Αυτός ήταν ο Ντάβιντε Αστόρι (videos+photos)

Αυτός ήταν ο Ντάβιντε Αστόρι (videos+photos)

Σοκ έχει προκαλέσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο η είδηση πως ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, βρέθηκε σήμερα νεκρός στο ξενοδοχείο, στο οποίο είχε καταλύσει η ομάδα της Φλωρεντίας, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Ουντινέζε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 31χρονος αμυντικός, διεθνής 14 φορές με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, πέθανε στον ύπνο του πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Οι «βιόλα» αντιμετωπίζουν σήμερα (16:00) την Ουντινέζε για τη Serie A, σ' ένα παιχνίδι, το οποίο θα αναβληθεί, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει κανένα παιχνίδι της αγωνιστικής σήμερα στην Ιταλία.

Ο Αστόρι, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά πατέρας πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ούντινε. «Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της. Για αυτή την φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Ο Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1987, ο διεθνής Ιταλός στόπερ άρχισε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν και το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι».

Το 2008 υπέγραψε στην Κάλιαρι με συμφωνία συνδιοκτησίας με τη Μίλαν για € 1 εκατομμύριο. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σιένα στις 14 Σεπτεμβρίου 2008. Τον Ιούνιο του 2009, ο σύλλογος ανανέωσε την κυριότητά του με τη Μίλαν για να τον κρατήσει για ένα ακόμη έτος. Ο Αστόρι αντικατέστησε τον Ντιέγκο Λόπεζ και έκανε 34 εμφανίσεις και σημείωσε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο στο 2-2 με την Φιορεντίνα στις 31 Ιανουαρίου 2010.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2010, ο Αστόρι σημείωσε το δεύτερο γκολ του στην ήττα με 2-1 από την Κιέβο. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Κάλιαρι ανανέωσε την συνιδιοκτησία του με την Μίλαν για να τον κρατήσει για ένα ακόμη έτος. Στις 22 Ιουνίου 2011 ο σύλλογος αγόρασε τα υπόλοιπα 50% των δικαιωμάτων εγγραφής από τη Μίλαν για άλλα € 3,5 εκατ. (προσυμφωνημένο € 1 εκατομμύριο ετικέτα το 2008 και επιπλέον € 2,5 εκατομμύρια). Μετά από 8 εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, έσπασε το πόδι του σε αγώνα με τη Νάπολη στις 23 Οκτωβρίου 2011 και ο τραυματισμός του τον οδήγησε εκτός δράσης για 3 μήνες.

Στις 9 Ιουλίου 2012, ο Αστόρι αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση της Σπάρτακ Μόσχας αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ (£ 11,9 εκατομμύρια) αμοιβή μετά από συμφωνία μεταξύ δύο συλλόγων. Ο Αστόρι αποκάλυψε τότε ότι αρνήθηκε την πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας, επειδή ήθελε να μείνει στην Κάλιαρι και να επιτύχει τους στόχους του με το σύλλογο.

Στις 24 Ιουλίου 2014, η Κάλιαρι ανακοίνωσε την μετακίνηση του παίκτη στη Ρόμα με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Η συμφωνία έκλεισε στα 2 εκατ. ευρώ και η Ρόμα είχε τη δυνατότητα να τον αποκτήσει στο τέλος της σεζόν καταβάλλοντας άλλα € 5 εκατ. Στις 4 Αυγούστου 2015, υπέγραψε στην Φιορεντίνα, ως δανεικός, μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή. Συνολικά έχει 379 παιχνίδια στην καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα και 8 γκολ. Με την Εθνική ομάδα της χώρας του είχε 14 εμφανίσεις και 1 γκολ. Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών Ιταλίας το έκανε στον φιλικό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, στις 10 Αυγούστου 2010.

Τη σεζόν 2014-15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των «τζιαλορόσι». Στη Φιορεντίνα αγωνίστηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2015-16 και κατόπιν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

 

 

Davide Astori



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved