Αντόνιο Πουέρτα: «Έφυγε» νωρίς και άδικα (videos+photos)

Αντόνιο Πουέρτα: «Έφυγε» νωρίς και άδικα (videos+photos)

«Μαύρη» είναι η 28η Αυγούστου για τη Σεβίλλη αλλά και τον κόσμο του ποδοσφαίρου καθώς συμπληρώνονται 13 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα μετά την κατάρρευση του στο ματς με τη Χετάφε

Σοκ είχε προκαλέσει στις 28 Αυγούστου 2007 ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού τότε άσου της Σεβίλλη Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος τρεις ημέρες πριν είχε καταρρεύσει στο ματς της ομάδας του με την Χετάφε για την La Liga. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής είχε βυθίσει με την είδηση του θανάτου τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τις στιγμές που ακολούθησαν της κατάρρευση του να κόβουν την ανάσα.

Ο Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρες, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Σεβίλλη στις 26 Νοεμβρίου 1984 και πέρασε όλη του τη ζωή στην Ανδαλουσία. Ο αριστερός μπακ-χαφ αφιέρωσε τα 14 από τα 22 του χρόνια στην πιο επιτυχημένη ομάδα της ευρύτερης περιοχής, η οποία τον γαλούχησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της.

Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2004 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Μάλαγα στις 21 Μαρτίου εκείνου του έτους.

Από το 2005 και μετά έγινε αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο της άμυνας, συνθέτοντας ένα φοβερό δίδυμο στα άκρα με τον πολύ καλό του φίλο από τις ακαδημίες Σέρχιο Ράμος, ο οποίος αγωνιζόταν από τη δεξιά πλευρά. Με τη φανέλα της Σεβίλλης πραγματοποίησε 79 εμφανίσεις, σημείωσε 8 γκολ, ενώ πρόλαβε να κατακτήσει και 5 τίτλους, σε εκείνη τη χρυσή εποχή της.

Στις 25 Αυγούστου 2007 η Σεβίλλη αντιμετώπιζε τη Χετάφε στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» για την 1η αγωνιστική της La liga και στο 35′ το σκορ ήταν 1-0. Ο Αντόνιο Πουέρτα αφού ακολουθεί την άκαρπη προσπάθεια ενός συμπαίκτη του, αφήνει τη μπάλα να βγει άουτ πίσω από την εστία της ομάδας του. Γονατίζει για λίγο στο γρασίδι και μετά σωριάζεται στο έδαφος, όλοι τρέχουν να βοηθήσουν πανικόβλητοι, καθώς ο νεαρός είναι αναίσθητος. Μετά από προσπάθειες των γιατρών σηκώνεται και φεύγει καταχειροκροτούμενος από το γήπεδο, αλλά μόλις εισέρχεται στη φυσούνα καταρρέει ξανά, αυτή τη φορά οριστικά. Διακομίζεται εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Virgen del Rocío», καθώς έχει υποστεί καρδιακή προσβολή και ακολουθεί τρεις ημέρες αργότερα το μοιραίο.

Η κηδεία του έγινε με μεγάλες τιμές την επόμενη μέρα παρουσία 5.000 φίλων της Σεβίλλης, ενώ ο αγώνας του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ της ομάδας του απέναντι στη Μίλαν (31 Αυγούστου 2007) αποφασίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διεξαχθεί προς τιμήν του. Ακόμη, η φανέλα με το νούμερο 16, την οποία και φορούσε ο άτυχος παίκτης, αποσύρθηκε. Η αρχική ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου έλεγε ότι ήταν από πρόβλημα στην καρδιά (καρδιακή προσβολή εξαιτίας χρόνιου προβλήματος υγείας). Το Σεπτέμβριο του 2007, όμως, ο ισπανικός Τύπος αποκάλυψε ένα άλλο σενάριο. Σύμφωνα με την άποψη γιατρών που είχαν πρόσβαση στη νεκροψία του παίκτη, ο θάνατος του Πουέρτα ενδέχεται να οφείλεται σε εγκεφαλικό που προήλθε από εμβολή. Οι γιατροί αναφέρονται σε εξωτερικά αίτια, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για χρήση φαρμάκων ή αναβολικών ουσιών.



Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved