Ανασκόπηση 2020: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε μετά τους «Δικέφαλους» στην κορυφή (videos+photos

Ανασκόπηση 2020: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε μετά τους «Δικέφαλους» στην κορυφή (videos+photos

Ανασκόπηση 2020: Ο Ολυμπιακός μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ επέστρεψε στον θρόνο και πανηγύρισε το νταμπλ.

Δύο χρόνια μακριά από την κορυφή έμεινε ο Ολυμπιακός και το 2020 επέβαλε την κυριαρχία του.

Το 2018 η ΑΕΚ και το 2019 ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερες ομάδες και πήραν τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και σε τρελή χρονιά, λόγω της πανδημίας, αλλά και της τοξικότητας που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, πανηγύρισε το 45ο πρωτάθλημά του. Στην πρώτη σεζόν, όπου έγιναν πλέι οφ με τη συμμετοχή του πρωταθλητή. Σε άδεια γήπεδα δυστυχώς. Εκεί που έκλεισε, μάλιστα το πρώτο μισό του 2020, τον βρίσκει και το δεύτερο μισό. Στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός είχε φτιάξει μία ισχυρή ομάδα και εντός του 2020 άρχισε να ανεβαίνει και ν’ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή υπήρξε η καταγγελία για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, υπόθεση που ασφαλώς επηρέασε τον αντίπαλό του στη μάχη για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε την κανονική διάρκεια στο +7 από τον ΠΑΟΚ και με την ποινή στον «Δικέφαλο» από την ΕΕΑ η διαφορά εκτοξεύτηκε.

 Τα πλέι οφ ήταν τυπική διαδικασία και η φιέστα για ένα ακόμα πρωτάθλημα γεγονός. Έπειτα από πολλές διαμάχες πανηγύρισε και το νταμπλ με την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έφτασε, παράλληλα, μία ανάσα από το αήττητο πρωτάθλημα, όμως, ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μιχάι στο 90’ του το έσπασε στα πλέι οφ μέσα στο Φάληρο! Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το πρώτο μισό του 2020 με 28 νίκες, επτά ισοπαλίες, μία ήττα και 91 βαθμούς, έναντι 73 του δεύτερου ΠΑΟΚ.

Ο χρόνος κλείνει με τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και λιγότερο τη συμμετοχή του Άρη, για καταγγελία δωροδοκίας του τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» Μάριου Σιαμπάνη.

Πολυιδιοκτησία, δελτία!

Ο «Δικέφαλος» ασφαλώς θα θέλει να ξεχάσει το 2020. Η κατηγορία για πολυιδιοκτησία τον ταρακούνησε, έχασε το μυαλό του. Την ώρα που ξεκινούσε το ματς με τον Βόλο, βγήκε απόφαση για υποβιβασμό του! Έκτοτε, τίποτα δεν ήταν ευχάριστο στην Τούμπα. Δικαστικές διαμάχες, ταλαιπωρημένη ομάδα, μακριά από τον τίτλο και με αμφισβήτηση στον Άμπελ Φερέιρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και την υπόθεση με τα δελτία υγείας των παικτών, που είχαν λήξει στο ματς με την ΑΕΚ. Η Ένωση δεν έκανε ένσταση και ο ΠΑΟΚ βγήκε στα προκριματικά του Champions League, όπου έχασε την πρόκριση στους ομίλους στα ματς με τη Κράσνονταρ. Πλέον έχει νέα ομάδα, με μικρότερο μπάτζετ και προσπαθεί να κρατηθεί στη μάχη του τίτλου. Το 2020 έκλεισε στην τρίτη θέση.

Ψάχνεται η ΑΕΚ

Η Ένωση, όπως αναφέραμε, δεν έκανε ένσταση στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πήγε στο Europa League και κέρδισε τη συμμετοχή στους ομίλους, όπου εν τα πήγε καλά. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ ψάχνεται μετά τον τίτλο του 2018, όπου στη συνέχεια έπαιξε στο Champions League. Τερμάτισε στο πρωτάθλημα τρίτη και ο χρόνος έκλεισε βρίσκοντας τους «κιτρινόμαυρους» μία θέση πίσω. Με τον Καρέρα να αποτελεί παρελθόν, τον Κονέ αντί του Ίβιτς τεχνικό διευθυντή και τον Χιμένεθ στον πάγκο.

Χωρίς πλάνο

Ο Παναθηναϊκός δεν τα πηγαίνει καλύτερα. Το πρώτο μισό του 2020 έκλεισε με το «τριφύλλι» στην τέταρτη θέση. Έχει εκτίσει πλέον την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, αλλά μετά την πανδημία, ο Αλαφούζος αποφάσισε ν’ απομακρύνει τον Δώνη. Έφερε τον Πογιάτος, έγιναν μεταγραφές και η ομάδα φάνηκε ότι δεν είχε πλάνο.

Ο Πογιάτος δεν έμεινε ούτε τρεις μήνες και στον πάγκο είναι ο Μπόλονι. Η χρονιά κλείνει με τον Παναθηναϊκό πέμπτο και με απόσταση από τους υπόλοιπους για να ξαναπαίξει Ευρώπη.

Όνειρο

Ο Άρης τη σεζόν που πέρασε τερμάτισε πέμπτος και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Εκεί, υπέστη κάζο κι αποκλείστηκε εντός έδρας από την ουκρανική Κόλος Κοβαλίφκα.

Με τον Μάντζιο στον πάγκο, όμως, οι Θεσσαλονικείς κάνουν τρομερή πορεία και το 2020 τους βρίσκει στη δεύτερη θέση! Δείχνουν ικανή για μεγάλα πράγματα, ενώ ασφαλώς αυτό που σημάδεψε το τέλος του χρόνου είναι η υπόθεση δωροδοκίας του Σιαμπάνη.

 

ΟΦΗ και υποβιβασμοί

Ο ΟΦΗ επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο. Έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό το 2020 και πήρε κι αυτός ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι ας τερμάτισε έκτος. Η ποινή του Παναθηναϊκού του επέτρεψε να βγει εκτός συνόρων, αλλά ήρθε ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν με όνειρα στο δεύτερο μισό, ωστόσο, το τέλος του χρόνου τους βρήκε εκτός εξάδας.

 Το 2020 είναι μία χρονιά που θα ήθελαν ασφαλώς να ξεχάσουν Πανιώνιος και Ξάνθη. Δύο ιστορικές ομάδες. Οι Νεοσμυρνιώτες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με αφαίρεση έξι βαθμών. Ήταν σε μειονεκτική θέση, με τρομακτικά οικονομικά προβλήματα και στα πλέι άουτ τον Ιούλιο του 2020 σφραγίστηκε ο υποβιβασμός στο ματς με τον Ατρόμητο.

Η Ξάνθη ταλαιπωρήθηκε με την πολυιδιοκτησία, της αφαιρέθηκαν βαθμοί και στα πλέι άουτ κέρδισε την παραμονή. Αποφασίστηκαν, όμως, μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι εκεί χωρίς παίκτες, αφού πολλοί είχαν αποχωρήσει, λύγισε.

Αντίθετα, ο Απόλλων γύρισε στα σαλόνια και δείχνει ικανός για την παραμονή. Το 2020 τον βρίσκει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Το ίδιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μία ακόμα ιστορική ομάδα, που έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον πρώτο γύρο.

 


«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved