Όταν Κατσουράνης και ΟΦΗ πάθαιναν... Κούγια με τη διαιτησία του Λάμπρου! (videos, photos)

Όταν Κατσουράνης και ΟΦΗ πάθαιναν... Κούγια με τη διαιτησία του Λάμπρου! (videos, photos)

Πριν το «ξέσπασμα» του Αλέξη Κούγια για όσα έγιναν στο Ξάνθη-ΑΕΛ, ο ρέφερι Λάμπρου είχε προλάβει να κάνει έξαλλους τον Κώστα Κατσουράνη και τον ΟΦΗ.

Σφύριξε μόλις το δεύτερο του παιχνίδι στην Super League και έχει καταφέρει να γίνει... «talk of the town» για τους λάθους λόγους. Ειδικά με όσα διαδραματίστηκαν στο Ξάνθη-ΑΕΛ και τα οποία μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω σε διαιτητικό επίπεδο.

Σε τέτοιο βαθμό που μετά την «σφαγή» της Λάρισας στα Πηγάδια το Onsports κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα: Όχι μόνο είναι σωστή η έλευση ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και επιβεβλημένη η έλευσή τους και για κάθε παιχνίδι της Super League.

Ο ρέφερι Λάμπρου με τα σφυρίγματά του στην Ξάνθη δεν έβγαλε μόνο βόλτα τα «φαντάσματα», αλλά έσπειρε ανέμους και θέρισε... μηνύσεις από την Λάρισα που κινήθηκε νομικά εναντίον του. Με αποκαλύψεις-φωτιά οι οποίες εμπλέκουν μεταξύ άλλων και την ΑΕΚ η οποία αντέδρασε με... γέλια.

Πριν όμως το «ξέσπασμα» του Αλέξη Κούγια, ο 32χρονος διαιτητής από τον σύνδεσμο Ευβοίας μας είχε συστηθεί με δύο χαρακτηριστικά ματς της περασμένης σεζόν για την Football League τα οποία έκαναν ντόρο στην «πιάτσα» της «μικρής λίγκας».

Έβγαλε από τα ρούχα τον Κατσουράνη!

Ο Λάμπρου είχε οριστεί στο ντέρμπι ανόδου της Παναχαϊκής με τον Άρη στις 18 Μαρτίου. Με τους Πατρινούς να «βράζουν» μετά το παιχνίδι με τη διαιτησία του. Σε σημείο που ο Κώστας Κατσουράνης βγήκε από τα ρούχα του με αυτά τα οποία είδε.

Ο πρώην διεθνής άσος και νυν παράγοντας της Παναχαϊκής εξοργίστηκε και το έδειξε μέσω twitter με τον Λάμπρου.

 

 

Μια ημέρα μετά το παιχνίδι θα τοποθετηθεί για τη διαιτησία του Λάμπρου και θα πει: «Έχω προσωπική άποψη για τον διαιτητή. Είχε έρθει με εντολή. Προσπαθώ να φτιάξω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω πάρα πολύ καλά να ξεχωρίζω τις προθέσεις των διαιτητών. Οι άνθρωποι είναι… μαθημένοι στο να έρθουν και να φέρουν ένα ντέρμπι ισοπαλία. Είχε φοβία να παίξει δύο ιστορικές ομάδες. Η εικόνα μας στο γήπεδο δεν ήταν για ισοπαλία, αλλά για να νικήσουμε».

Οι «ευχές» του ΟΦΗ

Και ο ΟΦΗ ωστόσο είχε εκφράσει παράπονα για τον Λάμπρου.  Σε παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανιώνιο, οι Κρητικοί έβραζαν επίσης με τη διαιτησία του στη Νέα Σμύρνη. Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοίνωση για χάρη του, υπό τη μορφή ευχών λίγο πριν τα Χριστούγεννα:

«Xρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, κύριε διαιτητά Λάμπρου!

Γίνατε ο καλύτερος Άγιος Βασίλης στη Νέα Σμύρνη, με τα… δώρα σας, αλλά δυστυχώς θυμηθήκατε μόνο τον αντίπαλο! Εμάς (τον ΟΦΗ) μας ξεχάσατε! Αντί να μας δώσετε, μας πήρατε κιόλας! Μας είπατε όμως (και μάλιστα φωναχτά), τα… κάλαντα! Και τα ακούσαμε και τα καταλάβαμε, κύριε Λάμπρου! Αλήθεια, όταν είδατε στο VIDEO το πέναλτι που δεν δώσατε, στον ΟΦΗ, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, νοιώσατε καθόλου τύψεις ή απλά είχατε ευχαρίστηση, για το γεγονός ότι με τα σφυρίγματα σας, αλλοιώσατε το αποτέλεσμα ενός αγώνα;

Αυτές τις Άγιες Μέρες, το τελευταίο που θα θέλαμε, σαν ΟΦΗ, είναι να ασχοληθούμε με την διαιτησία και να εκφράσουμε δημόσια παράπονα, αντί για ευχές. Όταν όμως βλέπεις να κλέβουν τον ιδρώτα των παικτών σου, με τόσο προκλητικό τρόπο, δεν μπορείς να μένεις απαθής. Δεν είναι μόνο το καθαρό πέναλτι, που δεν έδωσε ο διαιτητής και το είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Είναι ο γενικότερος τρόπος που ο συγκεκριμένος διαιτητής αντιμετώπισε την ομάδα μας σε αυτό το παιχνίδι. Τα φάουλ που δεν μας έδωσε, έξω από την περιοχή του αντιπάλου, τις κάρτες που είχε μόνο για παίκτες του ΟΦΗ στο παιχνίδι και πολλά άλλα. Αν είναι θέμα ανικανότητας, καλούμε την ΚΕΔ να στείλει στο σπίτι του αυτόν τον διαιτητή. Αν είναι κάτι άλλο, ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι». 

Ο Λάμπρου έμεινε στον «πάγο» μέχρι τις αρχές του Φλεβάρη του 2018, επέστρεψε στη δράση με αποκορύφωμα το Παναχαϊκή-Άρης. Και παρότι οι μαρτυρίες για τις συνολικές διαιτησίες του δεν ήταν και οι καλύτερες, προβιβάστηκε(!) φέτος στην Super League κάνοντας ντεμπούτο στο Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα την 3η αγωνιστική. Τουλάχιστον στη Ριζούπολη πέρασε απαρατήρητος. 



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved