NBA: Καρφώματα, τάπες, buzzer beater και… όχι μόνο, στα καλύτερα της δεκαετίας! (videos)
Λεμπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο, δυο από τα πρόσωπα της δεκαετίας στο NBA - EPA/JOHN G MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

NBA: Καρφώματα, τάπες, buzzer beater και… όχι μόνο, στα καλύτερα της δεκαετίας! (videos)

Το 2020 ήρθε με… φόρα και το NBA φρόντισε να αποζημιώσει τους φαν του σε όλο τον πλανήτη, ανεβάζοντας τα καλύτερα της δεκαετίας σε βίντεο!

Κάθε δεκαετία στο ΝΒΑ έχει τους δικούς της σταρ, τα δικά της είδωλα και τις δικές της ομάδες που κυριάρχησαν. Στην προηγούμενη τα πράγματα ήταν… κάπως μοιρασμένα, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους σούπερ σταρ του «μαγικού κόσμου» κάποιοι συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι διαχρονικοί και διεκδικούν ακόμα και την κορυφή σε ό,τι αφορά τους καλύτερους όλων των εποχών.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους παίκτες για τους οποίους το NBA ετοίμασε ξεχωριστό βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπά του μέσα στη δεκαετία. Ο «Βασιλιάς» άλλωστε στο διάστημα 2010-2019 αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές ομάδες (Μαϊάμι, Κλίβελαντ, Λος Άντζελες) και κατάφερε να πάρει τίτλους με δυο διαφορετικές ομάδες.

Από εκεί και πέρα, σημαντικότατη κάθε χρόνο είναι η «Christmas Day» για το ΝΒΑ αφού γίνονται αγώνες ανήμερα των Χριστουγέννων. Πολλές φορές τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα εμπορικά, για αυτό το λόγο επιλέγεται να διεξαχθούν τη συγκεκριμένη ημέρα κι ακόμα περισσότερες φορές έχουν αποδειχθεί… ιστορικά. Αναμετρήσεις που έγιναν στις 25 Δεκεμβρίου στον «μαγικό κόσμο» και μνημονεύονται ακόμα έγιναν και τη δεκαετία που πέρασε.

Όσο για τις clutch στιγμές στην τελευταία δεκαετία; Αυτές ήταν… χιλιάδες, με το NBA να διαλέγει τις καλύτερες από αυτές και να τις προσφέρει συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο.

Πέρα από τα καρφώματα, τις τάπες και τα «clutch shots», όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και τα εντυπωσιακά crossovers στα παρκέ του NBA. Το ball handling έχει πάει… σε άλλο επίπεδο πλέον στον «μαγικό κόσμο» και την τελευταία δεκαετία θαυμάσαμε μοναδικές στιγμές από τους σούπερ σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Για να προκύψουν, βέβαια, κάποιες εντυπωσιακές φάσεις δεν χρειάζεται μόνο η ικανότητα του εκτελεστή αλλά κι αυτή του δημιουργού. Η τελική πάσα, η ασίστ, που πάντα κάνει χαρούμενους δυο κι όχι έναν, έχει ιδιαίτερη σημασία για το ΝΒΑ και οι καλύτερες της δεκαετίας θα σας αφήσουν… άφωνους.

Όπως άφωνους μας έχουν αφήσει μερικά… μυθικά buzzer beaters που σημειώθηκαν την περασμένη δεκαετία. Από «τρελά» σουτ που μπήκαν ενώ κανείς δεν το περίμενε, ως και σουτ που έκριναν αναμετρήσεις και τίτλους, συγκεντρώθηκαν όλα σε ένα βίντεο.

Εντυπωσιακά, όμως, δεν είναι μόνο όσα σουτ καταλήγουν στο καλάθι αλλά και αυτά που… κόβονται! Τα blocks της περασμένης δεκαετίας έρχονται να το αποδείξουν αυτό με εμφατικό τρόπο…

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ένα επιτυχημένο κάρφωμα σίγουρα… εξιτάρει περισσότερο. Κι όταν μιλάμε για NBA, μιλάμε για θέαμα και τα καλύτερα καρφώματα της δεκαετίας που πέρασε δεν μπορούν παρά να προσφέρουν… μπόλικο από αυτό.

Κάθε ομάδα, βέβαια, έχει να θυμάται τις δικές της καλές και κακές στιγμές μέσα σε αυτή τη δεκαετία. Το NBA φρόντισε να… μαζέψει τα καλύτερα plays της κάθε ομάδας μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και να τα παρουσιάσει όλα σε ένα βίντεο.

Το φινάλε, δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο από τις καλύτερες φάσεις συνολικά της δεκαετίας! Ένα Top 100 για να καθίσει κανείς με τις… ώρες μπροστά στην οθόνη του και να χαζεύει μέχρι να προκύψουν τα πρώτα εντυπωσιακά highlights του 2020 και να αρχίζουν να βάζουν υποψηφιότητα για τα best of της… νέας δεκαετίας!

NBA's Top 100 Plays Of The Decade



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved