Ο θρυλικός Μπουφόν γίνεται 41! (videos+photos)

Ο θρυλικός Μπουφόν γίνεται 41! (videos+photos)

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια γεννιέται ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν… Και ο θρύλος ξεκίνησε!

Πολλοί συνάδελφοί  στην ηλικία του, έχουν αποσυρθεί και έχουν ξεκινήσει νέες καριέρες, είτε σαν προπονητές, είτε σαν στελέχη ομάδων, είτε σαν εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών. Αυτός εκεί, ξεροκέφαλος. Συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά, αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και ο κορυφαίος όλων των εποχών…

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν γεννιέται μια μέρα σαν σήμερα, το 1978 στην πόλη Καρράρα στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Μέσα σε μια αμιγώς αθλητική οικογένεια (πατέρας αρσιβαρίστας, μητέρα δισκοβόλος, δυο αδελφές βολεϊμπολίστριες, αδελφός τερματοφύλακας), δεν μπορούσε ο ίδιος να μείνει εκτός αθλητισμού!

Έτσι σε ηλικία 13 ετών, γράφεται στις ακαδημίες της Πάρμα, με το άστρο του να φαίνεται γρήγορα και μόλις στα 17 του ρίχνεται στα βαθιά με τους «παρμένζι» σε Καμπιονάτο και Κύπελλο UEFA. Στα 18 του ήταν ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας και στα 21 του, με προπονητή τον… δικό μας, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, κατακτά το Κύπελλο UEFA και το Κύπελλο Ιταλίας!

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Πάρμα όμως, τον φέρνουν το 2001 στην πόρτα της εξόδου. Και τότε εμφανίζεται η Γιουβέντους, η ομάδα που ξοδεύει το απίστευτο (τότε)ποσό των 52 εκατ. ευρώ προκειμένου να κάνει δικό της, τον Ιταλό γκολκίπερ. Και ο 23χρονος τότε Μπουφόν θα χτίσει τον μύθο του και θα θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών.

Με τη «Βέκια Σινιόρα» έζησε τα πάντα. Πολλές χαρές εντός των συνόρων, με κατακτήσεις πρωταθλημάτων, Κυπέλλων, λίγες αλλά μεγάλες λύπες… Το 2003 ζει το «δράμα», καθώς στο «Όλντ Τράφορντ» παρά την τεράστια εμφάνισή του, η Γιουβέντους χάνει με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μίλαν, στον τελικό του Champions League. Τρία χρόνια αργότερα το μεγαλύτερο δράμα. Το σκάνδαλο «Calciopoli» φέρνει τη Γιούβε στη Serie B και οδηγεί τα μεγαλύτερα αστέρια της μακριά από το Τορίνο. Αυτός όμως εκεί, ένας πιστός στρατιώτης της «Κυρίας», δεν το βάζει κάτω και παρέα με τους Ντελ Πιέρο και Νέντβεντ, την επαναφέρουν στη θέση που της αρμόζει: την κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο  Μπουφόν θα παραμείνει στο πόστο του, μέχρι και το 2018. Με τη Γιουβέντους στην κορυφή, αλλά και το μεγάλο απωθημένο, την κατάκτηση του Champions League να παραμένει. Είχε ακόμα δυο ευκαιρίες: Το 2015 στο Βερολίνο, όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 και το 2017 στο Κάρντιφ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη φορά να μην αφήνει τον «Τζίτζι» να χαμογελάσει…

Αναπόσπαστο κομμάτι, της μυθικής του καριέρας, η εθνική ομάδα της Ιταλίας! Ντεμπούτο στα 19 του, στις 29 Οκτωβρίου του 1997 απέναντι στη Ρωσία. Παρουσία στο Μουντιάλ της Γαλλίας, πίσω από τον Παλιούκα, απουσία λόγω τραυματισμού στο Euro του 2000. Το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας ο Μπουφόν αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της «Σκουάντρα Ατζούρα», με την πορεία της να σταματά στη φάση των «16» από τους διοργανωτές Νοτιοκορεάτες.

Το 2006 όμως, με το εθνόσημο στο στήθος φτάνει στην κορυφή του κόσμου, στον τελικό Βερολίνου, απέναντι στη Γαλλία!

Πλέον, στα 41 του, ο Μπουφόν έχει αποχωρήσει από την αγαπημένη του Γιουβέντους, με δάκρια στα μάτια για το κοσμοπολίτικο Παρίσι και τα εκατομμύρια της Παρί Σεν Ζερμέν, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπά, να υπερασπίζεται με πάθος την εστία του! Γιατί όπως και ο ίδιος είπε όταν του ζήτησαν να σχολιάσει ότι συμπλήρωσε 1.000 παιχνίδια απάντησε: «Θα υπάρξουν άλλα 1.000»!

Ιδού, ο μεγαλύτερος όλων, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν! Χρόνια σου πολλά μύθε!

Gianluigi Buffon says goodbye

Gigi Buffon - Goodbye Italia

Gianluigi BUFFON ● Goodbye Legend

Gianluigi Buffon ● Best Saves Ever



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved