Πάνκο στο Onsports: «Μονόδρομος η κορυφή»

Πάνκο στο Onsports: «Μονόδρομος η κορυφή»

Τον απόλυτο θαυμασμό του για τον κόσμο του Παναθηναϊκού εξέφρασε, μέσω του Onsports, ο Άντι Πάνκο. Υποσχέθηκε, επίσης, σκληρή δουλειά και πάρα πολλές νίκες.

Για τον MVP του περσινού πρωταθλήματος της ACB, άλλωστε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Ο Άντι Πάνκο δεσμεύθηκε πως θα τα δώσει όλα για να βοηθήσει τον «εξάστερο» να φθάσει ξανά στην κατάκτηση και των τριών τίτλων και, αναφερόμενος στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που μεταφράζεται με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθάρισε πως το «διπλό» είναι μονόδρομος. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας τον Πανιώνιο. Πόσο δύσκολη ήταν η αναμέτρηση;
«Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα. Αυτοί οι αντίπαλοι όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν να χάσουν κάτι και αγωνίζονται χωρίς άγχος. Εμείς καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας στο τελευταίο δεκάλεπτο, να πάρουμε μεγάλη διαφορά στο σκορ και τελικά να φθάσουμε σε εύκολη νίκη».

-Είσαι ενθουσιασμένος που αγωνίστηκες για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Ναι. Είναι φοβερό συναίσθημα. Είχα ακούσει, μου είχαν πει για τον κόσμο και για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ, αλλά πραγματικά τώρα που το έζησα μπορώ να σου πω πως είναι το κάτι άλλο. Πρόκειται για κάτι το φανταστικό. Είμαι ενθουσιασμένος. Ο κόσμος είναι φανταστικός και πραγματικά αδημονώ για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Περιμένω να δω γεμάτο το ΟΑΚΑ».

-Πιστεύεις πως η ομάδα είναι έτοιμη;
«Όχι. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά. Είμαστε καινούργια ομάδα, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Ο Ούκιτς μπήκε στην προετοιμασία πριν από λίγο καιρό. Περιμένουμε τον Λάσμε, ο οποίος είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει σημαντικά. Όλα τα παιδιά που διαθέτει η ομάδα είναι φανταστικοί παίκτες. Μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και προσθέτουμε συνεχώς νέα κομμάτια τακτικής. Ο χρόνος δουλεύει για εμάς. Είμαστε ομάδα με πολύ ταλέντο και νομίζω πως αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

-Πόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά για εσάς τους ψηλούς όταν στην ομάδα υπάρχουν περιφερειακοί της κλάσης του Διαμαντίδη και του Ούκιτς;
«Σίγουρα, πολύ πιο εύκολη. Μιλάς τώρα ίσως για τους δύο καλύτερους περιφερειακούς στην Ευρώπη. Αμφότεροι είναι φανταστικοί παίκτες. Χαίρεσαι πραγματικά να είσαι συμπαίκτης τους. Αυτούς τους τύπους δεν τους θέλεις απέναντί σου. Είναι γνωστό το τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Τόσο ο Διαμαντίδης όσο και ο Ούκιτς μπορούν να κάνουν τα πάντα πάνω στο παρκέ. Είναι πολυσύνθετοι παίκτες».

-Πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί για εσένα το κεφάλαιο Παναθηναϊκός;
«Τη μεγαλύτερη. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση και, ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας. Από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες και πολύ μεγάλες προσωπικότητες. Προσωπικά, για εμένα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου. Θέλω να δώσω τα πάντα για την ομάδα».

-Οι στόχοι σου με τον Παναθηναϊκό;
«Να νικάω! Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο μοναδικός στόχος μου είναι να νικάω σε όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλος στόχος. Θέλω η ομάδα να κατακτήσει και τους τρεις τίτλους. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για εμένα. Έτσι έχω μάθει στην καριέρα μου, αυτό θα κάνω κι εδώ. Θα βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια της».

-Την περασμένη σεζόν αναδείχθηκες MVP του ισπανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Λαγκούν Άρο. Πόσο διαφορετική είναι η ACB από τις υπόλοιπες λίγκες στην Ευρώπη;
«Στην Ισπανία υπάρχει το υψηλότερο επίπεδο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Είναι πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό. Δεν έχω δει όλες τις ομάδες που παίζουν στην Α1, αλλά ξέρω πως με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό όσο στην Ισπανία. Εκεί υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

-Ο Παναθηναϊκός έχασε ύστερα από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα πέρυσι, στην Ελλάδα. Πόσο διψασμένοι είστε για να επαναφέρετε την ομάδα στην κορυφή;
«Αυτός είναι ο στόχος. Η κορυφή είναι μονόδρομος για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

-Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, αφού θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.
«Είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν το συζητάμε. Φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ενισχυθεί σημαντικά. Είναι ομάδα που σέβομαι απόλυτα. Θα είναι δύσκολο και για εμάς, αλλά και για εκείνους. Θα δούμε. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε για το διπλό».



Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες των Game 5 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες των Game 5 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved