Παναθηναϊκός: Ταπείνωσε την Ίντερ του Μουρίνιο και σόκαρε τον πλανήτη! (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Ταπείνωσε την Ίντερ του Μουρίνιο και σόκαρε τον πλανήτη! (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια το «τριφύλλι» έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του, επικρατώντας 0-1 στο Μιλάνο της Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο για τους ομίλους του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός που βιώνουμε τώρα, δεν είναι αυτός που έχουν ζήσει η μεγαλύτερη σε ηλικία οπαδοί του.

Ήταν Panathinaikos και συζητούσαν για αυτόν σε όλο τον πλανήτη. Μία τέτοια βραδιά, όπου πρόσθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του, καταγράφηκε πριν από 13 χρόνια. Ήταν 26 Νοεμβρίου του 2008, όταν ο Παναθηναϊκός του Χενκ Τεν Κάτε πήγε στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μία μεγάλη και αήττητη ομάδα για πολλά παιχνίδια. Μία ομάδα που την επόμενη σεζόν κατέκτησε το Champions League. Ο Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση 4.000 και πλέον οπαδών του, ξεκίνησε με έναν βαθμό σε τρία ματς. Έχασε από την Ίντερ εντός με 2-0, εκτός από την Ανόρθωση κι έφερε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την Βέρντερ Βρέμης.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός την τέταρτη αγωνιστική πέρασε από τη Γερμανία και μία αγωνιστική εκτός πήγε στο Μιλάνο.

Στο «Μεάτσα» ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός κράτησε την Ίντερ μακριά από πολλές φάσεις. Η ομάδα του Μουρίνιο είχε οκτώ βαθμούς και ακόμα και με ισοπαλία εξασφάλιζε την πρόκριση.

Το «τριφύλλι», όμως, είχε άλλη άποψη. Ο Τεν Κάτε παρέταξε τριάδα στην άμυνα.  Για να περιορίσει παίκτες όπως οι Αντριάνο, Ιμπραϊμοβιτς, Φίγκο. Είχε τον Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, στόπερ τους Γκούμα, Βύντρα, Σαριέγκι, μπακ τους Νίλσον, Σπυρόπουλος,  τέσσερις στη μεσαία γραμμή Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνη, Γκάμπριελ και τον Μάντζιο στην κορυφή.

Στο 17' σουτ του Γκάμπριελ ο Ματεράτσι, ενώ στο 20’ καλή στιγμή είχε και Σιμάο. Στο ημίχρονο ο Μουρίνιο έριξε στη μάχη και τον φαντεζί Κουαρέσμα για να βρει γκολ. Η Ίντερ απείλησε με τον Καμπιάσο στο 54’ και στο 63΄σουτ του Σιμάο έφυγε άουτ.

Γκολ και σοκ!

Στο 69’ ο Παναθηναϊκός που πίστευε πλέον στο αποτέλεσμα κέρδισε κόρνερ. Ο Γκάμπριελ από δεξιά ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γκούμας ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά κι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σέζαρ. Ο Γιόσου Σαριέγκι, όμως, ήταν εκεί που έπρεπε κι από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα!

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το 0-1 έμεινε έως τέλος και οι παίκτες πήγαν στο πέταλο, που ήταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που παραληρούσαν για τα καθιερωμένα «όλε». Στην τελευταία αγωνιστική το «τριφύλλι» λύγισε 1-0 εντός την Ανόρθωση και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Champions League κι ενώ είχε έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Στην άφιξη της ομάδας ξημερώματα, χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκαν τους θριαμβευτές!

Ίντερ (Μουρίνιο): Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Ματεράτσι Μάξγουελ (75' Κρουζ), Φίγκο (72' Μπαλοτέλι), Ιμπραϊμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46' Κουαρέσμα).

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Γκούμας, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (84' Τζιόλης), Ζιλμπέρτο, Σίμαο, Καραγκούνης (63' Σαλπιγγίδης), Μάντζιος (90' Ρουκάβινα).

Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1 | Όλα τα στιγμιότυπα



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved