Παναθηναϊκός: Αν έχεις τύχη διάβαινε… (videos)

Παναθηναϊκός: Αν έχεις τύχη διάβαινε… (videos)

Οι χαρακτηριστικότερες στιγμές… γκαντεμιάς του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, απ’ το αυτογκόλ-μύθο στο Κίεβο μέχρι την ασίστ του… Τζήλου!

Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για την ίδια την ύπαρξη του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση Αλαφούζου επιβάλλεται να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και καιρό, για να μην βιώσει ο σύλλογος την μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως λέει κι ο λαός μας είναι να μη σε πάρει η… κάτω βόλτα.

Η όλη μιζέρια, «μαυρίλα», εδώ και καιρό έχει περάσει και στο αγωνιστικό μέρος. Κανείς δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει καθόλου τύχη και συνολικά το «τριφύλλι» μοιάζει… μουντζωμένο απ’ τη μοίρα. Αποκορύφωμα φυσικά, το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ντέρμπι της Λεωφόρου. Εκεί όπου ο διαιτητής Τζήλος έβγαλε τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς με… τακουνάκι! Ε, είναι απ’ τις στιγμές που απλά μένεις με ανοιχτό το στόμα και λες «όχι κι αυτό»!

Το Onsports με αφορμή αυτή τη στιγμή… ορισμό γκαντεμιάς, θυμήθηκε τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ατυχίας για το «τριφύλλι». Όχι κάποια απλά αυτογκόλ, ή κάποιες τέρματα που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία. Μιλάμε για περιπτώσεις που ξεχωρίζουν και δεν γίνεται να ξεχαστούν. Περιπτώσεις που λες «όχι κι αυτό ρε φίλε»!

Κιάσσος, Μπασινάς και γκολ

Σαφώς νούμερο ένα στην συγκεκριμένη λίστα με τις κορυφαίες ατυχίες της 20ετίας, μπαίνει το αυτογκόλ των «πράσινων» στο Κίεβο. Champions League σεζόν 1998-99. Με το σκορ στο 1-1 το ματς έχει φτάσει στο 80’. Τότε μετά από κόρνερ των Ουκρανών η μπάλα φτάνει στον Κιάσσο που βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι. Αυτός διώχνει με δύναμη πάνω στον Μπασινά που κάνει άλμα μπροστά του! Το γκελ στο σώμα του Μπασινά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα… Δεν μιλάμε για αυτογκόλ, αλλά για… μούντζα.

Τον «τύφλωσαν» τα φώτα!

Πρώτος αγώνας για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Σεζόν 2000-01. Ντέρμπι αιωνίων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Τελικό σκορ 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με πέναλτι. Το θέμα είναι πως έγινε αυτό το πέναλτι. Μετά από μια σέντρα από τα αριστερά, ο Πέρσι Ολιβάρες χωρίς καν να σηκωθεί απ’ το έδαφος ο αντίπαλός του, χωρίς ουσιαστική απειλή, σηκώθηκε με τα χέρια στον αέρα και βρήκε την μπάλα με τρόπο… εντελώς κουφό! Αμέσως δόθηκε το πέναλτι και ο Περουβιανός έδειχνε «παγωμένος». Όπως εξήγησε μετά το ματς, τον τύφλωσε το φως απ’ τον προβολέα και δεν είδε ποτέ την πορεία της μπάλας, την οποία απλά κατάλαβε όταν βρήκε στο χέρι του!

Η σέντρα που έγινε γκολ

Ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ, η οποία ήταν γηπεδούχος στη Νέα Σμύρνη την περίοδο 2003-04. Ο Παναθηναϊκός λίγο πριν το τέλος του ματς ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Στο 87’, ο Γεωργάτος από αριστερά σχεδόν στην γραμμή του άουτ, κάνει σέντρα. Η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα, ο Χαλκιάς μπερδεύτηκε και ήρθε η ισοφάριση. Μια σέντρα που έκανε… άτσαλα ο Γεωργάτος, στέρησαν τη νίκη στους «πράσινους».

Το… μπάσιμο του Βύντρα

Πάμε στη σεζόν 2005-06. Η ΑΕΚ επικρατεί με το θριαμβευτικό γι’ αυτή 3-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (γηπεδούχοι οι «κιτρινόμαυροι»). Ματς που δεν έδειχνε με τίποτα πως θα έχει τέτοια έκβαση. Πολλοί θα νομίζετε πως θα αναφέρουμε το γκολ του Τσάνκο που αν τον βάλεις να το επαναλάβει δεν υπάρχει περίπτωση να το πετύχει. Κι όμως δεν είναι αυτό, αλλά μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα ο ορισμός της… γκαντεμιάς. Με το σκορ στο 1-0, η μπάλα πηγαίνει άουτ. Ο Βύντρα κάνει ζέσταμα στο σημείο και για να μην καθυστερήσει το παιχνίδι, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει την μπάλα στον Γκαλίνοβιτς. Όλα αυτά πριν βγει εκτός ορίων! Ο διαιτητής του έδωσε κάρτα και φάουλ για την Ένωση. Απ’ αυτό το φάουλ, ήρθε το διώξιμο της μπάλας προς το κέντρο κι από εκεί το σουτ της… ζωής του Τσάνκο. Όλα αυτά επειδή βιάστηκε ο Βύντρα…

Φάουλ απ’ τη σέντρα!

Πάλι αντίπαλος η ΑΕΚ. Σε ένα απ’ τα πιο αξέχαστα ματς κυπέλλου των τελευταίων ετών. Φεβρουάριος 2011. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 ως γηπεδούχος και έχει λίγες ελπίδες στη ρεβάνς. Κι όμως, κατορθώνει να φτάσει δικαίως στο 1-3, που του δίνει μια τεράστια πρόκριση! Μάλιστα χάνει ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ προκειμένου να «καθαρίσει»! Μετά από αρκετά λεπτά καθυστερήσεων, η ΑΕΚ κερδίζει ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή. Ευκαιρία για σέντρα, λίγες ελπίδες σε κάθε περίπτωση. Τελευταία φάση του ματς. Ο Μίτσελ εκτελεί το φάουλ, άσχημα. Μη γελάτε, άσχημα εκτελεσμένο ήταν επειδή στο σημείο που έστειλε την μπάλα, ήταν αυτό που ο τερματοφύλακας «καθαρίζει» εύκολα την φάση. Ο Καρνέζης, όμως, μπερδεύτηκε έχοντας ήδη ξεκινήσει έξοδο. Όταν κατάλαβε που πάει η μπάλα ήταν αργά και απλά την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε δεχόμενος γκολ με φάουλ απ’ τη σέντρα!



Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved