F1: Παίρνει εξιτήριο ο Γκροζιάν (photos)

F1: Παίρνει εξιτήριο ο Γκροζιάν (photos)

Αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Ρομέν Γκροζάν, μετά το ατύχημα του χθες στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Το μονοθέσιο του Γάλλου πιλότου πήρε φωτιά και εν συνεχεία προσέκρουσε στις μπάρες και κόπηκε στα δύο, λίγο μετά την εκκίνηση του 15ου αγώνα της χρονιάς.

Ο Γκροζιάν διακομίστηκε δια αέρος στο νοσοκομείο «MDF MC Military Hospital» με εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους, ενώ έχει σπάσει και ένα πλευρό. Η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως ανακοινώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς και βρίσκεται εκτός κινδύνου με την ομάδα του, Haas, ν' ανακοινώνει πως αύριο θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στην οικία του.

Σοκ από το ατύχημα και δέος για τα συστήματα ασφαλείας από τους πιλότους

Ενώ ο Ρομέν Γκροζιάν αναρρώνει στο στρατιωτικό νοσοκομείο BDF από το τρομακτικό ατύχημα που υπέστη στο GP του Μπαχρέιν, οι υπόλοιποι πιλότοι προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ. Η ανακούφιση για την υγεία του 34χρονου Γάλλου μεγάλη, όπως και η ικανοποίηση για τη δουλειά που έκαναν τα συστήματα ασφαλείας, όπως ο κλωβός ασφαλείας από τιτάνιο, που κάθονται οι οδηγοί της F1, οι μεταλλικές μπάρες γύρω του αλλά και ο μηχανισμός υποστήριξης κεφαλής και αυχένα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS.

«Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω που τα συστήματα ασφαλείας, ιδιαίτερα αυτό για το κεφάλι, λειτούργησαν και η μπαριέρα δεν έκοψε το κεφάλι του. Μας θυμίζει, και ελπίζω και οι άνθρωποι που το βλέπουν στην τηλεόραση, ότι είναι ένα επικίνδυνο άθλημα» είπε ο Χάμιλτον και συμπλήρωσε: «Σε ηλικία εννέα χρονών, κέρδισα έναν αγώνα στον οποίο ένα παιδί έχασε τη ζωή του, πάντα γνώριζα τους κινδύνους που υπάρχουν.»

Ο Φερστάπεν σημείωσε: «Το σύστημα προστασίας στο κεφάλι τού έσωσε τη ζωή του. Στην αρχή ήμουν επικριτικός επειδή ήταν άσχημο στο αυτοκίνητο, αλλά σήμερα είμαι χαρούμενος.» Αυτή η συσκευή μπήκε το 2018, ένας από τους υποστηρικτές της της ήταν ο Τσάρλι Γουίτινγκ, πρώην διευθυντής αγώνων που πέθανε πέρυσι.

«Κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ο πιο έμπειρος των 20 οδηγών, Κίμι Ραικόνεν, τόνισε: «Νομίζω ότι κανείς δεν έχει συνηθίσει να βλέπει αυτά τα αυτοκίνητα να καίγονται έτσι.»

Φέτελ και Ρικιάρντο, ήταν επικριτικοί για τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. «Είμαστε άνθρωποι, έχουμε οικογένειες», δήλωσε ο Γερμανός πρωταθλητής. «Το να βλέπεις να επιβιώνει ήταν ειλικρινά θαύμα. Χαίρομαι που έχουμε τον Ρομάν μαζί μας. Ότι η Mάριον (η σύζυγός του) και τα παιδιά θα έχουν τον άντρα και τον πατέρα τους στο σπίτι σύντομα είναι ένα θαύμα» δήλωσε ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν, έτερος οδηγός της Haas.

Ο επικεφαλής της Red Bul, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε: «Τα τελευταία 25, 30 χρόνια, ένας οδηγός δεν θα είχε επιβιώσει από αυτό το ατύχημα. Η ασφάλεια αυτών των αυτοκινήτων είναι απίστευτη, από αυτές τις λεπτομέρειες σώθηκε η ζωή του Ρομέν.»



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved