Κριστιάνο Ρονάλντο: Η επιCτRοφή που ΟΛΟΙ περιμένουν (video+photos)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η επιCτRοφή που ΟΛΟΙ περιμένουν (video+photos)

Ποιος δεν θα ήθελε να ξαναδεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αγγλία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ως σενάριο «ψιθυριζόταν» αρκετά τα τελευταία χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις γραφόταν με… περισσή ευκολία από τα βρετανικά ταμπλόιντ χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ουσιαστική βάση. Πλέον, όμως, η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Έστω κι αν είναι ακόμα πολύ μακριά…

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ οδεύει προς τη συμπλήρωση 36 ετών, ωστόσο, τα τελευταία 2,5 χρόνια στη Γιουβέντους έχει καταφέρει αυτό που προσπαθούσε από το 2009 έως το 2018 στη Ρεάλ Μαδρίτης. Να ξεπεράσει τον Λιονέλ Μέσι στη συνείδηση αρκετού κόσμου ως ο καλύτερος αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής του πλανήτη.

Δεν μπαίνω σε αυτή την ατέρμονη συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος… Απλά καταγράφω το γεγονός πως από τη στιγμή που ο Ρονάλντο έφυγε από την Ισπανία, κατάφερε να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο, καταρρίπτοντας κι άλλα ρεκόρ, ενώ ο Μέσι χάνοντας αυτόν τον άμεσο ανταγωνισμό, έχασε και λίγη από τη δυναμική του και τις επιτυχίες του.

Κι αυτή η φιλοδοξία και η διαρκής αναζήτηση νέων στόχων και προκλήσεων, καθιστά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αν όχι τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, τότε σίγουρα ένα ποδοσφαιρικό «φαινόμενο». Χωρίς καμία διάθεση να τον συγκρίνω με τον Βραζιλιάνο παιχταρά που ατύχησε στην καριέρα του λόγω τραυματισμών. Αλλά είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό… φαινόμενο, αυτά που συνεχίζει να κάνει σε τόσο προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία ο CR7.

ronaldo united2

Και αυτός είναι ο λόγος που την επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (θα έπρεπε να) την επιθυμούν ΟΛΟΙ. Οι εκατομμύρια οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων», οι εκατομμύρια θαυμαστές του Κριστιάνο και οι εκατομμύρια λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι πρώτοι γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν την κορυφαία ομάδα του πλανήτη για πολλά χρόνια, να βρίσκεται εδώ και τόσο καιρό σε αυτή την κατάσταση. Αναπολούν τον παίκτη με τον οποίο κατέκτησαν το τελευταίο Champions League το 2008. Τον παίκτη που πέτυχε 120 γκολ σε 292 αναμετρήσεις.

Οι δεύτεροι γιατί αν πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, πιθανότατα θα έχουν την ευκαιρία να τον θαυμάζουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο για ακόμα 2-3 χρόνια, καθώς ο Ρονάλντο θα έχει βρει το καλύτερο κίνητρο για να μην πάρει το πόδι από το γκάζι. Να «αναστήσει» την ομάδα που αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο σκαλί για την κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Και φυσικά, όλοι οι φίλαθλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου, ακόμα κι αν υποστηρίζουν τη Λίβερπουλ ή τη Μάντσεστερ Σίτι (θα έπρεπε να) θέλουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στα γήπεδά τους. Όπως επίσης (θα έπρεπε να) θέλουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάλι ανταγωνιστική, να διεκδικεί τίτλους.

Αντί επιλόγου θα θυμίσουμε κάποια πράγματα από την πρώτη θητεία του CR7 στους «κόκκινους διαβόλους».

ronaldo united1

Όταν έφτασε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Μάντσεστερ, ρωτήθηκε ποιο νούμερο ήθελε και ζήτησε το 28, επειδή το είχε και στη Σπόρτινγκ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως αρνήθηκε… «Θα πάρεις το 7. Αυτό σου ταιριάζει», είπε, καθώς τον προόριζε για αντικαταστάτη του Μπέκαμ, που είχε ήδη πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 16 Αυγούστου 2003, έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, ως αλλαγή στον αγώνα με τη Μπόλτον. Αναδείχθηκε MVP με τρεις ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, στην Πρέμιερ Λιγκ, το πετυχαίνει στις 4 Δεκεμβρίου του 2004, εναντίον της Πόρτσμουθ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε λογαριασμό το 2007, σκοράροντας απέναντι στη Ρόμα στο Ολντ Τράφορντ, ενώ είχε σκοράρει και στα προκριματικά, τον Αύγουστο του 2005. Το πρώτο του χατ-τρικ ως επαγγελματίας το πετυχαίνει στις 12 Ιανουαρίου του 2008 στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στη Νιούκαστλ.

Στις 6 Μαΐου 2007 κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα στην Αγγλία. Το 2008, κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Τσέλσι. Μάλιστα, πετυχαίνει το γκολ στην κανονική διάρκεια και παρότι έχασε πέναλτι, η ομάδα του σήκωσε το τρόπαιο.

Στις 27 Μαΐου του 2009 συμμετέχει σε δεύτερο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά απέναντί του βρέθηκε η Μπαρτσελόνα και η ομάδα του χάνει με 2-0. Αυτός έμελλε να είναι και ο τελευταίος αγώνας του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ.

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον…

Cristiano Ronaldo | All Premier League Goals | WINNER Best Manchester United Player | 1000 PL

Unsupported video

Cristiano Ronaldo ►Legendary Skills For Manchester United



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved