Ford B-MAX

Ford B-MAX

Το Νέο Ford B-MAX ήρθε στην Ελλάδα και «ανοίγει τις πόρτες» σε πρακτικές λύσεις για οδήγηση στην πόλη με τιμή από €13.115

Το νέο Ford B-MAX, αρχίζει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα και συνδυάζει μοναδική σχεδίαση, οικονομία καυσίμου και τις πιο προηγμένες τεχνολογίες μικρού αυτοκινήτου. Βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα αυτοκινήτων Β της Ford – την οποία μοιράζεται με το επιτυχημένο νέο Fiesta – και αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρίας για ένα premium μικρό πολυχρηστικό (MAV), συνδυάζοντας εξαιρετικούς χώρους και ευελιξία με ένα μοντέρνο και κομψό εξωτερικό.

Το Ford Easy Access Door System του B-MAX προσφέρει εξαιρετική δυνατότητα πρόσβασης χάρη στην ενσωμάτωση των κεντρικών κολόνων του αμαξώματος στις πόρτες (κλασικές μπροστά, συρόμενες πίσω) και υπόσχεται νέα επίπεδα άνεσης και ευελιξίας. Όταν οι εμπρός και πίσω πόρτες είναι ανοιχτές, η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι εξαιρετική με ένα ενιαίο τεράστιο άνοιγμα μήκους 1,5 m, διευκολύνοντας την είσοδο ή έξοδο των πίσω επιβατών, την ασφάλιση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα, ή τη φόρτωση και εκφόρτωση αντικειμένων.

Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα 60/40 και αναδιπλώνονται πλήρως με μία απλή κίνηση και επιπλέον το αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού δημιουργεί μία επίπεδη επιφάνεια, από μπροστά μέχρι πίσω, κατάλληλη για φορτία μήκους μέχρι 2,34 m.

Το B-MAX εγκαινιάζει νέα πρότυπα απόδοσης καυσίμου στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών (MAV). Ο βενζινοκινητήρας 1.0 Ford EcoBoost που κέρδισε τον τίτλο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012 διατίθεται σε εκδόσεις 100 PS και 120 PS, ενώ η έκδοση 120 PS πετυχαίνει τις καλύτερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία με 114g/km. Επίσης διατίθεται τον πετρελαιοκινητήρα Duratorq TDCi 1.6l (95PS), που προσφέρει εξαιρετική κατανάλωση και τις καλύτερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία με 104g/km.

Το B-MAX πετυχαίνει κορυφαία οικονομία καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 για βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Το καινοτόμο B-MAX είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας μέσω φωνητικού ελέγχου SYNC της Ford, με φωνητική ενεργοποίηση και λειτουργία Emergency Assistance που έχει σχεδιαστεί για να καλεί τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, είναι το πρώτο στην κατηγορία που προσφέρει την επιλογή Active City Stop, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μικροσυγκρούσεις με σταματημένα ή αργά κινούμενα προπορευόμενα οχήματα.

Μοντέρνα υλικά σε όλη την καμπίνα προβάλλουν την ποιότητα κατασκευής και τη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης διατίθενται επιλογές όπως: ηχοσύστημα Sony οκτώ ηχείων, Key Free system, Ford Power Button, Rear View Camera και πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία. Το B-MAX προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά με τη συμβολή του Torque Vectoring Control για ανώτερη πρόσφυση και στρίψιμο, όπως άλλωστε ορίζει και το DNA της μάρκας περί οδηγικής απόλαυσης. Το αυτοκίνητο προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και δυνατότητα ελέγχου σε συνθήκες πόλης. Το νέο Ford B-MAX βαθμολογήθηκε με άριστα – πέντε αστέρια – από τον ανεξάρτητο φορέα crash test Euro NCAP, στο πλαίσιο του νέου και αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών του 2012, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία και συγκέντρωσε για τη συνολική προστασία του σκορ 83%, με 93% για την προστασία ενηλίκων επιβατών και 84% για την προστασία των παιδιών.

«Το Ford B-MAX αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τα μικρά αυτοκίνητα και λανσάρει μία νέα φιλοσοφία. Η πρωτότυπη σχεδίασή του κυριολεκτικά «ανοίγει τις πόρτες» σε νέες δυνατότητες για μικρό αυτοκίνητο. Υπολογίζεται ότι οι αγοραστές του B-MAX σε ποσοστό 40% θα είναι πρώην κάτοχοι ενός μεγαλύτερου οχήματος, ενώ το 20% θα έχει την ιδιοκτησιακή εμπειρία ενός μικρότερου μοντέλου», δήλωσε ο Γιάννης Ταβανίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ford Motor Ελλάς. Το Ford B-MΑΧ διατίθεται στην Ελληνική αγορά στις εκδόσεις: Ambiente, Trend, Titanium και Titanium-X.Ουκρανία: Προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στις 24/2
Ουκρανία: Προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στις 24/2
Κολύμβηση: Σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο τα χειμερινά Πρωταθλήματα
Κολύμβηση: Σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο τα χειμερινά Πρωταθλήματα
Επιτόκια: Αύξηση κατά 0,50% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Επιτόκια: Αύξηση κατά 0,50% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
ΠΣΑΠΠ: «Γράφτηκε ακόμη μια μελανή σελίδα»
ΠΣΑΠΠ: «Γράφτηκε ακόμη μια μελανή σελίδα»