Καλαφατάκης: «Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε»

Καλαφατάκης: «Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε»

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όσα συνέβησαν σε αυτό μίλησε ο Γιώργος Καλαφατάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κρητικός τεχνικός στον Sentra Fm.

Αρχικά μίλησε για την αντίδραση των παικτών του οι οποίοι άφησαν τις φανέλες τους στο κέντρο του γηπέδου, μετά τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο: «Εχουμε πάθει σοκ και εμείς και τα παιδιά. Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε, τι να κάνουμε. Για να μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, σαφώς και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν εικόνα μπάσκετ. Ήταν πολύ επηρεασμένα τα παιδιά, ήταν σαν να μην ήταν μέσα στο γήπεδο. Ηταν μεγάλη η πίεση όλη την εβδομάδα. Διότι μέσα στην εβδομάδα ήρθαν καμιά 30αριά φίλαθλοι και μας μιλήσανε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό προκάλεσε μεγάλη πίεση, γιατί δεν ήταν ακριβώς νουθεσία και μπιζάρισμα κι αυτό πέρασε μέσα στα παιδιά. Νομίζω ότι κομπλάρανε, τα επηρέασε αρνητικά. Μέσα στα αποδυτήρια, δεν ξέραμε τι πρέπει να γίνει. Τι θ' ακολουθήσει. Ημασταν παγωμένοι. Δεν με πείραξε τόσο η ήττα, αν και ήταν σημαντικό παιχνίδι από βαθμολογικής άποψης, αλλά για τον κόσμο. Με πίκρανε, με άδειασε αυτό που ακούστηκε ‘να βγάλουν τις φανέλες τους, γιατί δεν αξίζουν να τις φοράνε’. Κάτι παρόμοιο δεν έχω ξανασυναντήσει».

Σχετικά με τον κόσμο της ομάδας τόνισε: «Το γήπεδο είχε κόσμο, ο οποίος ήταν καταπληκτικός και αυτό γύρισε εις βάρος τους. Είναι ένα ντέρμπι το οποίο είχε να παιχτεί πολλά χρόνια, αφού ο Ηρακλής ήταν στην Α2. Μην ξεχνάμε ότι στον πρώτο γύρο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ παραιτήθηκε ο Κώστας Πιλαφίδης, για τις αντιδράσεις του κόσμου, όποτε όλα γίνονται κάτω από ειδικές συνθήκες».

Αναφορικά με τη δήλωση του Μάκη Σαρλή ο οποίος έκανε λόγο για «αδερφίστικο παιχνίδι» επισήμανε: «Πιστεύω ότι ήταν πάνω στην ένταση και τη στεναχώρια. Είναι πολύ άρρωστος με τον Ηρακλή, μέχρι το κόκκαλο. Αυτά είναι απόρροια τόσων χρόνων δυσκολιών, λάθη επί λαθών. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το εννοούσε, αλλά και να το εννοούσε θα το έχει μετανιώσει. Μεγάλη πίεση γι΄ αυτό το παιχνίδι και γι'  αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείχνεις χαρακτήρα, να είμαστε ενωμένοι».

Ερωτηθείς για τον ΠΑΟΚ και την εμφάνισή του, ο Καλαφατάκης απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ συγκεντρωμένος και απίστευτα εύστοχος, δεν είχε να χάσει κάτι. Οταν έβλεπες τα ύψη τους και την ποιότητα τους, καταλάβαινες τη διαφορά. Εμείς μπορεί να έχουμε 10, 12 παίκτες ισοδύναμους, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει επτά ψηλούς και ποιοτικούς παίκτες, έχει τον ίδιο προπονητή δύο χρόνια, ενώ οι 5-6 παίζουν παίζουν από 30-35 λεπτά σε κάθε ματς, ξέρουν με κλειστά μάτια ο ένας το παιχνίδι του άλλου, έχουν ομοιογένεια. Λογικό είναι λοιπόν, με την πίεση, το άγχος, είχαμε και τραυματισμούς».

Τέλος ο Χανιώτης προπονητής εστίασε και στο γεγονός της αποχώρησης των Μπόουλντιν και Τζάσβιν: «Πρέπει να λάβουμε υπόψην μας, ότι η ομάδα σε κάθε αγώνα παίζει με διαφορετική σύνθεση. Χάσαμε τον καλύτερο μας παίκτη τον Μπόουλντιν, ο οποίος πιάστηκε ντοπέ με λιποδιαλύτες. Ενας παίκτης με τρομερή συμβολή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Επίσης, δεν αγωνίστηκε και ο Τζάσβιν που αποχώρησε. Μπορεί στην άμυνα να μην ήταν καλός, αλλά είναι ένα κορμί 2.10, έβαζε 15-17 πόντους, απασχολούσε τον αντίπαλο, έπαιρνε τα ριμπάουντ, ήταν σημαντικός. Οταν λοιπόν, χάνεις δύο παίκτες που βάζουν 35 πόντους και παίρνουν σύνολο 10 ριμπάουντ, πρέπει να αλλάξεις το παιχνίδι σου. Κι όταν υπάρχει τέτοια πίεση και άγχος και η διοίκηση προσπαθεί να λύσει θέματα, να βοηθήσει με το δικό της τρόπο, υπάρχει πίεση γενικά, όλα γύρισαν μπούμερανγκ. Είναι μια ομάδα που κατά κάποιο τρόπο χτίστηκε διαφορετικά, έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές, 12 παίκτες. Πώς αυτή η ομάδα θα βρει ηρεμία και χημεία;».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved