Το «διαμάντι» του Ιωνικού Νικαίας ονομάζεται Μαίρη Καργιώτη (photos)

Το «διαμάντι» του Ιωνικού Νικαίας ονομάζεται Μαίρη Καργιώτη (photos)

Το καμάρι της Νίκαιας «μαγεύει» εντός και εκτός παρκέ και… φουλάρει για την Basket League!

Πρόκειται για μια ομάδα με ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, η οποία έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες στο άθλημα. Ο Ιωνικός Νικαίας, απουσιάζει πολλά χρόνια από τα παρκέ της Basket League ή για τους παλιούς Α1. Φέτος όμως φαίνεται πως είναι η χρονιά του και δείχνει έτοιμος να ανέβει στα μεγάλα… σαλόνια έπειτα από το 1987!

Η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Νίκαιας είναι τεράστια. Εντός παρκέ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μαζί με την υπόλοιπη παρέα και το προπονητικό τιμ, διατηρούν την ομάδα στην κορυφή της Α2. Έξω από αυτό, τον Ιανουάριο έγινε η πιο… όμορφη μεταγραφή και ονομάζεται Μαίρη Καργιώτη.

Η 23χρονη υπεύθυνη των social media της ομάδας, μίλησε στο Onsports.gr για την προσπάθεια του συλλόγου της αλλά και για το πώς έφτασε να ενταχθεί στην οικογένεια του Ιωνικού.

-Ο Ιωνικός βρίσκεται στην κορυφή της Α2. Πιστεύεις θα επιστρέψει φέτος στην Basket League;

«Όλοι στην ομάδα κάνουν μια τεράστια προσπάθεια για να συμβεί αυτό έπειτα από πολλά χρόνια. Είμαστε μια οικογένεια που όλοι μαζί εντός και εκτός παρκέ, δουλεύουμε σκληρά για να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε και πιστεύω πως στο τέλος θα ανταμειφθούμε».

-Μιλάς για μια οικογένεια. Πώς κατάφερες να μπεις σε αυτή;

«Είμαστε κυριολεκτικά μια οικογένεια. Όλοι μας στην ομάδα είμαστε δεμένοι και καθημερινά προσπαθούμε να εξελιχθούμε. Ειλικρινά νιώθω πως είμαστε μια οικογένεια.

Σπουδάζω αθλητική δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Το καλοκαίρι τελειώνω. Πριν ένα μήνα η σχολή μου με πρότεινε στην ομάδα για να αναλάβω τα social media και φυσικά δέχθηκα χωρίς να το σκεφτώ».

-Είναι η πρώτη σου δουλειά στο χώρο; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Ναι στο τομέα αυτόν είναι η πρώτη μου δουλειά και ειλικρινά νιώθω υπέροχα. Υπάρχει τέλεια συνεργασία με όλους στην ομάδα και βλέπω πως τα περιθώρια εξέλιξης, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, είναι τεράστια».

marykargiwti 51066395 2307196955999523 7533795309340185308 n

''Άλλαξα τα πάντα για να ζήσω το όνειρο μου''

-Για ποιον λόγο πιστεύεις πως επέλεξαν εσένα και όχι κάποιον άλλον γι’ αυτή τη δουλειά;

«Νομίζω πως είδαν το πάθος και τη θέληση που έχω σε αυτό που σπουδάζω. Μπορεί να είμαι γυναίκα, αλλά πάντα είχα αγάπη για τον αθλητισμό. Ο παππούς μου ήταν εκείνος που με «κόλλησε» με τη μπάλα από μικρή.

Τρία χρόνια δούλευα στο αεροδρόμιο σε ένα όμορφο κλίμα. Εκεί εξελίχθηκα σαν άνθρωπος και έμαθα πολλά. Κάποια στιγμή όμως κατάλαβα πως δεν είναι αυτό που θέλω. Άλλαξα τα πάντα στη ζωή μου για να σπουδάσω αθλητική δημοσιογραφία και να ζήσω το όνειρο μου. Και με τη σχολή πηγαίνουμε σε γήπεδα για να δούμε τη δουλειά που κάνουν οι δημοσιογράφοι. Είναι κάτι το οποίο με μαγεύει».

-Θα ήθελα να μας πεις μερικά πράγματα για σένα. Για να μάθει ο κόσμος και τη Μαίρη εκτός ομάδας.

«Κατάγομαι από Σίφνο και Αμοργό. Είναι δύο μέρη που λατρεύω και όταν θέλω να ξεφύγω πηγαίνω εκεί. Πλέον κατοικώ στην Ηλιούπολη. Αγαπώ τη γυμναστική και η καθημερινότητά μου, περιλαμβάνει προπόνηση, σχολή και Ιωνικό».

-Όπως είπες αγαπάς τη γυμναστική. Έχεις ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό;

«Από μικρή έχω κάνει άπειρα αθλήματα (σ.σ. γέλια). Έχω ασχοληθεί με μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική, κολύμβηση, kick boxing, χάντμπολ και ιππασία».

marykargiwti 49401299 927708250764285 3194600210216480301 n

''Η εμφάνιση ανοίγει πόρτες. Αν δεν είσαι καλός όμως κλείνουν αμέσως''

-Η εμφάνισή σου έπαιξε ρόλο στο να πάρεις τη δουλειά; Τι πιστεύεις;

«Πάντα η εμφάνιση μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο σε αυτή τη δουλειά, αλλά σε όλες. Μπορεί να σου ανοίγει κάποιες πόρτες, η αλήθεια όμως είναι πως αν δεν είσαι καλός στη δουλειά σου αυτές κλείνουν αμέσως.

Δεν πιστεύω πως έπαιξε ρόλο η εμφάνισή μου, αλλά η δουλειά που κάνω στη σχολή και το πάθος μου για το επάγγελμα. Δεν πηγαίνω στη δουλειά, στο γήπεδο και στη σχολή για να… ποζάρω. Πηγαίνω μόνο για να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα άλλο. Το έχω αποδείξει αυτό και θα συνεχίσω να το κάνω».

-Λαμβάνεις μηνύματα στα social σου; Είτε αρνητικά, είτε θετικά.

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω λάβει κάποιο αρνητικό μήνυμα μέχρι στιγμής. Παίρνω μηνύματα αλλά δεν δίνω, βάση γιατί όπως είπα κοιτάω μόνο τη δουλειά μου».

-Τι άνθρωπος είναι η Μαίρη;

«Είμαι κοινωνική και πάντα χαμογελαστή. Ό,τι και να συμβεί προσπαθώ πάντα να χαμογελάω. Αυτά πιστεύω πως είναι και τα δυνατά μου σημεία. Δεν κρατάω κακίες. Είτε ακούσω αρνητικά σχόλια, είτε μου συμπεριφερθούν άσχημα, συνεχίζω να χαμογελάω».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved