Ο μπαμπάς, είναι ένας ήρωας των δρόμων

Μπαμπάδες σε 4 τροχούς: Το 24ωρο ενός σύγχρονου πατέρα το Φθινόπωρο στην πόλη

Κώστας Βαϊμάκης

Κάθε Φθινόπωρο, ο κάθε μπαμπάς μετατρέπεται σε 4Χ4 = «Σπάει» σε 16 κομμάτια για να τα προλάβει όλα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γκρινιάζουν τα παιδιά κάθε Σεπτέμβρη που ξεκινούν τα σχολεία – μετά από τρεις μήνες διακοπές, ξαναμπαίνουν απλά σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, πού τι έχει στην τελική; Έχει πρωινό ξύπνημα, ναι, έχει τις υποχρεώσεις που έχει το κάθε παιδί, έχει διαβάσματα, δεν τα παραγνωρίζουμε όλα αυτά, ούτε τα υποτιμούμε.

Αλλά στην τελική, τι να πει κι ο μπαμπάς; Εκείνος, ΔΕΝ έκανε τρεις μήνες διακοπές το Καλοκαίρι. Αλλά και στις διακοπές, σάμπως και ξεκουράστηκε; Κουβάλαγε και ξεκουβάλαγε και οδηγούσε δεξιά κι αριστερά. Έτσι κύλησαν οι «διακοπές» του μπαμπά. Και για το αυτοκίνητο, κανένας χρόνος. Πότε να τσεκάρεις τα λάδια, πότε να αντικαταστήσεις τα παλιά σου ελαστικά με νέα ανθεκτικά Goodyear, που θα αντέξουν τις καθημερινές διαδρομές του Φθινοπώρου…


Και ήρθε ο Σεπτέμβρης και ξεκίνησαν τα σχολεία. Κι ο μπαμπάς, ξεκινάει τις καθημερινές διαδρομές. Με κίνηση, κορναρίσματα, έργα στους δρόμους, ατυχήματα, πορείες, διαδηλώσεις... Κι όσο βαδίζουμε πιο βαθιά στην καρδιά του Φθινοπώρου, τόσο οι συνθήκες δεν είναι στο πλευρό του. Οι πρώτες ψιχάλες κάνουν την εμφάνισή τους. Το οδόστρωμα είναι υγρό, τα ελαστικά γλιστράνε και εσύ αναζητάς την καλύτερη εκκίνηση σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη ακινητοποίηση που προσφέρουν τα ελαστικά Goodyear.

Να τη και η πρώτη μπόρα! Σε λίγους μήνες μπορεί να μας επισκεφθεί και κανένα χιόνι, ο πρωινός παγετός, ίσως και χαλάζι. Και μπορεί τα βασικά εργαλεία του μπαμπά να είναι η υπομονή και ο προγραμματισμός όλων των δρομολογίων που έχει να κάνει, αλλά ο συνοδοιπόρος του, είναι το αυτοκίνητό του: Αυτό «τραβάει κουπί» μαζί του, βρέχεται, ανάβει, ταλαιπωρείται στις ανηφορο-κατηφόρες, ανεβάζει θερμοκρασία και στροφές…

Αυτός ο «σύντροφος» που λέγεται αυτοκίνητο, ζητάει μόνο βενζίνη όταν «πεινάει», τα λάδια του και τα σέρβις του για να μην «αρρωστήσει» και ένα σετ χειμερινά ελαστικά Goodyear, για να μπορεί να μας πηγαίνει παντού με ασφάλεια. Είτε βρέχει, είτε ψιχαλίζει, είτε έχει κατακλυσμό. Σε καλούς και λιγότερο καλούς δρόμους. Με ζέστη ή με υγρασία.

Φιλική συμβουλή, από έναν πατέρα: Μην αφήνετε τα ελαστικά σας να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο και μην τα αφήνετε τελευταία στη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε. Το «εντάξει μωρέ, με βγάζουν μερικούς μήνες ακόμα» είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στη ζωή μας και το «δεν μου περισσεύουν τώρα χρήματα για λάστιχα», είναι μια ατάκα που πολλοί την έχουν πληρώσει στο πολλαπλάσιο, όταν τα φθαρμένα τους ελαστικά τους πρόδωσαν και το αυτοκίνητο γλίστρησε στην στροφή -είναι πολύ αργά πια, αλλά η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα καινούργιο σετ ελαστικών.

Για να είναι φέτος μια πραγματικά καλή χρονιά, για μικρούς και μεγάλους και κυρίως μια ασφαλής χρονιά, γεμάτη δρομολόγια χωρίς απρόοπτα, η Goodyear έχει μια μεγάλη γκάμα ελαστικών, για όλες τις συνθήκες που μπορεί να συναντήσετε στο δρόμο, για όλων των ειδών τους καιρούς και για κάθε τύπο οχήματος. Και η κατάλληλη περίοδος για να αλλάξει κάποιος ελαστικά, είναι το Φθινόπωρο, λίγο πριν αρχίσει ο καιρός να χαλάει. Ώστε κάθε χιλιόμετρο που κάνουμε μέσα στη μέρα, να είναι ένα καλό χιλιόμετρο.


SHARE
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved