Μίραλεμ Πιάνιτς: Ο «πιανίστας» που θέλει τίτλους με τη Μπαρτσελόνα (video+photos)

Μίραλεμ Πιάνιτς: Ο «πιανίστας» που θέλει τίτλους με τη Μπαρτσελόνα (video+photos)

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/06) την απόκτηση του Μίραλεμ Πιάνιτς έναντι 60 εκατ. ευρώ, που μπορεί να γίνουν και 65 εκατ. ευρώ υπό προϋποθέσεις…

Η ιστορία του Μίραλεμ Πιάνιτς είναι αν μη τι άλλο συναρπαστική. Από την Τούζλα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, έφτασε στη Βαρκελώνη έχοντας περάσει πρώτα από Λουξεμβούργο, Γαλλία και Ιταλία. Η μεταγραφή του στους εν ενεργεία πρωταθλητές Ισπανίας ήταν γνωστή εδώ και καιρό, όμως, όσο δεν ερχόταν η επίσημη ανακοίνωση κανείς δεν μπορούσε να είναι 100% σίγουρος. Έχουμε δει πολλά, άλλωστε, να συμβαίνουν στη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων. Εν τέλει, ο 30χρονος μέσος θα αφήσει τη Γιουβέντους κι από τη σεζόν 2020-2021, και μέχρι το 2024, θα παίζει για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Στο «Καμπ Νου» ο Πιάνιτς θα προσπαθήσει να βάλει κι άλλους τίτλους στο παλμαρέ του. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πρωταθλητής Ιταλίας με τη Γιουβέντους, και μπορεί τα πρωταθλήματα να γίνουν τέσσερα αν οι «μπιανκονέρι» αντέξουν στη φετινή… επίθεση της Λάτσιο, και φυσικά θα συνεχίσει να ψάχνει το τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του όσο κανένα άλλο. Αυτό του Champions League.

Η La Liga θα είναι το τρίτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνιστεί ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Φεύγοντας από τη Βοσνία μαζί με την οικογένειά του, βρέθηκε σαν πρόσφυγας στο Λουξεμβούργο. Εκεί ο πατέρας του έπαιζε ημιεπαγγελματικά στην Σιφλάνγκε και ο μικρός Μίραλεμ προσπάθησε να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες στο ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 14 ετών ένας σκάουτ της Μετς τον ανακάλυψε και τον πήρε στη Γαλλία, για να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα 17 και να εντυπωσιάσει τους πάντες. Τόσο που η Λιόν αμέσως μετά την πρώτη του σεζόν με την Μετς φρόντισε να τον αποκτήσει.

Με τους «λιονέ» πέρασε τρία χρόνια πριν αρχίσει το… ιταλικό του ταξίδι, με τη φανέλα της Ρόμα. Εκεί ουσιαστικά άρχισε να ξεχωρίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα ο Πιάνιτς, καθώς έδειξε την πληθωρικότητα που έχει σαν παίκτης καλύπτοντας όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και εκτελώντας με αριστουργηματικό τρόπο τις στημένες φάσεις. Ένα «ταλέντο» που φρόντισε να «δουλέψει» πάρα πολύ και να αγγίξει την τελειότητα. Τόσο που κάποιοι έφτασαν να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, που επίσης είχε κάνει μεγάλη καριέρα στη Λιόν…

Ο μύθος της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, παραδέχθηκε τον Μίραλεμ Πιάνιτς και είχε αποθεώσει δημόσια το ποδοσφαιρικό μυαλό του Βόσνιου. Το 2011 ο Τότι είχε πει χαρακτηριστικά «Η τεχνική του Πιάνιτς, ακόμα κι αν δείχνει αργός σε όσους βλέπουν, είναι τρομερή. Σκέφτεται πάντα ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τους άλλους κι αυτό το κάνει δύσκολο για τους αντιπάλους».

Αυτή η γρήγορη σκέψη και το «γλυκό» στιλ παιχνιδιού του Πιάνιτς, του χάρισαν και το παρατσούκλι «ο πιανίστας». Για την ακρίβεια «Il Pianista», όπως φρόντισαν τον λένε οι Ιταλοί όσο κοσμούσε τα γήπεδα της Serie A. Μετά από πέντε χρόνια στη Ρώμη, η Γιουβέντους φρόντισε να κάνει το «μπαμ» και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Στο Τορίνο, ο Πιάνιτς κέρδισε τα πρώτα μεγάλα τρόπαια στην καριέρα του, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο της Ιταλίας, ενώ έφτασε και στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ, όπου όμως οι «μπιανκονέρι» έχασαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν. Μια ομάδα που αποθέωσε δημόσια ο Βόσνιος «βιρτουόζος» άσος, καθώς φαίνεται πως δεν σκέφτηκε ότι η μοίρα θα τα φέρει έτσι ώστε να αγωνιστεί στη… μισητή για τη «Βασίλισσα» Μπαρτσελόνα!

Ο Πιάνιτς, πλέον, δεν θα μπορεί να αποθεώνει τη Ρεάλ και θα πρέπει να την κερδίζει σε κάθε παιχνίδι, αφού θα ανήκει στη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί παίρνουν έναν παίκτη που η τεχνική του σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο «Καμπ Νου». Πέρα από τα Βοσνιακά, ο Πιάνιτς μιλά Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά και Γερμανικά και σίγουρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα συνεννόησης στα αποδυτήρια των «μπλαουγκράνα». Ο «Πιανίστας», λοιπόν, μπορεί να μάθει και… Καταλανικά αλλά σίγουρα είναι έτοιμος να μιλήσει με τη γλώσσα του ποδοσφαίρου στη Βαρκελώνη…

Miralem Pjanic | The Brain of Juventus



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved