Παναθηναϊκός: Τον… βραχυκυκλώνει ο Μαρίνος! (videos)

Παναθηναϊκός: Τον… βραχυκυκλώνει ο Μαρίνος! (videos)

Σε τρία ντέρμπι με τον αιώνιο ο Ουζουνίδης έχει κατορθώσει να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή των «πράσινων» την τελευταία 20ετία!

Το θέαμα στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Τα αποτελέσματα, όμως, τα δίνει η αμυντική λειτουργία και η ικανότητά σου να κρατήσεις το μηδέν στα μετόπισθεν. Ειδικά στα ντέρμπι, ειδικά στις αναμετρήσεις που κρίνουν περισσότερα από βαθμούς. Ένα τέτοιο ματς, φυσικά, είναι το ντέρμπι αιωνίων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε επίπεδο τακτικής, έχει πάρει άριστα! Τρεις φορές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και η ομάδα του έχει δεχτεί μόνο ένα τέρμα κι αυτό με πέναλτι! Βέβαια το καλύτερο όλων για τον Έλληνα τεχνικό, είναι πως στα ντέρμπι που αυτός βρίσκεται στον πάγκο των «πράσινων», ο ΟΣΦΠ δεν κάνει τελική ούτε με… αίτηση!

Κάνοντας μια αναδρομή σε όλα τα ντέρμπι πρωταθλήματος της τελευταίας 20ετίας (απ’ το 1998-99 μέχρι κι αυτό της περασμένης Κυριακής) ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι αυτός που… βραχυκυκλώνει τον Ολυμπιακό περισσότερο απ’ τον καθένα! Σε τρία ντέρμπι με τον αιώνιο, ο Ουζουνίδης έχει δει την ομάδα του να δέχεται μόλις 5,33 τελικές ανά αγώνα! Επίδοση σαφώς καλύτερη απ’ τον δεύτερο Γιάννη Αναστασίου που έβλεπε τον Ολυμπιακό να κάνει 7 τελικές κόντρα στον δικό του Παναθηναϊκό. Όσο για την χειρότερη επίδοση, αυτή ανήκει στον Στράτο Αποστολάκη που κάθισε σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος στον πάγκο και ο ΟΣΦΠ έκανε 22 τελικές.

Το επίτευγμα του Μαρίνου Ουζουνίδη γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς και το υλικό που είχε να διαχειριστεί. Ειδικά στα δύο φετινά ντέρμπι. Η μοναδική φορά που ο 49χρονος τεχνικός είχε στην διάθεσή του ρόστερ ποιοτικό επιπέδου Παναθηναϊκού, ήταν στο περσινό ματς των αιωνίων. Εκεί που το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ, σκορ που ήταν… μαγική εικόνα μια και θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Σε εκείνο το ματς, ο Ολυμπιακός είχε κάνει 1 τελική! Κι αυτή εκτός εστίας! Επίδοση που σαφώς είναι μακράν η καλύτερη της 20ετίας. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ανήκει σε Κυράστα, Μαρκαριάν και Τεν Κάτε, μια και σε ντέρμπι με αυτούς προπονητές οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις τέσσερις τελικές. Ήταν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0 του 1999-00 με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο, στο επικό 3-2 της Λεωφόρου το 2002-03 (Μαρκαριάν) όταν οι «πράσινοι» πέτυχαν πέντε γκολ (τα δύο αυτογκόλ) για να νικήσουν 3-2 και τέλος το 0-0 του 2008-09 στο ΟΑΚΑ (γηπεδούχος ο ΠΑΟ με Τεν Κάτε) ένα απ’ τα χειρότερα ντέρμπι όλων των εποχών!

Όσο για τις χειρότερες «πράσινες» ανασταλτικές επιδόσεις, αυτές έρχονται απ’ τις περιόδους 2000-01 και 2011-12. Στο πρώτο με τον Στράτο Αποστολάκη στον πάγκο οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-0 παίζοντας εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το ματς έληξε 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πόσες τελικές δέχονται οι προπονητές του «τριφυλλιού» στα ντέρμπι με τον αιώνιο την τελευταία 20ετία:

Προπονητής       Μ.Ο. τελικών ΟΣΦΠ       Αγώνες

Ουζουνίδης        5,33        3

Αναστασίου       7              4

Σκάζνι   7              1

Τεν Κάτε              8              3

Κυράστας           9              3

Δανιήλ 9              2

Σουμ      9,5          2

Νιόπλιας             9,5          2             

Ρότσα   10           1

Στραματσόνι     10,5        2

Μουνιόθ 11,5    2

Μαλεζάνι            12,3        3             

Μαρκαριάν 12,6              3

Βονόρτας            13           1

Πεσέιρο               13.5        2

Φερέιρα              16           2

Αποστολάκης    22           1

Θυμηθείτε την κορυφαία επίδοση των «πράσινων» που ήταν στο περσινό 1-0 της Λεωφόρου με τον Ουζουνίδη στον πάγκο:

Θυμηθείτε μία απ’ τις δύο χειρότερες επιδόσεις του Παναθηναϊκού, όταν ο ΟΣΦΠ έκανε 22 τελικές στο ντέρμπι του Φαλήρου το 2011-12 (1-1):



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved