Όπου… Γιώργος και παιχταράς! (video+photos)

Όπου… Γιώργος και παιχταράς! (video+photos)

Η… μισή Ελλάδα γιορτάζει και θυμόμαστε τρεις κορυφαίους Γιώργηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η παροιμία, αλλά και γνωστό λαϊκό τραγούδι, αναφέρει πως «όπου Γιώργος και μάλαμα». Στη δική  μας περίπτωση κάναμε μια παράφραση για να «κουμπώσει» σε ποδοσφαιρικά δεδομένα. Πήγαμε στο όπου Γιώργος και… παιχταράς. Διαλέξαμε έτσι τρεις κορυφαίους Γιώργηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες με αυτό το όνομα, έτσι ώστε να τιμήσουμε τη μεγάλη γιορτή και όσους σήμερα λαμβάνουν ευχές από την… υπόλοιπη μισή Ελλάδα που δεν γιορτάζει.

Τους αναφέραμε με… ηλικιακή κατάταξη και όχι με το πόσο σπουδαίο θεωρούμε τον καθέναν τους. Άλλωστε, για ξεχωριστούς λόγος ο κάθε… Γιώργος από αυτούς που θα δείτε παρακάτω, θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο «Μεγαλέξανδρος», Γιώργος Κούδας

Το καμάρι του Βορρά, ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Κούδας ήταν ένας τρομερός ποδοσφαιριστής, μπροστά από την εποχή του, και βοήθησε στο να γιγαντωθεί ο ΠΑΟΚ αλλά και η αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Το «Βορράς – Νότος» στην εποχή του… κορυφώθηκε με τη γνωστή ιστορία της παραλίγο μεταγραφής στους Πειραιώτες αλλά και με τους τίτλους που κατέκτησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που μπήκε ακόμα και σε τραγούδια (Πότε Βούδας, Πότε Κούδας), που για τους Θεσσαλονικείς και ιδίως τους φίλους του «δικεφάλου» είναι ακόμα και ο κορυφαίος στην ιστορία, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ο Κούδας σήμερα στα 73 του ακολουθεί ακόμα πιστά τον ΠΑΟΚ και κινείται στους «κόλπους» της ομάδας, δίνοντας πολύτιμες ποδοσφαιρικές συμβουλές σε νέους παίκτες και όχι μόνο…

Ο «Έλληνας Μπεστ», Γιώργος Δεληκάρης

Το μεγαλύτερο «what if» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα τεράστιο ταλέντο που για πολλούς δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα γήπεδα. Ο Γιώργος Δεληκάρης ξεκίνησε από τα τοπικά του Πειραιά για να αγωνιστεί στη συνέχεια στον Ολυμπιακό και να γίνει «σημαία» των «ερυθρόλευκων». Η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό συζητιέται ακόμα και σήμερα, όπως και το γεγονός ότι σταμάτησε από την ενεργό δράση στα 31 του χρόνια! Ο Δεληκάρης ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στη μικτή κόσμου το 1975, δείγμα των όσων έκανε με τη μπάλα στα πόδια, ενώ με τους «αιώνιους» κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους. Ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας που πέρασε για πρώτη φορά σε Euro (1980) αλλά λόγω τραυματισμού έχασε την τελική φάση στην Ιταλία. Μετά το απότομο  τέλος της καριέρας του, τα ίχνη του… χάνονται και ο ίδιος δεν θέλει να εμφανίζεται ούτε να συμμετέχει ενεργά στον χώρο του ποδοσφαίρου… Ίσως κι αυτή η διαφορετικότητα στον χαρακτήρα του και η απομάκρυνσή του να έχει μεγαλώσει τον μύθο του, όσοι όμως τον έχουν δει να παίζει λένε πως επρόκειτο για το καλύτερο δεκάρι που εμφανίστηκε ποτέ σε ελληνικό χορτάρι.

«Τυπάρα» και ψυχάρα, ο Γιώργος Καραγκούνης

Ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς, η προσωποποίηση του πάθους και της τρέλας για το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Καραγκούνης κατάφερε με σκληρή δουλειά, πείσμα και απίθανη δίψα για μπάλα, να γίνει ο ορισμός του αρχηγού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η τρέλα του, άλλωστε, του στοίχισε και μια κίτρινη κάρτα που του στέρησε την παρουσία στον τελικό του Euro 2004. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος  που θα μπορούσε να βάλει, πάντως, τη φωτογραφία του δίπλα στις έννοιες «αφοσίωση» και «προπόνηση», αυτός είναι ο «Κάρα». Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, μέλος των ομάδων που τρέλαναν την Ευρώπη στις αρχές του 2000, έπαιξε  σε Ίντερ και Μπενφίκα πριν γυρίσει και πάρει τίτλους με το τριφύλλι. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Ελλάδας κι ακόμα ασχολείται με όποιον τρόπο μπορεί με το αγαπημένο του άθλημα. Ο «τυπάρας», είναι η μεγαλύτερη… ψυχάρα που έχει εμφανιστεί στα γήπεδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε πως έπαιξε ακόμα και με κομμένο χιαστό στο «Καμπ Νου» με τον Παναθηναϊκό;  

Το τρομερό γκολ του Δεληκάρη κόντρα στη Γερμανία το 1974



Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved