«Είμαι περήφανος για την άμυνά μου και τις… ρίζες μου» (photos+videos)

«Είμαι περήφανος για την άμυνά μου και τις… ρίζες μου» (photos+videos)

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος φόρεσε τα «πράσινα» και το Onsports.gr σας ξεναγεί στα μυστικά της ζωής του, τα… στριμωγμένα παιδικά του χρόνια στην Αβάνα,  και την σχέση του με την μητέρα του και τον Σκότι Πίπεν

Μία ημέρα πριν από την γιορτή των ερωτευμένων του… Σωτηρίου έτους, 1991, ο Χάουαρτ Σαντ Ρος έβλεπε για πρώτη φορά το φως του ήλιου στην μαγευτική Αβάνα της Κούβας. Μιας και ο μικρός Χάουαρντ δεν προερχόταν από… ευγενείς οι οποίοι δεν είχαν ούτε την μέση οικονομική δυνατότητα ήταν δεδομένο ότι ο πιτσιρικάς μόνο εύκολα δεν θα τα έβρισκε στην ζωή του. Και δεν τα βρήκε καθόλου εύκολα.

image


Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με 8 επιπλέον άτομα (γιαγιά, θείους, ξαδέλφια) έμαθε να αρέσκεται με τα λίγα, έμαθε να επιβιώνει και έμαθε να προσέχει τον εαυτό του. Έμαθε να… αμύνεται κόντρα σε όλους και σε όλα. Η άμυνα (όλων των ειδών και σε όλους τους τομείς) έμελλε να γίνει ο δεύτερη… φύση του. Έμελλε να τον οδηγήσει. Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια για να επιβιώνει στις δυσκολίες της Αβάνας, μέχρι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου ήταν το «διαβατήριό» του για την μεγάλη μεταγραφή στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από τον σύλλογο της ΑΕΚ.

1578688907


Από το μπέιζμπολ στο μπάσκετ

Το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή του. Δεν ήταν ο παιδικός του έρωτας. Ήταν όμως ένα άθλημα το οποίο στιγμάτισε τα παιδικά του χρόνια. Και αυτό γιατί ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής ο οποίος μάλιστα έφτασε να αγωνιστεί ακόμα και με τα χρώματα της Κούβας. Ο Χάουαρντ όμως δεν φαινόταν να θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Το μπέιζμπολ ήταν αυτό που αγαπούσε, αλλά μάταια. Μιας και δεν το είχε. Και το μπάσκετ ήρθε ξαφνικά στην ζωή του. Ένα καλοκαίρι (όπως και σε πολλά άλλα παιδιά) όταν είδαν μέσα σε ένα βράδυ τα εκατοστά του ύψους τους να εκτοξεύονται.

howard sant roos darussafaka istanbul photo alba andreas knopf ec17


Και έτσι η πορτοκαλί «Θεά» έμελλε να προσδιορίσει την πορεία της ζωής του!

Η συμβουλή που πήρε από τους γονείς του και την ακολουθεί σαν… Ευαγγέλιο μέχρι να πεθάνει είναι να παραμένει ταπεινός. Να έχει το κεφάλι κάτω, να μην ξεχνάει από πού ξεκίνησε, ασχέτως απ ‘ότι θα πετύχει στην ζωή του. Και αυτό κάνει από τότε μέχρι σήμερα. «Οι γονείς μου μου είχαν πει να είμαι πάντα ο εαυτός μου, να είναι πάντα ταπεινός», είχε πει σε συνέντευξή του δηλώνοντας παράλληλά «Περήφανος για τις ρίζες μου αλλά και για την άμυνά μου».

406cb599 sant roos cska valencia


Ο «Ταύρος»… Σκότι

Και μιας και ο λόγος για μπάσκετ… «Η άμυνα είναι κάτι που μου βγαίνει πολύ πιο εύκολα μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω γιατί. Γίνεται από μόνο του» είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον «κρυστάλλινο» τρόπο για το τι είδους παίκτης είναι. Άλλωστε δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είχε μάθει από τον… κορυφαίο. Τον Σκότι Πίπεν.

Ο Σαντ Ρος δεν μεγάλωσε με τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Μεγάλωσε με τους «Ταύρους» του Σκότιν Πίπεν. «Την εποχή που είχαν όλοι ως πρότυπο των Τζόρνταν, εγώ είχα τον Πίπεν. Ήταν ο παίκτης που έκανε την δουλειά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Και στην άμυνα και στην επίθεση» έχει πει ο παίκτης του Παναθηναϊκού, δείχνοντας για μία ακόμα φορά την φιλοσοφία και την νοοτροπία του. 

Με τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο ψηλά

Μετά το μεγάλο του ξεπέταγμα στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα, ήρθε η ΑΕΚ και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για να τον «εκτινάξουν». Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον «Δικέφαλο» του εξασφάλισαν μια ιστορική μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ. Και λέμε ιστορική γιατί μεσούσης της περιόδου μια ομάδα Euroleague πλήρωσε μια ομάδα BCL για να αποκτήσει έναν παίκτη. Και εκεί αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός σίγουρα ο Κουβανός θα είχε πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Στην ζωή όμως όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Τώρα, ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ήρθε στον Παναθηναϊκό για να φτάσει ακόμα ψηλότερα...

Howard Sant-Roοs • Welcome To Panathinaikos

Howard Sant-Roos (AEK) | Highlight Tape | Basketball Champions League 2019-20

Howard Sant-Roos Mix / AEK B.C. / 2018-19


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Και επίσημα "πράσινος" ο Σαντ Ρος

Παναθηναϊκός: Και επίσημα "πράσινος" ο Σαντ Ρος

Παναθηναϊκός: «Πρασινίζει» ο Μποχωρίδης (photos+videos)

Παναθηναϊκός: «Πρασινίζει» ο Μποχωρίδης (photos+videos)

Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved