Η γκολάρα που παρέλυσε τον πλανήτη - Όταν ο Ροναλντίνιο έσβησε το τσιγάρο (video+photos)

Η γκολάρα που παρέλυσε τον πλανήτη - Όταν ο Ροναλντίνιο έσβησε το τσιγάρο (video+photos)

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που ο Ροναλντίνιο «έσβησε το τσιγάρο» στον συγκλονιστικό αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι

Ήταν 8 Μαρτίου 2005 όταν ο Ροναλντίνιο είχε πετύχει μια γκολάρα που είχε παραλύσει τον πλανήτη. Συγκεκριμένα ο «μάγος της μπάλας» αντιμετώπισε με την Μπαρτσελόνα την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μπορεί η ισπανική ομάδα να έχασε την πρόκριση, αλλά το ματς έμεινε στην ιστορία για το «σβησμένο τσιγάρο» του Ρόνι.

Ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε την μπάλα και αφού έκανε προσποιήσεις σαν να σβήνει τσιγάρο, στη συνέχεια σούταρε και άφησε τον Πετρ Τσεχ... άγαλμα. Η Τσέλσι έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα που έδειχνε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

Η αρχή έγινε στο 8, όταν ο Λάμπαρντ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από τον Τσάβι, πάσαρε στον Κέζμαν, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Γκουντγιόνσεν, που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στο 17 ο Κόουλ επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ολέγκουερ, ο Βαλντές απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο επερχόμενος Λάμπαρντ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Κόουλ και πάλι, που ήταν εκ των κορυφαίων στο πρώτο σαραντεπεντάλεπτο, βρήκε με πάσα ακριβείας τον Νταφ, που μόνος με αντίπαλο τον Βαλντές ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και όλα έδειχναν ότι οι Λονδρέζοι είχαν την πρόκριση… στο τσεπάκι. Ο λόγος για τον Ροναλντίνιο, που έβαλε καταρχήν την Μπαρτσελόνα ξανά μέσα στο παιχνίδι (πέναλτι στο 27) ενώ στη συνέχεια της έδωσε σκορ πρόκρισης.

Ως… ευχαριστώ ο Πάολο Φερέιρα ζήτησε στην ανάπαυλα τη φανέλα του Βραζιλιάνου άσου. Ίσως για αυτό ο Μουρίνιο τον έξανε αλλαγή λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Το δεύτερο τέρμα του Ροναλντίνιο στο 38΄ ήταν απλά ένα τρανό δείγμα της ποδοσφαιρικής του ιδιοφυίας καθώς, στεκόμενος λίγο έξω από την περιοχή των «μπλε» και πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες προσποιήσεις με τη μέση και το πόδι, χωρίς να κουνηθεί ούτε εκατοστό, επιχείρησε ένα γλυκό φαλτσαριστό σουτ, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του Τσεχ, «γράφοντας» το 3-2.

Στο 45΄ ο Κόουλ, παρολίγο να δώσει και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων στην Τσέλσι, αλλά το σουτ που δοκίμασε, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βαλντές, ενώ το σουτ του Νταφ στο ριμπάουντ, δεν ήταν αρκετά δυνατό για να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των Καταλανών.

Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο. Ο Γκουντγιόνσεν στο 70΄, μετά από σέντρα του Κέζμαν, σούταρε αλλά ο Πουγιόλ κατάφερε να κοντράρει. Ο Ινιέστα στο 73, που είδε το σουτ του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Τσεχ, ενώ ο Ετό στην επαναφορά, και ενώ η εστία ήταν άδεια, σούταρε άουτ.

Και εκεί ήταν η σειρά του αρχηγού των «μπλε» να μιλήσει. Ήταν το 76ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Νταφ, ο Τζον Τέρι σηκώθηκε πιό ψηλά από όλους και με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-2, ξεσηκώνοντας το πλήθος του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ronaldinho Amazing Goal vs Chelsea



Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved