Λιανός: «Ξεκίνησε η προσπάθεια στον ΕΣΑΚΕ»

Λιανός: «Ξεκίνησε η προσπάθεια στον ΕΣΑΚΕ»

Για το «κούρεμα» των οφειλών των ομάδων και την τελική αποπληρωμή τους μίλησε ο Ηλίας Λιανός, ο οποίος τόνισε πως έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τον ΕΣΑΚΕ.

Ο ισχυρός άνδρας μίλησε στην ΕΡΑ σπορ, στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» και τόνισε αναλυτικά: «Φέτος, μέχρι τώρα, στον Πανιώνο είμαστε πολύ τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και όλα τα παιδιά είναι ευχαριστημένα. Αυτό έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία της ομάδας. Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε ένα μίγμα έμπειρων και νέων παιδιών που κάνει αυτό που όλοι θέλουμε: βγάζει ενέργεια, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε.

Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στον ΕΣΑΚΕ σε δυο επίπεδα: η πρώτη να δοθεί επιτέλους μια κεντρική λύση στο θέμα των χρεών και η δεύτερη να μην επιτρέπουμε να γίνονται αλλοιώσεις του πρωταθλήματος, τις οποίες παρατηρούμε ακόμα και φέτος. Για το πρώτο κομμάτι μαζέψαμε όσους μπορούσαμε από ΠΣΑΚ, ατζέντηδες και δικηγόρους και τους ζητήσαμε να δώσουν όλοι τις οφειλές των ομάδων προς τους παίκτες, έλληνες και μη, ώστε στη συνέχεια ο ΕΣΑΚΕ να κάνει κεντρική συμφωνία για ένα «κούρεμα», σε συνδυασμό με την αποπληρωμή του τελικού ποσού από τα κεντρικά έσοδα. Είναι δύσκολο, αλλά αν συνεργαστούν όλοι έχει καλές πιθανότητες να προχωρήσει.

Στο δεύτερο σκέλος, θα πρέπει να αυτορυθμιστούμε. Αν υπάρχουν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό θα αφαιρούνται έσοδα από την ομάδα που θα έχει παρεκκλίνει. Σε πολλές ομάδες υπάρχουν επιτροπές σωτηρίας, όπου απλά γίνεται διαχείριση προβλημάτων. Από την άλλη, δε δέχομαι εγώ και άλλοι πρόεδροι, να βγαίνει κάποιος τρίτος, να παίρνει τα διπλά λεφτά από την τηλεόραση και να μην πληρώνει κανέναν. Αυτό πρέπει να σταματήσει, διότι εγώ πρώτος θα σταματήσω να συμμετέχω σε αυτό το φιάσκο.

Δε θα αρχίσω πάλι να λέω για τη μεγάλη συνεισφορά των δυο οικογενειών, αυτό έχει χιλιοειπωθεί. Η αίσθησή μου είναι ότι η οικογένεια των Γιαννακόπουλων δεν θα συνεχίσει, όχι επειδή το έχουν δηλώσει, αλλά επειδή λειτουργούν συλλογικά και η απόφασή τους είναι αμετάκλητη. Από την άλλη, έχω την αίσθηση ότι η οικογένεια των Αγγελόπουλων θα συνεχίσει.

Σε σχέση με τον Πανιώνιο, εγώ ελπίζω μπορέσω να συνεχίσω αν λυθούν κάποια από τα προβλήματα του παρελθόντος και να είμαστε μια από τις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και φέτος και του χρόνου. Μέσα στην κρίση, το μόνο κίνητρο που έχω να πληρώνω παιδάκια που βαράνε το τόπι, ενώ κόσμος πεινάει είναι ότι οι φίλαθλοί μας ανταποκρίνονται και έρχονται στο γήπεδο. Αλλιώς θα ήταν πολύ ματαιόδοξο».Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διασωληνωμένος στην εντατική ο αστυνομικός μετά από επεισόδια στο Ρέντη
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διασωληνωμένος στην εντατική ο αστυνομικός μετά από επεισόδια στο Ρέντη
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διακοπή στο ντέρμπι του League Cup λόγω επεισοδίων οπαδών με τα ΜΑΤ
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διακοπή στο ντέρμπι του League Cup λόγω επεισοδίων οπαδών με τα ΜΑΤ
Κύπελλο Ελλάδας: Έκρηξη Βόλου - «Ντροπή για την ελληνική διαιτησία, η αποχή να γίνει διαρκείας»
Κύπελλο Ελλάδας: Έκρηξη Βόλου - «Ντροπή για την ελληνική διαιτησία, η αποχή να γίνει διαρκείας»
Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: «Ασπρόμαυρο» το πρώτο βήμα με πέναλτι
Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: «Ασπρόμαυρο» το πρώτο βήμα με πέναλτι
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved