Χατζηγιοβάνης: 0-100 χωρίς να το καταλάβει! (Photos & Videos)

Χατζηγιοβάνης: 0-100 χωρίς να το καταλάβει! (Photos & Videos)

Απ’ τη στιγμή που μας… συστήθηκε ο Μυτιληνιός άσος το Νοέμβριο του 2016 μέχρι και το ματς με τον Άρη που «έπιασε» τις 100 συμμετοχές, ο χρόνος κύλησε γρήγορα. Όπως και η ποδοσφαιρική εξέλιξή του!

Δε συμπληρώθηκαν καλά-καλά τέσσερα χρόνια απ’ τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Δεν πέρασε μια τετραετία από εκείνο το αδιάφορο και στενάχωρο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στην Αθήνα. Αδιάφορο βαθμολογικά καθώς ο Παναθηναϊκός έψαχνε… θαύμα για να προκριθεί απ’ τον όμιλο του Europa League και τελικά στενάχωρο επειδή το 0-3 είναι βαρύ για την Ευρωπαϊκή ιστορία των «πράσινων». Στις 3 Νοέμβρη του 2016, όμως, ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε ένα απ’ τα λίγα καλά που άφησε στον Παναθηναϊκό για να θυμάται: Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Τάσο Χατζηγιοβάνη! Η αρχή του ταξιδιού ήταν γεγονός…

Ο… αμούστακος Μυτιληνιός τότε, το παιδί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αθλητική Ποδοσφαιρική Ακαδημία «Οδυσσέας Ελύτης» της Λέσβου και το 2012-13 εντάχθηκε στις ακαδημίες του «τριφυλλιού». Αυτός ο νεαρός, όχι απλά… έβγαλε μουστάκι, αλλά πλέον θεωρείται και είναι απ’ τα βασικότατα στελέχη του Παναθηναϊκού, ένα απ’ τα σημαντικότερα κεφάλαια των «πράσινων» αυτή τη στιγμή και ήδη… χτυπά την πόρτα της Εθνικής ομάδας. Που θα είχε ανοίξει (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο ομοσπονδιακός) αν δεν προέκυπτε η πανδημία που διέκοψε την αθλητική δραστηριότητα και στάθηκε αφορμή να ακυρωθούν πολλές αναμετρήσεις σε Εθνικό επίπεδο.

Η ευχή «να τα εκατοστίσεις» σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, έγινε πράξη για τον 23χρονο άσο. Απέναντι στον Άρη συμπλήρωσε τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πριν καλά-καλά το καταλάβει, έφτασε αυτό τον αριθμό. Οι συγκυρίες ίσως να τον βοήθησαν, αλλά ταυτόχρονα είχε την ατυχία να κάνει τα πρώτα του βήματα σε κακό… φεγγάρι για το «τριφύλλι». Το χειρότερο για να είμαστε ακριβείς. Κι όμως, τα κατάφερε. Ακόμη έχει μπροστά του δρόμο, πρέπει να δουλέψει, αλλά τα πιο αποφασιστικά βήματα ήδη έγιναν και πλέον ο Τάσος Χατζηγιοβάνης… πατά δυνατά σε επίπεδο ποδοσφαιρικής καριέρας.

Το Onsports.gr με αφορμή το 100άρι του Τάσου Χατζηγιοβάνη, θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του. Αυτές που και ο ίδιος δε θα ξεχάσει ποτέ. Όποιο κι αν είναι το… ταβάνι του, που δείχνει να είναι αρκετά υψηλό!

Το… πρώτο αίμα!

3 Νοεμβρίου 2016. Ο Παναθηναϊκός για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης. Οι «πράσινοι»… κυνηγούν ένα θαύμα, καθώς πρέπει να νικήσουν τους Βέλγους, να πάνε να επικρατήσουν στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ και εντός έδρας της Θέλτα, για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Το τελικό 0-3 απλά… σφραγίζει τον αποκλεισμό. Εκείνη η βραδιά στο «Απόστολος Νικολαϊδης», όμως, έχει κι ένα ευχάριστο γεγονός. Ο Αντρέα Στραματσόνι στο 77ο λεπτό (λίγο μετά το δεύτερο γκολ των Βέλγων) περνά στην αναμέτρηση τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, αντί του Τζιαντομένικο Μέστο. Το πρώτο… αίμα για τον πιτσιρικά με το 39 στην πλάτη!

 

Πρώτη φορά βασικός, πρώτο γκολ!

1η Φεβρουαρίου 2017. Πλέον δεν υπάρχει Αντρέα Στραματσόνι, αλλά Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής που έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Χατζηγιοβάνη και ουσιαστικά τον εξέλιξε, μέχρι να τον πάρει στα… χέρια του ο Γιώργος Δώνης και να συνεχίσει τη βοήθεια στον νεαρό. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, στο γήπεδο του Πλατανιά ο Κισσαμικός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό. Δεύτερο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Η πρόκριση είχε κριθεί απ’ τη Λεωφόρο (3-0). Ο Χατζηγιοβάνης για πρώτη φορά παίρνει φανέλα βασικού! Αγωνιζόμενος ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Στο 57ο λεπτό, μάλιστα, με ωραία κοντινή προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα! Ντεμπούτο στην ενδεκάδα και πρώτο του γκολ! Το χαμόγελο και η χαρά του δεν μπορούσαν να κρυφτούν για κανένα λόγο!

 

Μάρκους, πάρε και βάλε!

4 Μαρτίου 2017. Ένας παίκτης που έχει ισορροπία σε δημιουργία και εκτέλεση, δε θα γινόταν να μην… σταμπάρει την ημερομηνία που έκανε την πρώτη του ασίστ. Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Βέροια. Το 5-0 τα λέει όλα (4-0 ημίχρονο). Στο 28’ ο Πολ Ζοζέ Εμποκού τραυματίστηκε και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Χατζηγιοβάνης. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις 13 λεπτά για να βρει ωραία στο χώρο τον Μπεργκ που έκανε κίνηση. Ο Σουηδός δε γινόταν να αστοχήσει κι έτσι η πρώτη ασίστ του Τάσου ήταν γεγονός… Πήρε τα εύσημα απ’ τον σπουδαίο Σκανδιναβό στράικερ και φυσικά είναι σημαντικό πως στο ξεκίνημά του είχε γύρω του τέτοιους συμπαίκτες (όπως ο Μπεργκ, ο Μολέδο, ο Λέτο, ο Βιγιαφάνιες, ο Εμποκού, ο Ζέκα κτλ).

 

Κόντρα στον αιώνιο

4 Μαρτίου 2018. Σεζόν δύσκολη. Σκληρή για τον Παναθηναϊκό. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι μέρος αυτής, ζώντας τις καταστάσεις με την παύση πληρωμών, την αποχή από προπόνηση και όλο αυτό το κλίμα που φυσικά δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Πάντως δε σταμάτησε να δουλεύει. Υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη λοιπόν, έκανε ντεμπούτο σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Στο Φάληρο, κεκλεισμένων των θυρών. Μπήκε στον αγώνα στο 80ο λεπτό αντί του Κουλιμπαλί και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να εντείνει την πίεσή της για ισοφάριση παρότι με δέκα παίκτες! Κάτι που τελικά έγινε με το πέναλτι του Μουνιέ.

 

Πέναλτι που θέλει… άντερα!

2 Δεκεμβρίου 2018. «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο τρόπος που παρακαλούσε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης για να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι με τη Λαμία, ή πολύ περισσότερο με την ΑΕΛ εκτός έδρας, είχε γίνει… viral. Αυτή τη φορά όμως, δεν παρακάλεσε. Ήξερε πως είναι στα δικά του πόδια η τύχη του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Άρη. Πόσο σημαντική μπορεί να είναι η εκτέλεση ενός πέναλτι ώστε να μνημονεύεται; Κι όμως είναι! Γιατί εκείνο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών που έχανε 1-0 απ’ τον Άρη, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ματς. Και το έκανε με εκτέλεση… αλά Πανένκα απ’ τον Χατζηγιοβάνη!

 

Γκολ βάλσαμο και ευτυχία!

20 Οκτωβρίου 2019. Για δύο ματς είναι στον πάγκο και στο τρίτο που ακολουθεί εκτός αποστολής. Το συμβόλαιο του Τάσου Χατζηγιοβάνη δεν είχε ανανεωθεί, ψυχολογικά ο ίδιος δεν είναι στα καλύτερά του. Τελικά βρέθηκε η λύση και ο παίκτης υπέγραψε για 3 χρόνια την τρέχουσα συμφωνία του με το «τριφύλλι». Αυτόματα επανήλθε στην ενδεκάδα. Ήταν στο κρίσιμο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία νίκη (προερχόταν από ήττα κόντρα στην Ξάνθη εντός). Ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Δικαίωση, επιβράβευση, χαρά… Ο «εφιάλτης» είχε τελειώσει!

 

Captain!

1 Μαρτίου 2020. Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Πρωτάθλημα. Νίκη 4-1 επί του Βόλου στο ΟΑΚΑ, όπου σκόραρε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης το 4ο τέρμα της ομάδας του. Μικρή σημασία είχε αυτό όμως. Στο 77’ ο Κουρμπέλης αντικαταστάθηκε απ’ τον Μπεκ. Αυτόματα έπρεπε να δώσει το περιβραχιόνιο κάπου αλλού. Μετά από απόφαση του Γιώργου Δώνη, ήταν η σειρά του 23χρονου να το φορέσει. Για 13 λεπτά που δε θα ξεχαστούν ποτέ. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε αρχηγός του Παναθηναϊκού!



Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved