Σωτήρης Πανταλέων: Η τελευταία «πράσινη» σημαία (photos+video)

Σωτήρης Πανταλέων: Η τελευταία «πράσινη» σημαία (photos+video)

Το βράδυ της Δευτέρας (12/04) ο Σωτήρης Πανταλέων ανακοίνωσε πως αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε ντέρμπι «αιωνίων» και ουσιαστικά έκανε γνωστό, το τέλος μια τεράστιας και... καταπράσινης καριέρας. Το OnSports παρουσιάζει τον τελευταίο μεγάλο αρχηγό της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά τη Δευτέρα 12/04, ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μιγιαΐλοβιτς έστελνε την μπάλα άουτ και ο Παναθηναϊκούς επικρατούσε του «αιωνίου» αντιπάλου 3-2 σετ, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Volley League. Ωστόσο, το ντέρμπι αυτό, ανάμεσα στους δυο μεγάλους αντιπάλους του ελληνικού αθλητισμού θα μείνει στο μυαλό, τόσο στην οικογένεια του «τριφυλλιού», όσο και στο ελληνικό βόλεϊ, καθώς ήταν και το τελευταίο, στο οποίο αγωνίστηκε ο Σωτήρης Πανταλέων.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, με δάκρυα στα ματιά, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, έκανε γνωστή την απόφασή του, να αποσυρθεί μετά το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ, από την ενεργό δράση, αφήνοντας μια μεγάλη κληρονομιά στους «πράσινους».

Ο γεννημένος στις 21 Ιουνίου του 1980, διεθνής κεντρικός έγραψε τη δικιά του ιστορία, με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, ενώ αποτέλεσε και έναν εκ των κορυφαίων στη θέση του, στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, με διεθνείς συμμετοχές (192) με την Εθνική ομάδα και με highlight καριέρας, την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Έτσι άρχισαν όλα

Το 1992 και σε ηλικία 12 ετών, πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του κλειστού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και εντάχθηκε, στις ακαδημίες βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Από τις πρώτες κιόλες εβδομάδες, ξεχώρισε από το ύψος του, αλλά και από το πως αντιλαμβανόταν το άθλημα, με αποτέλεσμα το ντεμπούτο του, με τους «μεγάλους» να μην αργεί να έρθει.

27099

Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου του 1996, ο Σωτήρης Πανταλέων αγωνίστηκε για πρώτη φορά, με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, σε έναν αγώνα κόντρα στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, για την Α1 Εθνική Κατηγορία. Έτσι ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι, καθώς για 16 συνεχόμενα χρόνια, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον άνθρωπο που εξέφραζε με το πάθος του και την μαχητικότητά του, στα τάραφλεξ, όλα όσα εκπροσωπέι ο Σύλλογος.

ip 498193 PANATHHNA 27 03 2010 1291303724487

Στην πρώτη του, τεράστια πορεία με τους «πράσινους», ο Σωτήρης Πανταλέων πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα. Το 1996 με 3-2 νίκες, απέναντι στον εξαιρετικό τότε Άρη, το 2004 απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1 νίκες, με το κλειστό της Λεωφόρου να ζει μοναδικές στιγμές, αλλά και το 2006, όταν οι «πράσινοι» διατηρούσαν ίσως μια από τις καλύτερες συνθέσεις όλων των εποχών, στο ελληνικό βόλεϊ, με παίκτες όπως οι Αμαράλ Ντάντε, Μαρσελίνιο και Ερνάντο Γκόμεζ και κατέβαλαν την αντίσταση του εντυπωσιακού εκείνα τα χρόνια Ηρακλή, με 3-2 νίκες.

Παράλληλα, ως αρχηγός της ομάδας, ο Πανταλέων πανηγύρισε την κατάκτηση τριών Κυπέλλων Ελλάδος, το 2007 απέναντι στη Λαμία (3-0 σετ), το 2008 απέναντι στην ΕΑ Πατρών (3-1) και το 2010, στο κλειστό του Φαλήρου απέναντι στον Ολυμπιακό, στον ίσως καλύτερο τελικό όλων των εποχών (3-2 σετ).

Αξίζει να αναφέρθει και η παρουσία του, με τον Παναθηναϊκό στο Final-4 του CEV Cup, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» μπορεί να επικράτησαν της ιταλικής Κούνεο στον ημιτελικό με 3-2, ηττήθηκαν όμως από την ανώτερη Λοκομοτίβ Μπελογκόριε με 3-1.

Το 2012 ήρθε και το... αντίο στην αγαπημένη του ομάδα, γνωρίζοντας μέσα του, πως αργά ή γρήγορα θα αγωνιζόταν ξανά με το τριφύλλι στο στήθος. Το καλοκαίρι εκείνο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αναγκάζουν τον Πανταλέοντα να αναζητήσει την τύχη του, στο εξωτερικό, φτάνοντας σε συμφωνία με την ιταλική Λατίνα τον Μάρτιο του 2012, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους, επιλέγει προς έκπληξη όλων, να επιστρέψει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παμβοχαϊκού.

135900

Η σεζόν 2013-2014 τον βρίσκει και πάλι στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά στη Γαλλία, για λογαριασμό των Καννών και το Σεπτέμβριο του 2014 παίρνει την απόφαση να επιστρέψει για να βοηθήσει τον αγαπημένο του, Παναθηναϊκό, ο οποίος ζει τραγικές στιγμές, παίζοντας ουσιαστικά κάθε χρόνο, την επιβίωσή του.

sotiris pantelon

Με τον Πανταλέοντα στη σύνθέση του και τον κόσμο να επιστρέφει δυναμικά, ο Παναθηναϊκός θυμίζει σε ορισμένες στιγμές τα περασμένα μεγαλεία του, ωστόσο τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, δεν επιτρέπουν στο Σωτήρη, να ζήσει όσα πραγματικά άξιζε με την «πράσινη» φανέλα. Όλα άλλαξαν, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίρνει στα χέρια του, τις τύχες του Παναθηναϊκού ΑΟ, δίνοντας και πάλι την ελπίδα για ένδοξες ημέρες.

4646773

Και η αλλαγή δεν αργεί να φανεί. Με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στο τιμόνι και τον Σωτήρη στο ρόλο του αρχηγού και του... πατέρα της ομάδας, το «τριφύλλι» μπαίνει αρχικά στην πρώτη 4άδα της Volley League, μέχρι που το 2020 επιστρέφει στο... θρόνο του.

Η κατάκτηση πρώτα του League Cup και έπειτα του πρωταθλήματος Ελλάδος, με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό, αποτελούν και τους τελευταίους τίτλους μια μυθικής καριέρας για τον τεράστιο Σωτήρη Πανταλέοντα.

Sotiris Pantaleon 768x461
 
Το πλήρωμα του χρόνου όμως, έφτασε και για τον Σωτήρη. Τον τελευταίο μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Έναν αθλητή, έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει για το «τριφύλλι», έναν παίκτη που λατρεύει να αγωνίζεται για την πράσινη φανέλα, λέει αντίο στα παρκέ και στα τάραφλεξ, όπως αυτός αγαπούσε. Με μια νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Το ελληνικό βόλεϊ αποχαιρετά έναν σπουδαίο αθλητή, ο Παναθηναϊκός την τελευταία «σημαία» του Συλλόγου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωτήρης Πανταλέων: Το «αντίο» της τελευταίας μεγάλης σημαίας του Παναθηναϊκού (video)

Σωτήρης Πανταλέων: Το «αντίο» της τελευταίας μεγάλης σημαίας του Παναθηναϊκού (video)

Παναθηναϊκός: Αποσύρει τη φανέλα του Πανταλέοντα - To «ευχαριστώ» στον αρχηγό (photos+video)

Παναθηναϊκός: Αποσύρει τη φανέλα του Πανταλέοντα - To «ευχαριστώ» στον αρχηγό (photos+video)

Παναθηναϊκός: Υποστολή σημαίας - Ανακοίνωσε το «αντίο» ο Πανταλέων (photos+video)

Παναθηναϊκός: Υποστολή σημαίας - Ανακοίνωσε το «αντίο» ο Πανταλέων (photos+video)

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved