Ανασκόπηση 2019-Στέφανος Τσιτσιπάς: Η χρονιά που θα μείνει στην μνήμη του για πάντα  (videos+photos)

Ανασκόπηση 2019-Στέφανος Τσιτσιπάς: Η χρονιά που θα μείνει στην μνήμη του για πάντα (videos+photos)

Χρονιά ορόσημο στη συνέχεια της καριέρας του αποτελεί για τον Στέφανο Τσιτσιπά το 2019, με τον Έλληνα άσο με τις εμφανίσεις του και τις διακρίσεις να βάζει το τένις στο σπίτι κάθε Έλληνα.

Το έτος που πέρασε ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε στα προημιτελικά και στα ημιτελικά ενός Grand Slam μιας και στις 20 Ιανουαρίου νίκησε 3-1 τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχο 20 τίτλων Grand Slam και 99 τίτλων συνολικά και πέρασε στη συνέχεια της διοργάνωσης αντιμετωπίζει τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, νο 24 στον κόσμο, νικάει με 3-1 και προκρίνεται στα ημιτελικά (έχασε από τον Ναδάλ).

Το ονειρικό του ταξίδι συνεχίστηκε με την είσοδό του στο «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης δείχνοντας ότι ήρθε για μείνει βάζοντας για τα καλά το τένις στα σπίτια των Ελλήνων

Σαν «κερασάκι» σε αυτή την υπέροχη τούρτα, ας προστεθεί και το ότι έγινε ο μοναδικός τενίστας του κόσμου που κατάφερε μέσα στην ίδια χρονιά να νικήσει και τους τρεις του «Big-3», το οποίο το κατάφερε στις 11 Μαΐου όταν στο όπεν της Μαδρίτης, νίκησε 2-1 τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam και 80 συνολικά.

Τα όνειρα βέβαια δεν σταμάτησαν εκεί να γίνονται πράξη καθώς στις 5 Αυγούστου 2019 ο Τσιτσιπάς ανέβηκε για πρώτη φορά στην πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης γράφοντας ιστορία για το ελληνικό τένις.

Ιστορική ήταν για τον Τσιτσιπά η 11η Σεπτεμβρίου καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ανδρών και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Davis Cup, όπου πετυχαίνει και την πρώτη νίκη στη διοργάνωση με 2-0 επί του Τομ Ντίντριχ από το Λουξεμβούργο. Στις 22 Σεπτεμβρίου με την ομάδα της Ευρώπης κατέκτησε στη Γενεύη το Laver Cup όπου αγωνίστηκε με συμπαίκτες τους Ναδάλ και Φέντερερ.

Στις 11 Νοεμβρίου ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του όπεν της Σανγκάης νικάει με ανατροπή 2-1 το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 16 τίτλων Grand Slam και 77 συνολικά.

Ένα μήνα μετά γίνεται ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται σε ATP Finals, αλλά και ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει νίκη, καθώς επικρατεί με 2-0 του Ρώσου Ντανίιλ Μεντβέντεφ, νο 4 στον κόσμο. Και το ταξίδι δεν σταμάτησε εκεί καθώς πέντε μέρες μετά έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στα ημιτελικά του ATP Finals και νικάει με 2-0 τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου νίκησε με 2-1 τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 5 στον κόσμο, και κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η τελευταία διάκριση για τον ίδιο ήταν φέτος στις 9 Δεκεμβρίου όταν στα βραβεία ΠΣΑΤ αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2019 δίνοντας «μάχη» με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

STEFANOS TSITSIPAS: 2019 ATP Highlight Reel

Stefanos Tsitsipas wins the 2019 Nitto ATP Finals!

Tsitsipas' Route To London | Nitto ATP Finals | ATP

Federer & Djokovic Impress; Medvedev, Tsitsipas Battle Through | Shanghai 2019 Day 5 Highlights

Kyrgios Edges Tsitsipas in Thrillride

Stefanos TSITSIPAS VS Benoit PAIRE- WASHINGTON OPEN 2019 - TENNIS ELBOW 2013

Maria Sakkari and Stefanos Tsitsipas do keepy ups in Rome! | 2019 Italian Open

Hot Shot: Tsitsipas' Superb Stab Winner Against Nadal | Madrid 2019

Hot Shot: Tsitsipas, Hurkacz Battle Hard At Dubai 2019

The best of Stefanos Tsitsipas | Australian Open 2019

HIGHLIGHTS TSITSIPAS VS STAKHOVSKY



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved