Λούντζης: Το «φαινόμενο Προμηθέας» δημιουργήθηκε με προσήλωση, ομαδικότητα και πάρα πολλή δουλειά

Λούντζης: Το «φαινόμενο Προμηθέας» δημιουργήθηκε με προσήλωση, ομαδικότητα και πάρα πολλή δουλειά

Ένας από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια είναι ο Προμηθέας Πατρών, η επαρχιακή ομάδα που έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για «φαινόμενο«, με την επιτυχημένη της πορεία τα τελευταία χρόνια. Ο Μιχάλης Λούτζης, ο πλέι μέικερ της ομάδας, μιλά για το «φαινόμενο Προμήθεας» σε μια αποκλειστική συνέντευξη που μας εξασφάλισε ο Μεγάλος Χορηγός της ομάδας, Betshop.gr.

Χρήστος Κάβουρας

«Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος από τους ανθρώπους της ομάδας. Οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές» δηλώνει ο ίδιος, μεταφέροντας το κλίμα της ομάδας, που οφείλει το προσωνύμιο «φαινόμενο» στην προσήλωση στους στόχους, την ομαδικότητα και την πάρα πολλή δουλειά, όπως συμπληρώνει. Για τον Μιχάλη Λούντζη άλλωστε, δεν υπάρχει «μυστικό» επιτυχίας, πέρα από το σύνολο των ανθρώπων που δουλεύουν με όρεξη για την ομάδα: «Αυτό το σύνολο υπάρχει στον Προμηθέα και έχει χτιστεί μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια», εξηγεί κατηγορηματικά.

Ο ίδιος στα 22 του θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και ονειρεύεται ένα buzzerbitter που θα τον… στείλει στον έβδομο ουρανό, όπως εκείνο του ινδάλματός του, Δημήτρη Διαμαντίδη στο Eurobasket του 2005. Τέλος, όσον αφορά στην επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, εθνική ομάδα του μπάσκετ, ο Μιχάλης Λούντζης πιστεύει πως απαρτίζεται από παίκτες υψηλού επιπέδου και μπορεί να επιτύχει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιχάλη Λούντζη παρακάτω και μάθετε περισσότερα για το χορηγικό πρόγραμμα του betshop.gr εδώ https://sponsorships.betshop.gr/el/.

lountzis2

Για άλλη μια χρονιά το «φαινόμενο Προμηθέας» είναι εδώ και συνεχίζει σταθερά την πορεία του στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Ποια είναι τα μέχρι στιγμής συναισθήματά σου από την πρώτη χρονιά σου στην Πάτρα;

Ο Προμηθέας είναι ένας σύλλογος που τιμά το όνομά και τη δυναμική του. Είμαστε μία οικογένεια. Όλοι προσπαθούν και δουλεύουν πάρα πολύ, με προσήλωση και ομαδικότητα, για να βγαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο παρκέ. Κοιτάμε πάντα να κάνουμε σταθερά βήματα, έχοντας στο νου μας κάθε φορά να φτάνουμε πιο ψηλά. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος από τους ανθρώπους της ομάδας. Οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές, ώστε με σκληρή και καθημερινή δουλειά να βελτιωθώ και να μπορέσω να καθιερωθώ στο υψηλό επίπεδο. Υγεία να έχουμε και θέληση. 

Δεν νιώθεις μια «αδικία» που η πανδημία δεν σας αφήνει να πανηγυρίσετε την σπουδαία πορεία σας χωρίς κόσμο;

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα που δεν μπορέσαμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας στο γήπεδο και στις νίκες, αλλά και στις ήττες. Σε ένα παιχνίδι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, ωστόσο, το κλίμα και η ενθάρρυνση που δημιουργούνται από τους φιλάθλους, συμβάλλει στο ηθικό και το κίνητρο να παίζουμε με περισσότερο πάθος. Η στήριξη που μας προσφέρει ο κόσμος, το αίσθημα ότι κάποιος πιστεύει σε σένα χωρίς να σε γνωρίζει προσωπικά και ο κοινός στόχος που έχουμε με τους φιλάθλους - τη νίκη της ομάδας μας- είναι κάτι μοναδικό. Μας έχει λείψει αυτή η ατμόσφαιρα. Εύχομαι να βελτιωθεί γρήγορα η κατάσταση και να τους έχουμε σύντομα πάλι στο πλευρό μας.

lountzis3

Εν τέλει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα της επαρχίας η οποία μπορεί με την επιτυχημένη πορεία της τα τελευταία χρόνια να προσελκύει και δυνατά ονόματα για την ενίσχυσή της;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο “μυστικό” ή μια συνταγή για την επιτυχία μιας επαρχιακής ομάδας. Σίγουρα παίζει πολύ βασικό ρόλο η στήριξη της διοίκησης και οι δυνατότητά της να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και το σωστό περιβάλλον να “λάμψουν”. Από εκεί και πέρα είναι ένα σύνολο ανθρώπων, από το προπονητικό σταφ, τη διοίκηση, τους αθλητές και τον κόσμο, που βοηθάνε ο καθένας με τον τρόπο του, βάζοντας το λιθαράκι τους, ώστε να πηγαίνει η ομάδα ψηλότερα και να πετυχαίνει στόχους που ίσως πολλοί δε θα περίμεναν. Αυτό το σύνολο υπάρχει στον Προμηθέα και έχει χτιστεί μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια. Ένας αθλητής βλέποντας αυτό το καλό κλίμα και τις προοπτικές εξέλιξης, σίγουρα επιθυμεί να γίνει μέλος και να αγωνιστεί με όλες τους τις δυνάμεις για την ομάδα.

Είσαι μόλις 22 ετών, ωστόσο έχεις πολλά χρόνια στο αντρικό επίπεδο. Πόσο σημαντικό όμως είναι για έναν νέο παίκτη να αποκτήσει εικόνες και παιχνίδια από νωρίς στην καριέρα του;

Το να σου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστείς σε αυτό το επίπεδο από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των ικανοτήτων σου και την υιοθέτηση υψηλών προτύπων. Σίγουρα, για να εξελιχθείς ως παίκτης πρέπει να δοκιμάζεις καθημερινά τα όριά σου δίπλά στους καλύτερους και να αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία στο παρκέ. Αυτό γίνεται μόνο με τη συμμετοχή σου στα παιχνίδια και μέσα από το χρόνο δίπλα στους συμπαίκτες σου. Από εκεί και πέρα όμως, δεν φτάνει μόνο η συμμετοχή, αλλά κατά πόσο ο κάθε αθλητής δουλεύει το παιχνίδι του και την ψυχολογία του, το πώς αναγνωρίζεις και βελτιώνεις τις αδυναμίες σου, ώστε να είσαι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή. Όσο προπονείσαι σκληρά, διορθώνεις τα λάθη σου, πιστεύεις στον εαυτό σου και κατ’ επέκταση σε εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο η ομάδα σου, καθώς είσαι πιο κοντά στο να πετύχεις τους στόχους σου.

lountzis4

Τι σε γεμίζει περισσότερο και γιατί: Ένα κάρφωμα στο πρόσωπο του αντιπάλου ή ένα buzzerbeater που θα κρίνει το παιχνίδι;

Εννοείται ένα buzzerbeater. Μπορεί το κάρφωμα να έχει περισσότερη προσωπική ικανοποίηση και ένταση, ωστόσο σε ένα buzzerbeater η χαρά εκείνη τη στιγμή είναι συλλογική… έχει το στοιχείο της έκπληξης και της επίτευξης του “ακατόρθωτου” και το σημαντικότερο, έχει έρθει η νίκη, που είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο πάλευες καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Νομίζω είναι ένας συνδυασμός χαράς και ανακούφισης πως όλα πήγαν καλά. Κι ήσουν εσύ, αυτός που μοίρασε τη χαρά σε όλη την ομάδα και τους φιλάθλους!

Ποια είναι η γνώμη σου για την Εθνική Ομάδα; Πού μπορεί να φτάσει;

Πιστεύω ότι η πλούσια ιστορία και τα σημαντικά επιτεύγματα που συνοδεύουν την Εθνική μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι βασικοί λόγοι που την κάνουν τόσο αγαπητή στον κόσμο. Η Εθνική ομάδα διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με καλούς παίκτες υψηλού επιπέδου, άρα υπάρχει η μαγιά και η βάση για επιτυχίες. Πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μακάρι να το καταφέρουμε.

lountzis5

 Ποιο είναι το επόμενο σημαντικό βήμα για την καριέρα σου;

Γενικά εστιάζω στο σήμερα και πάντα κοιτάω την επόμενη μέρα. Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο καλύτερα γίνεται με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω πρωτίστως να είμαι υγιής, δουλεύω καθημερινά με προσήλωση και σοβαρότητα και θα δείξει για το μέλλον.


ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved