Hoops for Hope: Πέντε «θρύλοι» του μπάσκετ σκοράρουν με τον ΟΠΑΠ για την ΟΣΕΚΑ

Hoops for Hope: Πέντε «θρύλοι» του μπάσκετ σκοράρουν με τον ΟΠΑΠ για την ΟΣΕΚΑ

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των αθλητών με νέα αμαξίδια

Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φραγκίσος Αλβέρτης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Γιάννης Αντετοκούμπο. Πέντε «αστέρια» της καλαθοσφαίρισης, πέντε θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ μπαίνουν ξανά στο παρκέ. Αυτή τη φορά όμως, όχι για να μας εντυπωσιάσουν με τις μπασκετικές τους ικανότητες ή να αναμετρηθούν, αλλά για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σκοράρουν με τον ΟΠΑΠ για την Ομοσπονδία Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Λέγοντας «ναι» στην ενέργεια «Hoops for Hope», οι κορυφαίοι αθλητές βάζουν μοναδικά καλάθια σε μία σειρά από επικά μπασκετικά challenges, για έναν καλό σκοπό. Ποιος είναι αυτός; Το να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό, ώστε να αποκτήσουν όλοι οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ τα δικά τους ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες τους αμαξίδια..

Αρκεί να δεις τα παρακάτω βίντεο με τους Γκάλη, Γιαννάκη, Αλβέρτη, Παπαλουκά και Αντετοκούμπο για να πάρεις μία «γεύση» από τη σημασία της μεγάλης αυτής προσπάθειας και φυσικά, να δεις τους «άσσους» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης στο παρκέ και να ακούσεις όσα οι κορυφαίοι αθλητές έχουν να μοιραστούν μαζί σου.

Clipboard01

Τα καλάθια ελπίδας και τα κορυφαία πορτραίτα

Πώς ακριβώς θα καταφέρουν οι σπουδαίοι αυτοί αθλητές να βοηθήσουν με τα καλάθια τους τα μέλη της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ; Το «κλειδί» για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα βρίσκεται σε πέντε συλλεκτικά πορτραίτα, πέντε μοναδικά έργα τέχνης που υμνούν τους πέντε θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Διότι τα καλάθια που βάζουν οι θρύλοι της καλαθοσφαίρισης, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη των πορτραίτων και ταυτόχρονα, πηγαίνουν την Εθνική Ομάδα της ΟΣΕΚΑ, ένα βήμα πιο κοντά στην πορεία της για την κορυφή.

Τα πορτραίτα δημιουργήθηκαν αφιλοκερδώς από τον βραβευμένο illustrator Χάρη Τσέβη -έναν από τους 100 καλύτερους στον κόσμο- ο οποίος ουσιαστικά αποτύπωσε την ιστορία αυτών των πέντε σπουδαίων αθλητών στον καμβά με έναν μοναδικό τρόπο. Τι ακριβώς έκανε; Χρησιμοποίησε αποκλειστικά για τα έργα του αποκόμματα εφημερίδων που αναφέρονται στον κάθε αθλητή και δημιούργησε πέντε επικά πορτραίτα.

Το πρώτο πορτραίτο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη αποκαλύφθηκε έπειτα από έναν αγώνα 3on3 και όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ η συμμετοχή του σε αυτή την ενέργεια έχει μεγάλη αξία. Για τον ίδιο, «ο δρόμος για την κορυφή, όσο συναρπαστικός και αν είναι, έχει πάντα δυσκολίες». Ωστόσο, «για να τις ξεπεράσεις και να κατακτήσεις τον στόχο σου, πρέπει να έχεις μεγάλη επιμονή», κάτι που, όπως τόνισε, «το ξέρουν καλύτερα όσοι έχουν πετύχει μεγάλα κατορθώματα, όπως και οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ».

 

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ έδωσε την πάσα για τον επόμενο αθλητή, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος σκόραρε τρίποντα για την ενίσχυση των αθλητών της ΟΣΕΚΑ με τα παιδιά από τις ακαδημίες του.  Για τον ίδιο, «το να αφήσεις μία κληρονομία σε αυτό που κάνεις είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Απαιτεί όμως, καθημερινό αγώνα». Τι ακριβώς χρειάζεται; Για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, «θέλει να μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες» και «να δείχνεις αφοσίωση, όπως κάνουν οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ».

 

Έπειτα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, σειρά είχε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος επέστρεψε στο γήπεδο για καλό σκοπό και πήρε μέρος σε ένα πρωτότυπο μπασκετικό challenge μαζί με παιδιά από τις ακαδημίες του! Και όπως είπε από το παρκέ, «για να οδηγήσεις την ομάδα σου στην επιτυχία, πρέπει να έχεις καλή τεχνική αλλά και στρατηγική σκέψη». Και μπορεί «η καλή τεχνική σε κάνει καλό παίκτη, η στρατηγική όμως σε κάνει πρωταθλητή» και «έτσι αγωνίζεται και η Εθνική Ομάδα της ΟΣΕΚΑ»!

 

Ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι τα δύο επόμενα μεγάλα «αστέρια» του μπάσκετ, οι θρύλοι της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, οι οποίοι συμμετέχουν στην ενέργεια «Ηοops for Hope» που υλοποιεί η ΟΣΕΚΑ με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ -Μέγα Χορηγού του Μπάσκετ με Αμαξίδιο- και βάζουν καλάθια για καλό σκοπό.

 

Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φραγκίσος Αλβέρτης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Γιάννης Αντετοκούμπο. Παίκτες φαινόμενα που πήγαν και πηγαίνουν το ελληνικό μπάσκετ πολλά βήματα μπροστά με πειθαρχία και πίστη στο όνειρο, με τις ίδιες αξίες με τις οποίες  οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ καταφέρνουν το ακατόρθωτο!

Ας στηρίξουμε όλοι, λοιπόν, την ενέργεια «Hoops for Hope» και ας βοηθήσουμε την ομάδα να συνεχίσει την πορεία της στην κορυφή, να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, εκεί που της αξίζει!



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved