Σαν σήμερα: Όταν η «Γιούβε» προσκύνησε (video+photos)

Σαν σήμερα: Όταν η «Γιούβε» προσκύνησε (video+photos)

Σαν σήμερα, 8/11, πριν από 19 χρόνια ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι με καλεσμένη τη Γιούβε στο ΟΑΚΑ. Το leoforos.gr θυμάται.

Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2000. Ανήμερα των Ταξιαρχών. Μίας από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχονταν σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια στο ΟΑΚΑ την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της τόσο σε σημασία όσο και σε σκορ απέναντι στην «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός σε μία μαγική νύχτα, νικά με 3-1 την ιταλική ομάδα και παίρνει τη μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απάντηση εντός αγωνιστικού χώρου

Η κλήρωση απέναντι στη Γιουβέντους, τη Λα Κορούνια και το Αμβούργο, ήταν ευθύς εξαρχής δύσκολη για τους «Πράσινους». Ο Παναθηναϊκός όμως διέψευσε τους πάντες και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο ματς με την ιταλική ομάδα, το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο από τους «αιώνια πιστούς» και η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά και αρχοντικά. Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πάολο Σόουζα με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους «Πράσινους» με τον Πορτογάλο άσο να τρέχει προς την εξέδρα για να πανηγυρίσει την γκολάρα που πέτυχε απέναντι στην πρώην ομάδα του, με τη φανέλα της οποίας είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε με γκολ του Φίλιπο Ιντζάγκι και έφερε τον αγώνα στα ίσια. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

«Λιοντάρια» στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη πίστη του σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο 59ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε από τον Φαν Ντε Σάαρ και κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Άγγελος Μπασινάς κάνοντας το 2-1, με τον Ολλανδό τερματοφύλακα να αποβάλεται με κόκκινη κάρτα. 

Η νίκη πλέον δεν χανόταν. Το... κερασάκι στην τούρτα του αγώνα έβαλε έξι λεπτά αργότερα ο ΜΕΓΑΛΟΣ Κριστόφ Βαζέχα όπου έπειτα από πάσα του Λυμπερόπουλου με σουτ- βολίδα έκανε το 3-1.

Ο Πολωνός στράικερ αποθεώθηκε για το γκολ που σημείωσε απέναντι στην «Κυρία». Ένα ακόμη γκολ στην πλούσια συλλογή του, με τον Κριστόφ στον αγώνα αυτόν να είναι 35 χρονών και 11 μηνών (σ.σ γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου του 1964) σε εκείνον τον αγώνα.

Ο αγώνας έπειτα από το 3-1, ήταν πλέον διαδικαστικός χαρακτήρας με την «Κυρία» να είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Δεν θα είναι υπεροβλή να πει κανείς πως το σκορ της αναμέτρησης θα μπορούσε να πάρει μεγάλες εκτάσεις στο σκοράρισμα, αλλά ο προπονητής του ζήτησε από τους παίκτες να σεβαστούν τον αντίπαλο και να μείνουν πίσω.

Ο αγώνας τελειώνει και ο Παναθηναϊκός γράφει μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του σε μία νύχτα μαγική και ονειρεμένη για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3-1

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σόουζα (46ο λεπτό Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (74ο λεπτό Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (80ό λεπτό Σιπνιέφκσι), Φύσσας

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Φαν Ντερ Σαρ, Φεράρα, Ονίλ (60ό λεπτό Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ιντζάγκι (62ο λεπτό Τρεζεκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Κοβάσεβιτς, Ζάνκι (58ο λεπτό Ραμπούλα), Τακινάρντι

Πηγή: Leoforos.gr



ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved