Διούδης: Τα γενέθλια του «Μπάτμαν» και του ΠΑΟ, η αναγνώριση, ο νέος… αντίπαλος

Διούδης: Τα γενέθλια του «Μπάτμαν» και του ΠΑΟ, η αναγνώριση, ο νέος… αντίπαλος

Η πορεία του διεθνούς τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού είχε τα σκαμπανεβάσματά της. Τώρα έχει καθιερωθεί, αλλά πάντα το στοίχημα είναι η διάρκεια και τα πλάνα περιλαμβάνουν εσωτερικό αντίπαλο…

Σωκράτης Διούδης. Ένας προϊόν της Ακαδημίας του Άρη, για τον οποίο είναι γνωστή η αγάπη του. Η καριέρα του, όμως, λες και ήταν γραφτό να είναι ταυτισμένη με τον Παναθηναϊκό.

Πως θα γινόταν αλλιώς. Γεννήθηκε στις 3/2/93. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον σύλλογο. Αναμφίβολα σημαδιακό. Το παρατσούκλι του είναι «Μπάτμαν». Ο ίδιος έχει τη μορφή του σούπερ ήρωα στον λογαριασμό του στο instagram. Ήταν ο παιδικός του ήρωας. Αυτός που θα τον συντροφεύει μέχρι να τελειώσει την καριέρα του. Η πορεία του Διούδη, είναι όπως και του φανταστικού ήρωα. Στην αρχή είναι η αναζήτηση.

Το ντεμπούτο με μηδέν και η καταστροφή

Ο Διούδης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Άρη και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία 19,5 ετών. Στις 2/9/12 έπαιξε βασικός στον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Στο πρώτο του ματς κράτησε το μηδέν. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ και στη συνέχεια ήταν κυρίως στον πάγκο. Στις 12/12/12 λίγες μέρες πριν τις 21/12/12 έλεγαν ότι ο κόσμος, θα καταστραφεί. Δεν καταστράφηκε… Θα μπορούσε, όμως, να καταστραφεί η καριέρα του Διούδη. Εκείνη τη μέρα στις 12 Δεκεμβρίου ήταν βασικός στο εκτός έδρας ματς κυπέλλου με την Καλλιθέα, όπου η ομάδα του ηττήθηκε 3-1. Δύσκολη στιγμή, αφού στη ρεβάνς στις 23/12 δεν έπαιξε και ο Άρης αν και νίκησε 2-1 αποκλείστηκε.

Μεταγραφή στο εξωτερικό 

Τότε ήταν η περίοδος της διαρκούς αναζήτησης. Στο τέλος της περιόδου 2012-13 έπαιζε βασικός και την επόμενη χρονιά έκανε 32 ματς στο πρωτάθλημα. Ο Άρης, όμως, υποβιβάστηκε και ο ίδιος σε ηλικία 21 ετών πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό. Τον επέλεξε η Μπριζ. Στο Βέλγιο, όμως, δεν μπόρεσε να σταθεί. Δεν έκανε ούτε ένα παιχνίδι και τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε δανεικός στον Πανιώνιο με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Έπαιξε σε 24 ματς και κράτησε το μηδέν στα εννέα.

Β’ Εθνική

Ο ίδιος έφυγε από τον Πανιώνιο και κατέληξε ελεύθερος από τη Μπριζ στον Άρη. Προτίμησε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα στη δεύτερη κατηγορία και να αναγεννηθεί. Ακόμα αναζητούσε τον εαυτό του. Μέτρησε 34 συμμετοχές και δεν δέχθηκε γκολ σε 19 αγώνες.

Ο ΠΑΟ και οι δυσκολίες

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον γνώριζε και το δύσκολο καλοκαίρι του 2017 τον πήρε στον Παναθηναϊκό, αφού θα έφευγε ο Στιλ, ώστε να πλαισιώσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Υπέγραψε για τρία χρόνια και οι αποδοχές του τον πρώτο χρόνο ήταν 100.000 ευρώ. Βρισκόταν στη σκιά του Οδυσσέα και έπαιξε σε οκτώ αγώνες σε πρωτάθλημα (πέντε) και κύπελλο (τρεις). Δεν έκανε κάτι σπουδαίο κι απλώς θεωρούνταν μία λύση στο τέρμα. Ο Βλαχοδήμος, όμως, πουλήθηκε στη Μπενφίκα και το καλοκαίρι του 2018 με την έλευση του Νταμπίζα και του Δώνη ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 29 ματς για το πρωτάθλημα και το κύπελλο και κράτησε το μηδέν σε λιγότερα από τα μισά. Στα 12.

Ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ…

Με τον ΠΑΟΚ σεληνιάζεται. Όταν ήταν στον Άρη είχε κάνει φοβερό ματς στη Τούμπα, αλλά λύγισε τη σεζόν 2013-14. Στον δεύτερο γύρο εντός έδρας, αν και η ομάδα του όδευε ολοταχώς προς τον υποβιβασμό, ήταν από τις αιτίες που ο Άρης πήρε το 1-1. Η ισοφάριση του ΠΑΟΚ, μάλιστα, ήταν με αυτογκόλ.

Στον πρώτο γύρο πέρσι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0, αλλά ο ίδιος έδωσε μάχη για να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Η απόκρουση σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς με το αποτέλεσμα 0-0, είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν. Πολύ περισσότερο από τον ίδιο. Ο Διούδης άφησε πίσω και τον σοβαρό τραυματισμό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Χτυπήθηκε από αντίπαλο στο πρόσωπο και οι αντίπαλοι οπαδοί τον χειροκρότησαν κατά την αποχώρησή του. Έβαλε μάσκα, ξεπέρασε κι αυτή τη περιπέτεια και προχώρησε.

Στον δεύτερο γύρο, όμως, με τον ΠΑΟΚ αντί για σωτήριες επεμβάσεις έκανε μοιραίο λάθος μόλις στο 2’. Κακή έξοδο και 0-1. Άκουσε πολλά για εκείνο το παιχνίδι, τον πίκραναν τα σχόλια και στο instagram προσπάθησε να αντιδράσει. Το ίδιο έπραξε και μετά το 1-3 από τον ΟΦΗ. Τότε τα άκουσε ο Διούδης, ο Δώνης, όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και ο Νταμπίζας αναγκάστηκε να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Στο φετινό ματς του πρώτου γύρου έκανε σωτήρια επέμβαση σε προβολή του Ίνγκασον πριν γίνει στη κόντρα το 1-2 από τον Μακέντα και στο κύπελλο κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0, λυγίζοντας αρχικά από ένα πέναλτι. Μέχρι που ήρθε το χθεσινό ματς.

Αμφισβήτηση και νέο συμβόλαιο!

Το περασμένο καλοκαίρι δεν περίσσευαν λεφτά, διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε έναν ακόμα τερματοφύλακα για να βάλει συναγωνισμό στον Διούδη. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε επίσης άσχημα. Πρεμιέρα και τραγικό λάθος, παρέα με τον Γιόχανσον, στο ματς με τη Λαμία. Έντονη αμφισβήτηση. Ο Διούδης, όμως, έχει ισχυρή προσωπικότητα. Το έχει δείξει εντός αγωνιστικού χώρου, το ξέρουν όλοι στον Παναθηναϊκό και σε ό,τι αφορά τα αποδυτήρια. Η πορεία του βελτιώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει τον περασμένο Γενάρη νέο τριετές συμβόλαιο με αποδοχές πάνω από 200.000 ευρώ τον χρόνο.

Εθνική ομάδα

Στο μεσοδιάστημα είχε κληθεί και στην Εθνική ομάδα ο Διούδης. Αλλά συμμετοχή δεν έχει καταγράψει ακόμα. Είναι ο επόμενος μεγάλος του στόχος. Με το εθνόσημο, όμως, ζήσει μεγάλες στιγμές το καλοκαίρι του 2012 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Εσθονία με την Εθνική Κ19. Τότε είχε και πάλι συμπαίκτη τον Κουρμπέλη, ο οποίος έπαιζε στόπερ. Μπήκε στον ημιτελικό με την Αγγλία αντί του Καπίνο που αποβλήθηκε κι έπιασε πέναλτι. Η Εθνική στην παράταση νίκησε 2-1, ο ίδιος έπαιξε και στον τελικό, αλλά τον λύγισε η Ισπανία και με ήττα 1-0 χάθηκε το τρόπαιο

Ο νέος… αντίπαλος                 

Σε μία μεγάλη ομάδα, ωστόσο, πάντα το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Ο Διούδης είναι ο βασικός, αλλά στα σχέδια του Τσάβι Ρόκα είναι να φέρει έναν ξένο έμπειρο τερματοφύλακα και να προσθέσει συναγωνισμό. Ο «Μπάτμαν» δεν φοβάται. Γνωρίζει, άλλωστε, ότι πρέπει στον Παναθηναϊκό συνεχώς να εξελίσσεσαι. Όλοι περιμένουν από εσένα να είσαι ο φύλακας άγγελος. Αυτός που έστω και σε μία δύσκολη στιγμή θα είσαι εκεί να υπερασπιστείς το «τριφύλλι».

Αποκρούσεις Διούδη 2018-19

Αποκρούσεις Διούδη 2019-2020


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Οι σπουδαίες επεμβάσεις του MVP Διούδη (photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Οι σπουδαίες επεμβάσεις του MVP Διούδη (photos)

Σωκράτης Διούδης: Το έχει ξανακάνει! (video+photos)

Σωκράτης Διούδης: Το έχει ξανακάνει! (video+photos)

Διούδης: «Είμαι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας μου»!

Διούδης: «Είμαι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας μου»!

Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved