσε που στο τέλος ο κόσμος χειροκρότησε παρά την ήττα, γιατί δείχνει ότι στηρίζει την προσπάθεια. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει δείξει ότι έχει ικανότητες και οι παίκτες του έχουν δυνατότητες αλλά κάποιοι δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί». 

Για το μεγάλο χρόνο συμμετοχής Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή: «Τα λάθη που έγιναν στο τέλος είναι θέμα κούρασης. Όταν παίζεις πολλά λεπτά, δεν έχεις συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βοήθεια και από άλλους παίκτες. Έχει ποιοτικούς παίκτες, που ποτέ όμως δεν είχαν παίξει τέτοιο ντέρμπι και δεν ήταν έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες». 

Για τη μάχη του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός έχει ασφαλώς ένα προβάδισμα για το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί, δεν θα είναι όπως χθες. Το ματς του δευτέρου γύρου στο ΣΕΦ θα είναι σημαντικό. Όποιος έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς θα έχει σίγουρα ένα πλεονέκτημα». 

Για την απουσία του από τους πάγκους: «Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο για μένα. Είναι όμως ευκαιρία από τη μια να ξεκουραστώ και από την άλλη να ανασυνταχθώ και να είμαι έτοιμος για ό, τι προκύψει. Κάθε προπονητής θέλει συνθήκες σωστές για να δείξει τη δουλειά του. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να λειτουργήσει και να δείξει το έργο του».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved