Τζενάρο Γκατούζο: Από τα ξεσπάσματα του «Ρίνο» στην Super League στον πάγκο της Μίλαν (vids+photos)

Τζενάρο Γκατούζο: Από τα ξεσπάσματα του «Ρίνο» στην Super League στον πάγκο της Μίλαν (vids+photos)

Όσο ξαφνικά μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας ο Τζενάρο Γκατούζο, τόσο γρήγορα πήρε το καπελάκι του και έφυγε… Κανείς όμως δεν τον ξεχνά!

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι από σήμερα ο νέος τεχνικός της Μίλαν. Ο 39χρονος κόουτς, που αποτελεί μία από τις εμβληματικές φιγούρες στο «Σαν Σίρο» και θα παρουσιαστεί και επίσημα την Τρίτη (28/11) στο «Μιλανέλο» με την ευχή της διοίκησης να δώσει έναν αέρα αλλαγής, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες. Το τι θα πετύχει θα το δούμε στο τέλος της θητείας του. Το σίγουρο είναι πως θα αφήσει ιστορία. Άλλωστε ακόμα είναι νωπές σε όλους στην Ελλάδα οι στιγμές που χάρισε από τον πάγκο του ΟΦΗ.

Ο Γκατούζο, ήρθε τον Μάιο του 2014 για να απαλύνει την ασχήμια του ελληνικού πρωταθλήματος, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει στους γύρω του ένα στοιχείο που μας λείπει τόσο πολύ στη χώρα μας. Το αγνό, τραχύ, αλλά ανόθευτο πάθος για το άθλημα, για τη μπάλα. Ενίοτε και με βρωμόξυλο μέσα!

22

Το… κοπέλι Γκατούζο

Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στις 26 Μαιου 2014 στο Ηράκλειο και ενημερώθηκε για τα πάντα γύρω απ’ τον κρητικό σύλλογο και μόλις επήλθε συμφωνία με την διοίκηση έπιασε δουλειά. Οι δύο πλευρές είχαν πολύωρες συζητήσεις επί ελληνικού εδάφους, όπου ο 36χρονος προπονητής ζήτησε και έμαθε πληροφορίες σχετικές με την ομάδα. Μέχρι τότε ο πρώην άσος της Μίλαν είχε δουλέψει ως προπονητής στην ελβετική Σιόν και στην ιταλική Παλέρμο, χωρίς πάντως οι συνεργασίες αυτές να μακροημερεύσουν.

Τα πρώτα… σημάδια!

Στο στάδιο της προετοιμασίας του για την Super League ο ΟΦΗ έδωσε φιλικό και με τον Εργοτέλη και γνώρισε την ήττα. Εκεί ποιος είδε τον Γκατούζο και δεν φοβήθηκε. Όχι τόσο για την ήττα όμως... Και εξηγούμαστε. Η αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών όταν πήγε να εκφράσει παράπονα στη διοίκηση αναφέρθηκε στην προπόνηση που κάνει! «Μας δίνει ρεπό μετά τα ματς κι άλλο ένα την Πέμπτη και κάνει μόνο τακτική. Τώρα είμαστε φρέσκοι, αλλά σε λίγο καιρό θα σερνόμαστε...». Ο Γκατούζο βέβαια δεν μάσησε. Τους μάζεψε στα αποδυτήρια και ζήτησε εξηγήσεις από τους παίκτες οι οποίοι του είπαν: «Ποιος τα διαδίδει αυτά;» διαψεύδοντας κατηγορηματικά τη φημολογία. Η φωτιά πάντως είχε ανάψει ήδη και ο Γκατούζο απλά γκάζωνε!

33

Ο τρελός πανηγυρισμός του Γκατούζο

Στις 24 Αυγούστου 2014 και στο νικητήριο γκολ του Πετρόπουλου στις καθυστερήσεις ο Γκατούζο όρμησε εντός αγωνιστικού χώρου για να πανηγυρίσει και με τα ιταλικά ΜΜΕ τον αποθέωσαν.

«Στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής του ΟΦΗ, ο Ρίνο Γκατούζο είναι ήδη ένας μύθος μεταξύ των οπαδών της νέας του ομάδας. Ο χαρακτήρας του, η ορμητικότητά του και η δίψα του για νίκη ξεπήδησαν στο 92ο λεπτό όταν ο Πετρόπουλος διέλυσε το τείχος του Παναιτωλικού, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε σταματήσει τα παιδιά του Ρίνγκιο. Ο πρώην ροσονέρο δεν δίστασε και έτρεξε μέσα στο γήπεδο για να αγκαλιάσει τους παίκτες του. Όπως τον παλιό καιρό» ανέφερε χαρακτηριστικά η "Gazzetta dello Sport" αναφορικά με το πώς έζησε ο Ιταλός προπονητής το πρώτο του ματς στον πάγκο του ΟΦΗ.

Χαμός με Σίσιτς

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, επιτέθηκε στα αποδυτήρια στον Σίσιτς, αλλά χάρη στην παρέμβαση των συνεργατών του αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο Γκατούζο βέβαια ήταν έτοιμος να τον δείρει ενώ ο Σίσιτς την επόμενη μέρα μιλώντας σε εφημερίδα είπε: «Μπορεί να πει το οτιδήποτε για μένα. Ότι είμαι μ.....ς, ότι δεν είμαι καλός παίκτης, αλλά δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα και να με προσβάλει έτσι. Δεν φτάνει που παίζω τέσσερα χρόνια απλήρωτος, που πληρώνω τα πάντα από την τσέπη μου για να μπορέσω να επιβιώσω όπως και τα περισσότερα παιδιά, μου δημιουργεί πρόβλημα αφού πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορήσω πουθενά στο Ηράκλειο. Όχι, μη με γ.....ς έτσι».

44

Τον κράτησαν οι οπαδοί!

Στις 26 Οκτωβρίου και μετά την ήττα απ’ τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γκατούζο υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία, λέγοντας πως δεν μπορεί άλλο να δουλέψει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες! Την επομένη και αφού οπαδοί της ομάδας τον παρακάλεσαν να μείνει, αυτός ανακάλεσε την απόφαση του. Ευτυχώς μιας και οι στιγμές που ακολούθησαν άφησαν εποχή!

«Οla 100% malakia»

Λίγες αγωνιστικές αργότερα ήρθε το επικό ξέσπασμα στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ιταλός κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα περί φυγής του και είπε: «Αυτή η ομάδα, είναι η δική μου ομάδα. Είμαι ο καπετάνιος του καραβιού και ποτέ δεν θα αφήσω το καράβι. Είναι πολύ εύκολο στα 37 μου να ξυπνήσω μια ημέρα και να πω φεύγω», είπε και συμπλήρωσε πως όσα διαβάζει στις εφημερίδες είναι «ola malakia, 100% malakia».

Αποχαιρέτισε με επιστολή

Κι όμως ο ίδιος άνθρωπος τρεις μήνες αργότερα, απλώς ξύπνησε και έφυγε χωρίς να το πει σε κανέναν, με τους συνεργάτες του να λένε ότι πήγε στην Ιταλία για προσωπικό θέμα και θα επιστρέψει. Ο Ιταλός φέρεται να είχε επαφές με τους επενδυτές που σκέφτονταν να μπουν στη διοίκηση του ΟΦΗ όμως φαίνεται ότι τα πράγματα δεν κύλησαν ευνοϊκά για την ελληνική ομάδα, κάτι που έφερε και την παραίτηση του.

Αναλυτικά η επιστολή του Γκατούζο:

«Έχω ήδη εκδηλωθεί δημόσια, αρχικά με το περίφημο ξέσπασμα τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέσα και μετά με την παραίτησή μου τον Οκτώβριο, όμως γύρισα χάρη στη θέληση των φιλάθλων. Πείστηκα πως ήταν πιθανό να το παλέψω, να διπλασιάσω την προσπάθεια και με τις δεσμεύσεις που ήταν διάχυτες. Δεν πίστευα πως τα προβλήματα θα μπορούσαν να αυξηθούν, όμως ματαιώθηκε κάθε προσπάθεια να τα ξεπεράσουμε.

Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στην Κρήτη, δεν τους αξίζει όλο αυτό. ‘Ημουν πολύ καλά στο νησί με την οικογένειά και τους συνεργάτες μου. Θα έχω φοβερές αναμνήσεις. Αγωνίστηκα με όλη μου τη θέληση για τον ΟΦΗ, ακόμα και οικονομικά. Όχι μόνο δεν πήρα όλους μου τους μισθούς, αλλά πλήρωσα απ’ την τσέπη μου συγκεκριμένα έξοδα της ομάδας.

Δεν είναι αυτό το θέμα όμως, έχω συνηθίσει να παλεύω και είναι απόδειξη η αγωνιστική μου πορεία. Το δέσιμο με την φανέλα ήταν πάντα το πιστεύω μου. Αυτό προτίθεμαι να μεταφέρω και στους παίκτες που προπονώ.

Δυστυχώς αυτή τη φορά αναγκάστηκα να παραδοθώ. Αυτή η κατάσταση είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις μου. Το να μείνω στην ομάδα, χωρίς καμία προοπτική να αποφύγουμε το ναυάγιο συλλογικά και αγωνιστικά, θα είναι αναξιοπρεπές και ασέβεια, ειδικά προς τον κόσμο της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους παίκτες που με υποστήριξαν στη μάχη που διήρκησε έξι μήνες, κατά τους οποίους -σίγουρα χωρίς τη θέλησή μου- αναγκάστηκα να παίξω διάφορους ρόλους, εκτός από προπονητής και χωρίς να μπορώ να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο να προπονώ την ομάδα. Για την δουλειά που προσλήφθηκα τον Ιούλιο απ’ τον Μάνθο Πουλινάκη και που δέχτηκα με ενθουσιασμό που ποτέ δεν κάνει λάθος.

Την προηγούμενη Δευτέρα βρήκα τους μισούς παίκτες στην προπόνηση και κάποιοι ποδοσφαιριστές μου ζητούσαν χρήματα. Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες. Στον ΟΦΗ και στους φιλάθλους εύχομαι ένα πιο ήσυχο μέλλον και τις καλύτερες επιτυχίες.

Τζενάρο Γκατούζο».

 



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved