Ford B-Max: Πολλά με λίγα (photos)
SHARE

Ford B-Max: Πολλά με λίγα (photos)

Το Ford B-Max ήρθε για να δώσει μια διαφορετική θεώρηση στο θέμα του μικρού MPV.

Το Ford B-Max συνδυάζει την ξεχωριστή σχεδίαση, την οικονομία καυσίμου και τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες σε «δέμας» μικρού πολυμορφικού αυτοκινήτου. Είναι βασισμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα αυτοκινήτων Β της Ford –στην ίδια έχει βασιστεί και το νέο και πολύ επιτυχημένο Fiesta– και αποτελεί το μοντέλο με το οποίο εκπροσωπείται η Ford μετάξύ των premium μικρών πολυμορφικών. Στα πλεονεκτήματά του υπολογίζονται οι εξαιρετικοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η ευκολία στην ευελιξία της διαμόρφωσης του εσωτερικού και η υψηλή τεχνολογία που το κάνει μοναδική περίπτωση για τα δεδομένα της κατηγορίας των monovolume.

Η μοναδικότητα του μοντέλου τονίζεται ιδιαίτερα από το Ford Easy Access Door System που προσφέρει εξαιρετικά εύκολη δυνατότητα πρόσβασης για τους πίσω επιβάτες και όχι μόνο, χάρη στην ενσωμάτωση των B-pillars του αμαξώματος στις πόρτες για τους επιβάτες –με τις πίσω να είναι συρόμενες. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνονται μοναδικά επίπεδα άνεσης και ευελιξίας. Με τις δύο πόρτες ανά πλευρά ανοιχτές, το άνοιγμα έχει συνολικό μήκος ανοίγματος 1,5 μέτρα διευκολύνοντας την πρόσβαση των πίσω ιδιαιτέρως, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει άνεση και ευκολία σε περίπτωση κάθετου παρκαρίσματος, με μικρές αποστάσεις από τα παράπλευρά σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Εκτός από αυτό όμως, διευκολύνεται και η ασφάλιση των παιδιών στα ειδικά, ανάλογα με την ηλικία τους, καθίσματα ή η φόρτωση και εκφόρτωση αντικειμένων. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60/40 και αναδιπλώνεται πλήρως με μία απλή κίνηση. Με τη δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού, δημιουργείται επίπεδη επιφάνεια από μπροστά μέχρι πίσω, κατάλληλη για φορτία μήκους μέχρι 2,34 μέτρων.

Ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό του μοντέλου και σίγουρα το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι πως το B-Max με τη χρήση του turbo κινητήρα των 999 κ.εκ. εγκαινιάζει νέα πρότυπα απόδοσης καυσίμου στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών. Ο βενζινοκινητήρας 1.0 Ford EcoBoost που κέρδισε τον τίτλο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012 διατίθεται σε εκδόσεις 100 και 120 ίππων, με τη δυνατότερη εκ των δύο να εμφανίζει τις καλύτερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία με 114 γρ./χλμ. Όπως και στα Fiesta και Focus που έχουμε δει πρωτίστως τον κινητήρα, το πρώτο πράγμα που προσέχει ο οδηγός είναι πως έχει να κάνει με ένα υπόδειγμα πολιτισμένης λειτουργίας.

Δεν προδίδει σε καμία περίπτωση το ότι είναι τρικύλινδρος (έχει εξαλειφθεί η χαρακτηριστική χροιά των κινητήρων του είδους) ενώ είναι και σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας, ψυχωμένος και εξαιρετικά αποδοτικός. Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, το B-Max όπως και όλα τα Ford δείχνει σημάδια ανωτερότητας και πολύ προσεγμένης κατασκευής, δίνοντας παράλληλα στον οδηγό την αυτοπεποίθηση του χρειάζονται οι μετακινήσεις οικογενειακού «διαμετρήματος». Σε κάθε περίπτωση το Ford B-Max, αξίζει την προσοχή όλων όσοι αναζητούν χώρους και οικονομία, ακόμα και χωρίς να υπολογίζεται το «κερασάκι» των συρόμενων πίσω θυρών για τους επιβάτες.

8 PHOTOS

Η βαθμολογία μετά τη νίκη τετράδας του Ολυμπιακού (photo)
Η βαθμολογία μετά τη νίκη τετράδας του Ολυμπιακού (photo)
Ισόβια στον «γκουρού του σεξ» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα όργια του
Ισόβια στον «γκουρού του σεξ» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα όργια του
Αποκλεισμός στην Ουγγαρία για Γκιώνη
Αποκλεισμός στην Ουγγαρία για Γκιώνη
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82: Συνεχίζει ακάθεκτη (photos)
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82: Συνεχίζει ακάθεκτη (photos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies