Παπαπαύλου: «Όνειρο το Moto GP»

Παπαπαύλου: «Όνειρο το Moto GP»

Τι και αν είναι μαθητής γυμνασίου; Πολλοί ενήλικες τρώνε τη σκόνη του 13χρονου ανερχόμενου αναβάτη μοτοσικλέτας, Νότη Παπαπαύλου ακόμα και στις πίστες του εξωτερικού!

• Θυμάσαι πότε ήταν η πρώτη φορά που καβάλησες μοτοσικλέτα;

Πρέπει να ήμουν 5 ετών. Θυμάμαι τη χαρά μου όταν ο πατέρας μου, μου έφερε ένα mini cross. Από τότε κάναμε βόλτες μαζί στο εξοχικό μας στο Αλεποχώρι.

• Πώς ανακάλυψες το χόμπι αυτό; Μόνος σου ή σε προέτρεψε κάποιος;

Από μικρός αγαπούσα το ποδήλατο αλλά η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μου μεταδόθηκε από τον πατέρα του καθώς και ο ίδιος έπαιρνε μέρος σε αγώνες. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

• Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη μηχανή και δεν το βρίσκεις σε άλλα αθλήματα;

Μου αρέσει η ελευθερία που νιώθω πάνω στη μηχανή, ο έντονος συναγωνισμός και το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθώ πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων

• Ποιο είναι το ίνδαλμά σου στο σπορ αυτό;

Ο αγαπημένος μου οδηγός είναι ο Valentino Rossi.Είναι ο λόγος που παρακολουθώ MOTO GP. Είναι πολύ έξυπνος γιατί μελετά τους αντιπάλους του και πολύ γρήγορος για να τους προσπερνάει. Είναι ένας οδηγός πρότυπο για όσους ξεκινούν.

• Τι θυμάσαι πολύ έντονα από τις συμμετοχές σου σε ξένες πίστες όπως στην Ισπανία και την Ιταλία;

Όλα όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα στην Ιταλία ήταν πολύ έντονα αλλά οι πιο σημαντικές στιγμές που έχουν μείνει στο μυαλό μου ήταν στον Παγκόσμιο Αγώνα της NSF Honda 100 στην Albacete της Ισπανίας όπου βγήκα τέταρτος κάνοντας δεύτερο χρόνο. Ειδικά η στιγμή που πέρασα τον Luka Marini (αδελφό του Valentino) από την εξωτερική και στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου που προσπέρασα τέσσερα μηχανάκια μέσα σε ένα «εσάκι», δε θα το ξεχάσω ποτέ. Επίσης θυμάμαι έντονα τον φετινό αγώνα στην Ιταλία όπου με έριξαν στο προτελευταίο γύρο, ωστόσο σηκώθηκα και κατάφερα να έρθω τέταρτος.

• Πώς σου φαίνεται η εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος;

Είναι πολύ ωραία γιατί οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η προπόνηση με ελεύθερα χρονομετρημένα θυμίζει αγώνα παγκόσμιου και οι στιγμές για μας που είμαστε και από άλλη χώρα είναι πολύ έντονες. Οι δυσκολίες βέβαια είναι αρκετές αλλά όσο περνά ο καιρός συνηθίζουμε .

• Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Οι βασικοί μου στόχοι για τους οποίους προπονούμαι τακτικά είναι, πρώτα από όλα η συμμετοχή μου στο Red Bull Rookies Cup και η διασφάλιση της φετινής μου συμμετοχής στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας MOTO GP αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να πάω ένα βήμα τη φορά ελπίζοντας να τα καταφέρω.

• Πώς σου συμπεριφέρονται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συναθλητές σου;

Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να πω ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι που συναντώ στις προπονήσεις μου δείχνουν ενδιαφέρον, αγάπη και είναι πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Νομίζω ότι πιστεύουν ότι θα μπορέσω να κάνω κάτι.

• Θεωρείς ότι είσαι ένα παιδί-θαύμα;

Ασφαλώς και όχι! Αυτά τα λιγοστά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα έχουν γίνει με δουλειά και προπόνηση. Άλλωστε αν αναγνώριζα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου θα θεωρούσα ότι ήδη είμαι πολύ ψηλά και δε θα είχα την ανάγκη να προσπαθώ.

• Δεν φοβάσαι όταν καβαλάς τη μηχανή;

Δεν φοβάμαι. Αγαπώ τη μηχανή και μου αρέσει πολύ να οδηγώ. Η εκπαίδευση και η προπόνηση με έχουν μάθει να μην ρισκάρω αλλά να κάνω σίγουρες κινήσεις. Εάν υπήρχε φόβος ή ανασφάλεια είμαι σίγουρος πως δεν θα μπορούσα να κάνω βήμα.

• Τι θέλεις να σπουδάσεις;

Δύο επιλογές για το μέλλον με απασχολούν αυτή τη στιγμή: αρχιτέκτονας γιατί μου αρέσει να κάνω κατασκευές στο σπίτι και θα ήθελα να μάθω πολλά και να κάνω πολλά πάνω στον σχεδιασμό σπιτιών ή μηχανικός όπου θα μπορώ να ελέγχω και τις ζημιές στη μηχανή μου, και ίσως να εξελίσσω το μοτέρ ή κάτι ανάλογο.

• Εκτός από τις μηχανές, με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι τον ελεύθερό σου χρόνο;

Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τελευταία παρακολουθώ μαθήματα μποξ που επίσης μου αρέσει πολύ. Εννοείται πως ασχολούμαι και με τα ηλεκτρονικά!

πηγή: redbull.gr



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved